Tomtegröt på våren

Trots att det är Valborgsmässoafton och våren ska hälsas välkommen puttrar tomtegröten på spisen. Barnen är galna i det så det får bli vårt lilla personliga sätt att fira vårens ankomst.
Istället för att plugga idag, som det var meningen att jag skulle göra så plockade jag fram trasor och Ajax. Vi har helkaklat badrum och jag insåg häromdagen att jag aldrig torkat av väggarna där inne. Sagt och gjort, ut med lösöret och fram med trasan. Och du milde himmel vad smutsigt det var!! Kunde aldrig ana att mitt badrum var ett sådant skitställe....
Så nu är det skurat från golv till tak. Av bara farten blev resten av huset också städat så nu luktar det rent och glänser överallt!
Kvällen kommer nog att tillbringas i hemmets lugna vrå. Om vi inte åker bort till svärföräldrarna en runda....
Trevlig kväll, mina vänner!!

Tävling igen!Nu till våren kan det vara skönt att snygga till sig lite. Hos http://heartsick.blogg.se   kan man vinna lite skönhet från Body Shop. Lämna en kommentar på hennes sida och länka dit från din blogg så är du med! Lycka till!

Hill Street Blues

Satt igår och tittade på mina favoritplastikkirurger i "Nipp Tuck" En skruvad lite blodig serie som jag älskar. Då, helt plötsligt färdas jag 20 år tillbaka i tiden. En bekant från förr dyker upp i rutan i form av en sliten lodis.

Mannen i rutan brukade spela kommisarie Renko i "Spanarna på Hill Street" ( Hill Street Blues) och min familj satt som klistrade varje vecka. Undrar om man skulle gilla den lika mycket nu om man fick se den igen.....

Och innan ni går säger jag bara: "Be careful out there!"

image125


Bassängsnusk

Idag har min lilla familj varit på badhuset. Vi var där samtidigt som de öppnade så det var inte fullt så många besökare som det brukar vara. Yngste sonen är ett riktigt vattendjur. Kommer han under vattenytan så bara ler han och blinkar lite. Äldste sonen är lite mer försiktig, men har blivit betydligt modigare än vad han var för ett tag sedan.Då satt han i bebisbassängen hela tiden. Med tanke på att han är väldigt stor för att vara 4 år så såg det lite malplacerat ut! *L*
För några veckor sedan läste jag i tidningen om den dåliga hygienen på badhuset. Det gällde inte badhuset i sig, det är vad jag sett alltifd fräscht. Det är vi besökare som står för snusket. Filterna i bassängerna var fulla med vitt klegg som kommer från smutsiga badkroppar. Och jag är inte förvånad. Numera är det väldigt sällan man ser någon tvåla in sig och duscha innan badet. Ofta åker badkläderna på och duschen tar 15 sekunder och sen i bassängen. Det används mycket hårstylingprodukter numera, resterna av dessa flyter omkring i bassängen också...
Numera duschar jag och tvättar mig innan badet, men jag erkänner att jag också har tillhört snuskskaran. Men när jag läste artikeln tyckte jag att det var så äckligt att jag inte längre tvekar att gno mig ren innan badet.

Underbara P1

Jag förmodar att jag håvar in en drös med vuxen poäng nu när jag berättar att jag älskar P1. Det är den ultimata radiokanalen som har allt! Vetenskap, underhållning, debatter, matlagning och teater bara för att nämna lite av utbudet. Ok, de spelar inte så mycket musik. Men för egen del lyssnar jag hellre på intelligent prat och ingen musik än bra musik och nonsenssnack där emellan.
Man lär sig mycket när man lyssnar på P1 också. Att 500 miljoner smittas av malaria årligen, olika filosofiska teorier och dessutom blir man varje vecka upplyst om de senaste trenderna av "Spanarna".  Efter att ha lyssnat på "Sjöväder från SMHI" ett antal gånger så vet jag numera att det finns väldigt många olika sorters is. Eller vad sägs om: fastis, drivis, rutten is, isflak och isbumlingar.
Så varför inte vrida kanalväljaren till början av skalan och bli lite underhållen och upplyst av P1!!

Jag har blivit med akvarium!

Min käre far har skänkt mig ett litet akvarium med utrustning som doppvärmare, lysrör och pump. Han har t.o.m. fixat sand och rengjort den. Antagligen är det ett gammalt akvarium som han hittat i ett hörn i garderoben. Min far har nämligen en bakgrund som akvariefreak. I min barndom var huset fullt av vattenfyllda glaslådor. Fiskar i varierande form och färg simmade omkring och vattenpumparna bubblade för glatta livet.
Nu ska jag välja fiskar och växter och försöka plocka fram lite undanstoppad akvariekunskap. Men det är ett väldigt litet akvarie jag har så det blir begränsat med både fiskar och växter. Hur mycket växter och fiskar får det rum i ett 30-liters akvarium?


image124


Nej Ernst, inte i mitt vardagsrum

Ernst har förenat sig med övriga inredare och fixare i "Äntligen Hemma". Han har en hel del kul och annorlunda idéer den mannen. Men att ställa en rostig dörr mot väggen, nääää, det köper jag inte!


Earth Day

När jag startade min dator idag såg jag på google att det är jordens dag idag. Tur att jag cyklade med barnen till dagis, annars hade jag haft väldigt dåligt samvete. Med tanke på klimatläget så borde alla dagar vara jordens dag. Men det här kan vara startdagen då vi försöker bättra oss ytterligare så vi kan leva på klotet ett bra tag till!

image120

Simulant eller ej....

Så har jag äntligen tagit tag i mitt liv. Jag har bokat läkartid. Jag gillar inte läkare, eller jo, en del kan vara ganska sexiga! *L* Men jag gillar inte att besöka dem som patient. Inte så att jag är rädd för sprutor och blodtrycksmanschetter eller så. Men jag får alltid en känsla av att de ser på mig som om jag vore en simulant.
Anledningen till detta läkarbesök är att mina leder värker och gör livet surt för mig. Så nu ska jag alltså gå till läkaren med en riktig käringåkomma, värk! Fatta att jag kommer att känna mig som en simulant!
Men jag har försökt övertyga mig i flera månader att jag inte har ont utan att lyckas, så det är bara att inse. Här behövs läkarhjälp, vare sig jag gillar det eller ej. Den 6 maj är den stora dagen så jag har lite tid på mig att förbereda mig mentalt.

SM-GULD!!!!!!

Hv kämpade och slet men till slut var guldet deras! Den största match hjälten är utan tvekan: STEFAN LIV!!

image119

Stora maskiner....

image118

Med barnen kom det nya erfarenheter inom många  områden. Ett av dessa områden är traktorer och maskiner. Innan barnen var en traktor, bara en traktor. Numera vet jag att det kan vara en New Holland, Case eller en Valtra. Jag tycker till och med att Valtra oftast är den snyggaste, särskilt med den röda metallicfärgen...
Jag vet att man ska jämna till marken innan man lastar sand med hjullastaren och att det är en fördel att höja skopan lite medan man fyller den med sand. Den får ett bättre fäste med framhjulen då....
Men jag tycker inte det är särskilt kul att titta på informationsfilmen om hjullastarkörning som barnen fått av farbror T. Men vad gör man när barnen vill mysa i soffan med en film....

Guldvittring!!

HV71 är på väg mot guldet! Efter en vinglig start ryckte de upp sig och sopade Linköping av isen. Och visst säger slutresultatet 7-3  allt!!  Johan Davidsson siktar mot guld, igen!

image116

Blixt och dunder!

image115

På de lokala nyheterna sa de att det kunde bli åska imorgon.
Trots att det kan ställa till med mycket elände så gillar jag ett riktigt mysigt åskväder!

Arbetskläder för 400:-/år

Jag läser till undersköterska och gång på gång poängteras vikten av de basala hygienrutinerna. Man ska inte använda ringar eller klockor och desinfektera händerna innan och efter arbetsuppgifterna. Sjukvårdsådgivningen har en handbok för vårdpersonal.Där kan man läsa Socialstyrelsens riktlinjer för de basala hygienrutinerna. Där hittar man bland annat detta om arbetskläder:

Arbetsdräkt

Alla personalkategorier ska använda kortärmad arbetsdräkt i patientnära vårdarbete.

Arbetsdräkten:

  • tillhandahålls av arbetsgivaren
  • används endast på arbetsplatsen
  • byts helst dagligen samt då den blivit våt eller synligt förorenad
  • ska tvättas vid minst +60oC. Arbetsgivaren ansvarar í de flesta fall för tvätt av arbetsdräkten.

Jag jobbar inom kommunen som timvikarie. Vi får INGA arbetskläder. Som anställd får du 400:-/år. Inte lätt att köpa arbetskläder i den mängd som behövs för att kunna byta varje dag. Idag hörde jag dessutom att det ska betalas skatt på de 400 kronorna...

Kommunerna lever alltså inte upp till Socialstyrelsens riktlinjer. Måste det till en riktig epedemi av något slag för att det ska bli en förändring?
Men det finns dock kommunanställda som får kläder regelbundet, parkförvaltningen behöver inte skita ner sina egna kläder. Men det är klart, där jobbar det mest män......


5-1!!

2-2 i matcher och för att citera Peter Harrysson: "Spänningen är olidlig!!" Det var en fröjd att se HV mangla över Linköping! Sen är det alltid en fröjd att se den snygge Liv också.....

image114

Visst tänd ett ljus, men gör något vettigt också!

Kalla mig gärna cynisk, men jag har lite svårt för alla mail och SMS som skickats om att tända ljus för Engla. Missförstå mig nu inte. Mordet på flickan är fruktansvärt, varje förälders mardröm.
Men att tända ett ljus ikväll och sen.... Människor engagerar sig och skickar evinnerliga meddelanden och uppmanar att minnas Engla. Hur länge då? Ljusen tänds ikväll och sen har man gjort sitt eller? Men alla andra barn som våldtas, svälter och mördas varje dag? Vem tänker på de namnlösa offren?
Istället uppmanar jag er som läser att göra något som märks. Sätt in en summa pengar, stor eller liten efter förmåga, till Rädda Barnen, BRIS eller någon annan organisation så att engagemanget gör nytta också!

Sonen är ingen trädkramare precis

Min äldste son är en stor kille, 116 cm lång och 28 kilo tung. Han älskar att jobba och bära, har faktiskt ett behov av att kämpa och slita lite. Trots att han bara är 4 år så älskar han att hjälpa sin far att köra ved, och är riktigt duktig också. Med storleken kommer en otrolig styrka, killen är tokstark. Det fick jag bevis för idag. Stod i köket och lagade mat samtidigt som jag pratade i telefon med en kompis (simultanförmåga, ni vet..). Sonen kommer in och säger något och gestikulerar vilt. Eftersom kompisen var igång med att förklara något så hörde jag inte vad han sa, utan följde med honom ut. Vad tror ni jag får se?

Sonen har VÄLLT plommonträdet! Det ligger platt (så platt ett träd nu kan ligga..) på marken och sonen tittar försiktigt på mig. Han var kanske lite orolig för att hans mor inte skulle uppskatta  trädvältning i trädgården...
Jag blir något förvånad, och säger till kompisen som fortfarande var i luren: "Min son har knuffat omkull ett träd...

Nu ska jag kanske tillägga att plommonträdet var ett litet träd och det hade lämnat de levandes skara någon gång i vinter så det stod på ostadig stam. Men det är ändå inte alla fyraåringar som knuffar omkull träd!

Tjatig? Jag?

Nej, det är inte jag som är förvirrad. Blogg.se fungerar helt enkelt inte som den ska. Den hackar, strejkar och uppför sig allmänt irriterande. Så när jag väl lyckas få iväg mitt inlägg så blir resultatet som nedan......

Vattenpölsingenjörer

Barnen och jag var ute och gick en runda innan idag.  Eftersom det regnat och snöat innan i helgen fanns det gott om vattenpölar. Jag lärde dem då den ädla konsten att gräva kanaler mellan pölarna. För er som inte gjort det kan jag förklara det hela. Man tar således två pölar som finns nära varandra och gräver en liten kanal mellan så vattnet kan rinna från den ena till pussen till den andra.
Låter kanske som ett simpelt nöje, men jag tycker det är jättekul trots att jag nått den aktningsvärda åldern av 40 år (snart). Min mor var även hon en ivrig vattenpölskanalbyggare så våra promenader kunde ta väldigt lång tid en regnig söndag.
Så plocka fram barnet i er och börja gräv!image113

Vattenpölsingenjörer

Barnen och jag var ute och gick en runda innan idag.  Eftersom det regnat och snöat innan i helgen fanns det gott om vattenpölar. Jag lärde dem då den ädla konsten att gräva kanaler mellan pölarna. För er som inte gjort det kan jag förklara det hela. Man tar således två pölar som finns nära varandra och gräver en liten kanal mellan så vattnet kan rinna från den ena till pussen till den andra.
Låter kanske som ett simpelt nöje, men jag tycker det är jättekul trots att jag nått den aktningsvärda åldern av 40 år (snart). Min mor var även hon en ivrig vattenpölskanalbyggare så våra promenader kunde ta väldigt lång tid en regnig söndag.
Så plocka fram barnet i er och börja gräv!

image113

Vattenpölsingenjörer

Barnen och jag var ute och gick en runda innan idag.  Eftersom det regnat och snöat innan i helgen fanns det gott om vattenpölar. Jag lärde dem då den ädla konsten att gräva kanaler mellan pölarna. För er som inte gjort det kan jag förklara det hela. Man tar således två pölar som finns nära varandra och gräver en liten kanal mellan så vattnet kan rinna från den ena till pussen till den andra.
Låter kanske som ett simpelt nöje, men jag tycker det är jättekul trots att jag nått den aktningsvärda åldern av 40 år (snart). Min mor var även hon en ivrig vattenpölskanalbyggare så våra promenader kunde ta väldigt lång tid en regnig söndag.
Så plocka fram barnet i er och börja gräv!

image113

Från A till Ö.....utan Hedvig

Jag har blivit utmanad av http://matmia.blogg.se att skriva om mig själv i bokstavsordning. Jag gör ett försök och hoppas att jag reder ut det....

A: Aningen överviktig (men inte skitviktig...)
B: Barn har jag, två pojkar
C: cirka 180 cm lång
D: Disträ
E: Enormt galen i att sortera och organisera
F: Fantasifull 
G: Galopperar gärna om jag sitter till häst
H: Hästtokig
I: Irriterande besserwisser ibland 
J: Joggar aldrig  
K: Klumpig, faller lätt
L: Lite lat
M: Matte till Kasper
N: Nattarbetare ibland
O: Ormar är vackra djur
P: Pluggar till USKa
Q: Quinna (ja, jag vet att det är lite fantasilöst, men va´tusan ska man annars skriva på q? )
R: Röjer gärna i garderob och förråd
S: Snaggad
T: Trött på morgonen
U: Utan min mobil är jag sällan
V: Vintern gillar jag inte 
W: W är första bokstaven i mitt efternamn
X: XL har jag lämnat, bär numera L
Y: Yr och illamående när jag åker båt
Z: Zzzz sover gärna på morgonen
Å: Åsikter om det mesta
Ä: Älskar att sjunga
Ö: Övernaturligt ser jag som naturligt

Efter lite tankearbete fick jag ihop det och lämnar över till:
http://eriiksson87.blogg.se


Vårtecken

Vårtecknen börjar komma som spön i backen eller vad sägs om....

image108

Rödhaken som letade godsaker nedanför mitt köksfönster. Tror det är en flyttfågel iaf...
Eller den här runda besökaren: image110

En annan blombesökare var en yrvaken nässelfjäril....  image111
Och den gillar nog att besöka vitsipporna som precis börjat slå ut vid skogskanten. De är ett efterlängtat och vackert vårtecken, eller vad säger ni?image112


En underbar dag!

Har varit hemma för vård av barn idag. Det visade sig att det inte var vattkoppor utan virusutslag. Sonen sov oroligt inatt så han tog en sovmorgon till kl.9. När alla ätit frukost cyklade vi till det lokala fiket och tog oss en smaskig fika. Därefter tog vi cyklarna till farmor. Efter lek och hembakade frallor vände vi cyklarna hemåt. Sen har vi varit ute hela eftermiddagen, solen har stekt på oss och vinden har hållit sig lugn så det har varit en underbar dag.
Nu är utemöblerna rengjorda och väntar på att användas på altanen så nu måste väl våren ha kommit?

Mmmmm, tystnad.....

Just nu är jag med om något fantastiskt! Här är tyst! Man och barn är ute och går, katten sover och här råder stillhet. Underbart. Jag tänker inte göra något nyttigt, bara sitta här med datorn på magen och njuta av tystnaden så länge den varar. Jag struntar i skolarbete, tvättstuga och andra måsten.... Det kan jag göra när ljudnivån gått upp igen.

Prick på prick

Yngste sonen är täckt av små prickar. Efter ett samtal med Katarina på BVC lutar det nog åt att det är vattkoppor. Inte så kul, men någon gång ska de ha det.....
Börjar på ett nytt schema näste vecka, då har jag självstudier onsdag och torsdag. Så jag och sambon får dela på ledigheten, hinner inte vara hemma för mycket från skolan. Den nya etik-kursen verkar vara ganska tuff så det är nog inte så bra om jag är hemma för mycket. Sen återstår det att se om storebror också får det.....


Hur smart är du?

Om du är intresserad av att mäta ditt IQ, gå in på www.illvet.se  och gör ett test. Testet är indelat i  5 delar, visuell, språklig, minne, logiskt tänkande och matematik. Eftersom det är ett on-line test kan man inte utesluta att den som testar fuskar, t.ex. genom att använda papper och penna eller lexikon. Men gör du det utan hjälpmedel garanterar tidningen, illustrerad Vetenskap, att testet överensstämmer väl med ett kliniskt IQ-test.

Gjorde testet i eftermiddags när resten av familjen var ute. Resultatet blev mycket bra, jag har ett IQ på 122!! Enligt testet fick jag ett resultat som var bättre än 92% av populationen. Ja, jag är lite mallig.....tycker jag kan få vara det.....

Sambon vågar inte göra testet, han är rädd att få sämre resultat än jag... Men nu är inte IQ allt, då hade jag gjort något annat än varit vuxenstudent.....

Kryddtävling

image1381

http://ejmis.blogg.se lottar ut 7 olika kryddor! Gillar du att sätta smak på livet så gå till hennes blogg. Där lämnar du en kommentar och länkar till hennes blogg på din sida. Precis som det brukar gå till!

Jag vill inte ha små blommiga verktyg!

Var på DOMUS innan i eftermiddag för att inhandla lite av livets nödtorft. På väg till kassan såg jag en skylt där det stog: Tjejhammare. Blev lite konfunderad eftersom jag alltid varit övertygad om att hammare och övriga verktyg är könslösa...
Vad fick jag då se?! En liten jäkla BLOMMIG hammare! Den var lika liten som barnens leksakshammare och dög på sin höjd till att slå i en sketen nubb. Barnen använder inte ens sina småhammare, de lånar de vanliga när de ska snickra och dona.
Så nu vet ni det tjejer, vi ska bara slå i små nubb, större snickerier överlåter vi åt våra män som kan hålla de riktiga hammarna med sina stora starka händer....

Jag säger som Gert Fylking........

ÄNTLIGEN!  Har försökt och försökt att komma in utan att lyckas. Idag fick jag tipset från Min vän B Eriksson att logga in från Blogg.se´s startsida. Så nu är jag tillbaka! Eftersom jag sitter på lektionstid och skriver detta får jag återkomma med en längre lägesrapport senare.
Nu ska jag återgå till excell, och ja, det är sååå trist......


RSS 2.0