Sanningen om Marika

image42


 I brist Sopranos beslöt jag mig att ge den nya serien "Sanningen om Marika" en chans. En spännande serie med bra manus och suveräna skådespelare. När programmet tog slut så hamnade jag i en direktsänd debatt om ovan nämnda serie. Det var då jag trodde att det hade blivit min tur att uppleva The twilight zone!

SVT blev anklagade för att basera serien på ett autentiskt fall, så långt var jag med. Men sen blev det mer och mer svårt att hänga med i vad det handlade om. För att få lite klarhet beslöt jag mig för att kolla in ConSpirares hemsida idag.

Kan inte påstå att det blev klarare, snarare tvärtom. Ok, att det försvunnit människor har jag hört talas om innan. Men att som ConSpirare påtalar att det är ett hemligt satanistiskt sällskap som ligger bakom är lite svårsmält. Tankarna glider osökt iväg till Da Vinci koden. Ett on-linespel ska visst vara inblandat också....

Menar de allvar eller vad handlar det om? Jag är fortfarande lika förvirrad!


Frikort

image41

Har ni någon gång hört talas om frikort? För er som inte stött på det innan så kan jag förklara det så här.
Jag ger min partner tillåtelse att mysa ihop det med valfri person utan att jag går i taket av svartsjuka.
Oj då, var hon var generös, tänker kanske en del då.
Nej då, det gäller att inte gå med på vad som helst! De flesta frikort, så gott som alla, handlar om en kändis.
För min del är Denzel Washington mitt frikort. En riktig goding!! Nu behöver inte sambon ligga vaken om nätterna av oro att jag ska lämna hus och hem för att bege mig Over There.
Sannolikheten att jag ska träffa Denzel är obefintlig. Skulle det nu råka bli två torsdagar på en vecka och jag stöter på denne man så lär det nog bli ofarligt. Tro inte att Denzel blir intresserad av en småländsk tvåbarnsmor med celluliter och hängbröst!
Ni andra då? Vilket frikort skulle ni välja?

NEEEEEJJJ!!!!

image40

Nu blir jag snart paranoid!! Sätter jag på P1 är hon där. I fredags när jag i lugn och ro skulle lyssna på P4 så var hon där också!! När jag skulle mysa med Luuk ikväll så gissa vem som satt där?! Jo, Annicka Lantz!
Jag kan bara inte med henne! Hennes röst ger mig rysningar av obehag och dessutom sitter hon och skrattar åt sina egna skämt. Hela tiden. De är inte ens roliga...
Snälla Sveriges Radio och SVT, låt oss slippa denna hemska människa i fortsättningen. Annars måste jag börja leta efter ett Lantz- filter som jag får montera på radion och tvn!

Förrådsfynd

När jag hade förrådsröj igår så hittade jag ett riktigt fynd! För många år sedan gjorde min vän Mia (Matmia) mitt horoskop. När jag fick det då så tyckte jag att det stämde sådär. Men nu när jag läste, vilken skillnad!!
Antingen har jag ändrat mig på de här åren eller så har jag fått lite mer självinsikt.
Kan ge några exempel.

Jag behöver ha kontroll till 100% över mitt liv och vet oftast bäst. Därför vill jag gärna organisera även andras liv.
Jag lider av konstant brådska och har inget tålamod.
Vill gärna meddela världen mina åsikter och är väldigt talför.
I diskussioner använder jag mig av slughet och bitande argument.
Jag är en obotlig romantiker.
Trivs med lite stress
Mår jag inte bra så drar jag mig tillbaka och deppar tills ambitionen stiger uppåt igen.

Detta och mycket mer av det Mia skrivit stämmer så bra!! Både det positiva och det negativa om min person. Så nu får jag sätta mig ner, rannsaka mig själv och försöka bättra på mina dåliga sidor.


Mitt i kaoset

Kaos råder för ögonblicket i vårt hem. Vi ska riva en vägg så tv-rummet blir större och har nu utrymt barnens lekrum kombinerat  gästsrum. Helt plötsligt ska möbler och andra saker få rum någon annanstans!  Det har dock fört med sig det positiva att förrådet har blivit utrensat för att få rum med lita andra saker.
Jösses vad bråte man samlar på sig!! Men det känns skönt att se högen med skräp och titta in i mitt städade förråd. Så länge det nu får hålla......
Vi har precis börjat, väggen är inte ens riven ännu. Men jag är redan irriterad över röran! Jag kommer att var ett vrak innan vi är färdiga.
För att inte tala om den totala beslutsångesten när golv och tapeter ska väljas....
Men fint hoppas jag att det kommer att bli, ochch äntligen lite rymmligare! Så det får vara värt nojor och utbrott!

Miljösamvete

Tänkte jag skulle rannsaka mitt miljösamvete lite. Om jag skriver en plus- och minuslista så kan jag kanske se vad jag kan göra bättre.
 • Jag cyklar istället för att ta bilen kortare sträckor.
 • Handlar mer och mer KRAV-märkt. Alltid KRAV-kaffe, är hellre utan om det inte finns.
 • Värmer huset med vedpanna.
 • Tumlar aldrig tvätten. Jag har en stor tvättsuga så jag kan hänga upp den.
 • Lär barnen att vara rädda om djur och natur.
 • Handlar svenskt i största möjliga mån.
 • Sopsorterar och skänker det som är ok till ex. Kupan.
 • Inga elektriska apparater i stand-by läge.

Minuslista:

 • Duschar för länge.
 • Kör gärna bil lite för fort.
 • Bilen är gammal och inte särskilt miljövänlig.
 • Jag dricker mineralvatten...ja, jag vet och skäms.
 • Sköljer disken under rinnande vatten.

Det finns säkert mer punkter på minuslistan men mitt undermedvetna vägrar nog erkänna dem för tillfället! Har du bra miljötips så dela gärna med dig.


Manlig omskärelse

På kanbal 6 går "Bullshit" på söndagskvällarna. Ett program som tar upp diverse olika ämnen på ett inte helt politiskt korrekt sätt. Kvällens ämne var manlig omskärelse.
I USA är nästan alla av manligt kön omskurna. Ett ingrepp som görs när barnet är nyfött. Det finns inga som helst medicinska belägg  att det skulle vara bättre att vara omskuren. Anledningen till att det görs är tradition och vana.
Anledningen till att kvinnor omskärs är också tradition och vana. Så hur kommer det sig att det är accepterat i USA och ett brutalt övergrepp i Afrika? Naturligt vis är det en stor skillnad i hur det går till. I USA görs det på en klinik och inte i en hydda med ett rostigt rakblad. Men den nyfödde pojken spänns fast och får en förhud med 20 000 nervändar bortskuren. Helt i onödan! Att utsätta ett barn för denna smärta bara för att det är en tradition får mig att gråta.
Är det ok bara för att det görs i västvärlden? Att anledningen i början var att unga pojkar inte skulle onanera har nog inte många koll på.
Kvinnor i USA säger att de tycker att en penis som inte är omskuren ser äcklig ut. Flickor blir omskurna för att männen inte ska tycka att de ser äckliga ut. Vad är skillnaden? Och hur i helvete kan det vara tillåtet i Sverige att pojkar blir omskurna?!
Är det inte dags att vakna upp och tänka lite på övergreppen som läkare utsätter alla dessa pojkar för?

Ullared

image38

Tänk att det hjälper att klaga! Gudarna hörsammade min beklagan. De gjorde en snabbutredning av ärendet och såg till sin fasa att jag blivit felbehandlad!
På morgonen kände sambon efter och insåg att han kommit lindrigt undan så jag kunde åka!! Så jag steg upp med ett stort leende och ramlade ner i duschen. Pga yngste sonens magsjuka hade jag bara sovit två timmar. Resten av natten hade jag gått in och ut hos honom och hållit en kräkburk åt honom.  Det fick bli en burk eftersom små pojkar under två år tycker det är obehagligt att sitta med en stor hink intryckt under hakan.
Nåväl, jag kom iväg som planerat och intog Gekås tillsammans med Södra Sveriges övriga medborgare.
Herrejösses, vad där var folk!! Jag lyckades plöja mig fram till barnkläderna, den absolut värsta avdelningen i hela butiken. Återigen förundrades, eller snarare förfasades jag över hur en del föräldrar fungerar.
Där är trångt, stökigt och svettigt. Det är på gränsen till kaos bitvis. Då finns det en galningar som tar med sina småbarn till detta! Jag är en välväxt kvinna på 180 cm, men jag kan mycket väl tänka mig hur jobbigt det måsta vara att sitta i en vagn och vara omgiven av denna folkmassa. De sitter ju tom i armbågshöjd, och det finns det gott om på Gekås!
Ok, det är inte alla som har någon som kan passa barnen,  men då hade jag hellre varit hemma! Det mest skrämmande är när man ser barn som bara är någon månad gamla. Dels är det alldeles för mycket intryck för ett litet barn att smälta och dels med tanke på RS - virus, som om det vill sig riktigt illa kan vara dödligt. BVC rekommenderar tom att man ska undvika folktäta platser de första månaderna.
Men, men vi är alla olika.......
Jag hittade kläder till både mig och resten av familjen i alla fall. Det blev lite julklappar också! Hittade en stor fin bok om alla världens traktorer som äldste killen kommer att älska. Det var med värkande fötter men nöjda och belåtna som vi åkte hem. Nu klarar jag mig till våren innan det börjar suga i Ullareds-tarmen igen!!

Nä, nu ger jag snart upp!!!

Det är lika bra att inse det. Jag måste ha gjort något för att reta gudarna! Jag kan bara inte förstå vad det kan vara. Jag slår inga barn, varken mina egna eller andras. Jag är sanslöst snäll mot djur, kliver alltid över spindlarna i tvättstugan för att inte mosa dem. I det stora hela så tycker jag nog att jag är en god människa. Så varför ska det då vara så förbaskat svårt att få komma iväg någonstans?!
Det slår aldrig fel. Jag planerar något, en tur över dagen eller ibland bara några timmar på kvällen. Som denna gången. jag skulle åka på en MYCKET efterlängtad resa till Ullared, och vad händer?
Naturligtvis bestämnmer gudarna att det är dags för magsjuka i vår familj!!
Jag och äldste sonen har klarat av vårt elände. Men jag började ana oråd när de andra två i familjen var friska. Smittan kommer nämligen från äldste sonens dagisavdelning.
Jodå, mycket riktigt! En inkubationstid på två dagar. Alltså lagom till min lilla resa drabbas resten av familjen. I denna rest finns barnens far som skulle vara föräldraledig när jag var ute och åkte!
Så istället för att köpa kläder och ja faktiskt, julklappar, får jag badda febriga pannor och springa med kräkhink!
Är det så här man belönas när man försöker vara en god människa så slutar jag snart med det!!

När läraren inte ser....

Sitter i skolan och skriver lite. Vi har datalektion, men det är lite trist så jag passar på att göra annat. Har rest omkring med google earth. Kul att se världen lite från ovan!! Nu tittar vår lärare  misstänktsamt på mig så jag får nog återgå till att vara en flitig elev!

RSS 2.0