#*&¤#*^^*``&%¤ GRUPPARBETEN!!!


Jag gillar inte grupparbeten, man kan nästan säga att jag avskyr dem. Ofta tycker jag att det går fortare om jag får göra det själv. Blir man ihopföst i en grupp man inte brukar sitta i så är det alltid svårt att komma igång. Ingen vill ta intiativet och tvekar med att säga sin åsikt. Eftersom jag är en ledartyp blir det jag som kör igång det och jag som leder diskussionerna. Det hade förvisso varit bra om jag gillat grupparbete. Jag hade lett in de andra i samtalet och fixat ett bra samarbete.
Men eftersom grupparbete är som ett rött skynke för mig har jag inte tålamod att vänta in de andra. Jag försöker skynda på och kör nog dessvärre över en del de dagar jag är extra anti.
Dagens grupparbete tror jag att jag gör färdigt hemma, för mig själv, utan alla andra. På mitt sätt.
Ja, jag vet att jag kan vara en hemsk människa ibland...

Här har vi varit!

 Love, romantik, Elite Hotel Marina Plaza, HelsingborgNu ska jag avslöja var vi var i helgen!! På Elite Hotel i Helsingborg! Vi hittade ett erbjudande vi inte kunde motstå och bokade en juniorsvit. Nej, en juniorsvit är inget barnrum med våningssäng, det är ett hotellrum som är lite större än de vanliga.
Erbjudandet hette LOVE och var som gjort för småbarnsföräldrar som behöver komma bort och lyxa till sin vardag lite. Ni kan läsa mer om vad det innehåller här.
Nu vet ni var vi har varit, men jag får återkomma med lite mer utförligare beskrivningar om helgen senare.........nej, inte sååååå utförliga beskrivningar!! Vad trodde ni, att det har blivit en sexblogg?! *L*
Nej, nu behöver mina pojkar lite mat. Jag återkommer.


Ett mail i rättan tid!

En god vän skickade mig det här mailet. Jag tar inte åt mig eftersom jag är en nitisk kedjebrevsbrytare, men jag håller med i vartenda ord!!!!

-
Jag gjorde som du sa......


Jag skickade mail till 10 personer som du skrev.
Jag väntar fortfarande på  det jävla miraklet som skall inträffa!!!!  

Till alla mina vänner som det senaste året skickat mig:

 önskningar, kedjebrev, ängelbrev eller andra löften om tur OM jag vidarebefordrar dem......
DEN SKITEN FUNKAR INTE!!!!!!!!
Nästa år, skicka istället pengar, öl, choklad, biobiljetter, bensinpengar eller resecheckar!
TACK!


Helgen närmar sig

Fredag Fredag och helg, eller snart helg i alla fall. Jag jobbar till klockan 8 i kväll. Om Gud vill och alla inblandade är friska så ska jag och sambon åka iväg i morgon. En natt själva med barnen hos farmor och farfar. Hoppas, hoppas det blir av!!! 
Vart vi ska? Det får ni veta efter helgen!! *L*  

Lockar som föll

Före    och   efter.
Jag vet att det kan ses som ett I-landsproblem, men jag gillade hans lockar! Bara att hoppas på att de växer ut igen.....

Höstfåglar

 

Idag såg jag det första sträcket med flyttfåglar. Gäss tror jag det var. Det känns lite vemodigt att se dem flyga söderut. Samtidigt är det fascinerande att se hur de håller ihop och turas om att ligga i täten. Nu kommer det en period med mycket rovfåglar också. De är på genomresa norrifrån och även om vi bor i ett samhälle så brukar man se mer av dem så här på höstkanten. Men vi har skogen som granne så det är nog därför rovfåglarna mellanlandar här ett tag.
När börjar man mata fåglarna egentligen? Varenda år är det samma dilemma, jag vet inte riktigt när man ska börja. Tror att det var någon gång i slutet på oktober förra året. Hur brukar ni göra? Vore kul att få lite matningstips. Jag ska INTE göra kokosfett-med-frön-i-kruka i år i alla fall. Det uppskattades inte alls av fjäderbollarna här. Men jordnötter och solrosfrön blir det. Och talgbollar till ekorrarna, de uppskattar det väldigt mycket!

Hela famnen full med gos

BLUND MjukdjurVår yngste son är noga med sina gosedjur. Till samlingen hör den här nallen som morfar köpte på IKEA. Han har även en sliten hund, ett lamm och numera även en liten elefant. De här gosedjuren måsta finnas i sängen när han ska sova. Blir han trött och lite ledsen på dagen ska hela samlingen hållas i famnen. Det är inte lätt att vara tre år och hålla ordning på så mycket mjukisdjur. Något som märks på natten när han kommer med hela famnen full. Det händer allt som oftast att vi får hämta en elefant som ramlat bort på vägen.
Men jag ska inte säga något. Som barn hade jag bitvis så mycket dockor och nallar i sängen att jag knappt fick rum själv!

Närproducerat i frysen

 Igår kokade jag en omgång äppelmos till. När jag satte in de avsvalnade burkarna i frysen slog det mig att min frys nästan bara består av närproducerat. Här finns sylt, äppelmos och saft som jag gjort själv. Det finns fortafarande vinbär och lingon som väntar på att bli gele och sylt.
Kantarellerna ligger i fryspåsar och rådjurskött och älgkött finns där också.
Billigt blir det också! Visserligen kostar sockret en del, men i längden blir det billigare än att köpa färdigt. Och framförallt vet jag vad det innehåller. Inga konstiga tillsatser i min sylt!

Vabbar idag

Lillebror är förkyld. Han hostar och hostar den lille stackaren. Igår kväll fick han både Ventolin och Mollipect innan han äntligen lyckades somna. På natten blev det en omgång Alvedon. Han hade hög feber och då blir han så orolig att sömn inte är att tänka på. Han snodde runt i vår säng som en ål.
Men efter alvedondosen kröp han ner i sin säng och somnade efter en stund.
Nu ligger han i soffan och tittar på Bompa. Stackars lilleman!
Jag skulle egentligen gått i skolan idag men stannar hemma med barnen. Storebror får vara hemma han också, känns lite dumt att lämna honom när jag ändå är hemma. Imorgon är jag ledig men torsdag är skoldag igen. Men då kanske J är hemma om det skulle behövas.

Höstdagjämning

Idag klockan 16:45 inträffar höstdagjämningen. Nu är dag och natt lika långa, men bara för ett kort ögonblick. Natten blir nu längre än dagen och vi får vänta tills den 22 mars klockan 11:44 innan dagen åter blir längre än natten.
                             

Färdigkalasat

Kalashelgen är över och jag har nog ökat två kilo i vikt. Jag lovade att visa mitt Efva Attling-halsband, det var svårt att få till en bra bild men ni ser nog hyfsat bra hur det ser ut.


På halsbandet står det: "ab imor pectore" som betyder ungefär "av hela mitt hjärta". En fin kärleksförklaring från mannen i mitt liv! Plattan i mitten på halsbandet går att snurra och på baksidan ska våra namn graveras in.

Idag fick jag en vacker glasskål från Kosta av svärisarna och Boda Nova glas av Js bror med sambo.
Blommor har jag fått, bland annat en fin orkidé från M.


Eftersom det är höst gjorde jag en höstinspirerad dukning. Tyvärr hade de förbaskade björktrastarna ( de få som Kasper ännu inte ätit upp) knaprat i sig alla rönnbär. Men det blev rönnbärslöv och äpplen i alla fall.


När gästerna hade lämnat oss idag greppade jag stavarna och gav mig iväg på en långpromenad. Behövligt efter en helg som mest bestått av mat och tårta!

Enbart en viskning

Jag har fått en utmaning av Mia, en utmaning som ursprungligen kommer från Enbart. Berättelsen ska vara en thriller, där var och en av utmanarna skriver en eller ett par meningar.


Thriller
Enbart en viskning!

Enbart en viskning var allt som hördes, i övrigt var det helt tyst. Hennes ögon glänste när hon stilla lutade sig fram för att höra de svaga orden. "Snälla ge mig din hand, ge mig en chans. Jag lovar, ja, jag lovar allt vad du vill, vad som helst bara du ger mig din hand, så snälla, snälla, ge mig din hand!"

Skulle hon våga? Hon tittade länge på varelsen som låg där nere. Tårarna rann när hon tvekande sträckte fram sin hand. Jag måste göra det, jag måste bara göra det, tänkte hon. Jag kan inte låta bli...

Hon kände något mot fingertopparna... något kallt...

Det gick som en skälvning genom hennes kropp, men från någonstans djupt inom hennes så hittade hon en inre styrka. Hon tog den iskalla handen, utan att visa sina känslor. Alice  hade sett något djupt inne i varelsens blick som visade en godhet. Tankarna gick blixtsnabbt genom hennes huvud hur hon skulle ta kontrollen över varelsen. Med en mjuk faströst ,sade hon: För att ta oss till friheten är vi beroende av varandra du och jag. Glöm inte det! Får Zack den minsta aning om att vi vet hans hemlighet om koden till valvet, så kommer han låta oss "försvinna" . Varelsen vred sig i slingrande långsamma rörelser......Du vet, du vet.... om hemligheten.... hörde hon honom väsa, med en röst som fick huden att knottra sig!
Alice tittade lugnt på honom med sin klara blick, tog hans hand i ett stadig grepp och sade...... Vi måste tillsammans göra allt för att snabbt komma till valvet före Zack. Ljudlöst smög dom i korridoren, det fanns inte någon tid för rädslan nu. För lät hon tanken bara nudda en uns vid vad hon var på väg att göra nu, så skulle känslan av tvekan kanske ha övermannat henne.
Varelsen gnällde med ett strävt väsande vid hennes sida, när hon drog honom vidare. Snabbt, snabbt tassade dom fram tills dom nådde porten. Alice repeterade koden febrilt i sitt inre för att vara beredd så fort dom

kom ner och med darriga händer slog hon koden. Ingenting hände, hela tiden kände Alice hjärtat slå hårt i kroppen. Det måste bara vara rätt kod, kunde det vara så att Alice i sin desperation blandat ihop siffrorna.Alice puls var outhärdligt hög om ändå den kallsvettige tillsynes färglöst bleka mannen vid hennes sida kunde vara still, så....
Så äntligen! Kodlåsets klickande visade att hon ändå hade rätt...Men just när hon skulle släppa den iskalla handen för att öppna dörren till valvet, så kände hon förändringen. Hur handen från att ha varit kall och slapp, grep tag i henne med en styrka som överraskade, en styrka som gjorde ont.
Hon vände sig långsamt om mot sin följeslagare. Hon såg hur han förändrades, det var ingen kraftlös stackare längre. Hon såg hur hans kropp återfick det som så länge varit förlorat och hon såg hans ögon. Hur kunde hon tagit så fel? Hur kunde hon sett godhet i dessa ögon som nu triumferande stirrade tillbaka?
Här fortsätter historien.

Författare:
Peter PC Carlssson
Proforma
LissenTo
Anna
Matmia
Ischa

Var med och skriv en gemensam berättelse!

Läs först igenom historien på bloggen hos den som kontaktade dig. Du kopierar också all denna förklarande text i inlägget hos den som kontaktade dig.

Kolla ovanför rubriken om temat är Thriller, Humor eller Romans. Följ temat som är på just din historia!
Var och en skriver en till tre mening/meningar.
Längst ner fyller du på med ditt namn under listan av författare, länka gärna till din sida.

Därefter publicerar du på din blogg och kontaktar någon som du vill ska fortsätta historien. Du försäkrar dig om att historien publiceras hos den du kontaktar. Annars kontaktar du någon annan. När du gjort detta bekräfta du hos den du fick ifrån.

På kvällen den 15 oktober 2008 skall du som då har en av de tre historierna kontaktar Peter PC Carlsson på bloggen Enbart  som startade historien den 15 september.

Därefter publiceras historierna i sin helhet på http://enbart.blogg.se/

Jag skickar vidare till Misen och ser fram emot en spännande fortsättning!!


Winchester

Min kompis häst är hos sin uppfödare i Tyskland för hingstbedömning. Fick just veta att han gått vidare!!! Kolla in vilket snygging!
 
                                      

Vill ni kolla in sidan om hingstarna gör det här. Grattis Jannie! 

Snart smyckad till tänderna

Nu har gästerna åkt hem och lugnet har lagt sig. Barnen tittar på Bompa och är relativt slutkörda. Maten blev lyckad och jag tror att alla var mätta och belåtna när de åkte hem. Jag fick ett jättefint halsband av dem. Ett halsband i kristall som Mats Jonasson formgivit.

Amazona heter det och är fantastiskt vackert. Syrran har ett annat halsband från hans kollektion och jag har varit sjukt avundsjuk på henne. Men nu har jag ett också! Vill ni se mer av hans konstverk klicka här.
Sambon och pojkarna gratulerade mig redan idag med ett smycke av Efva Attling. Tyvärr kan jag inte visa det men jag ska ta ett kort och lägga in det på bloggen. Snyggt var det iaf! Efter att ha levt ett liv totalt ointresserad av smycken bär jag numera alltid halsband och armband. Kan ha att göra med att jag inte bor i stallet numera....
Nu ska jag plocka lite och lägga in ett berg av rena underkläder så vi har något att ta på oss i morgon. Då det är dags för ännu ett kalas.... Pust.

Kalasdax!

Party  Denna helgen blir kalashelg. Idag kommer min syster med familj och pappa och M. I morgon kommer sambons föräldrar och hans bror med sambo. Min kommande födelsedag ska alltså firas i dagarna två!
Dagens meny blir Burgundisk Köttgryta (en gryta med nötkött och vin), ugnsstekt potatis, stekta kantareller och nybakat focciabröd. Till kaffet bjuder jag på en jordgubbstårta som är fantastiskt god. Receptet hittar du här. Hoppas att frysta bär funkar lika bra som färska.
Köttgrytan gjorde jag igår så jag ska bara lägga i morötter och purjolök idag. Smidigt!!
Det blir gryta i morgon också men då med lax. Man gör en sås på bl.a. mellangrädde, hummerfond och stenbitsrom. Sen lägger man ner laxfilé skuren i bitar, kokar lite till och strör över dill. Klart! Det blir nog kokt potatis till, får se om jag bakar i morgon också. Foccia är lättbakat efersom man kavblar ut degen och lägger i  en plåt.
Morgondagens tårta blir en schwarzwald från Melins konditori i Sävsjö. En tårta per helg räcker att baka!
På måndag får jag nog inte på mig byxorna!!

På den andra sidanAngående mitt förra inlägg. Lyssna på Lars Demian och se ljuset på andra sidan floden.....

Saknar dig mamma!

 Idag är det åtta år sedan min mamma dog. Jag saknar henne fortfarande något oerhört, det kommer jag nog alltid göra. Men saknaden är inte lika smärtsam längre som den var de första åren.
Jag och yngste sonen var på kyrkogården idag med lite blommor. Och visst värkte det i hjärtat när han sa "Hej då mommo" när vi gick därifrån. Vad jag önskar att hon fått träffa mina barn....
Ikväll när jag tänder min ljuslykta brinner den för dig lilla mor!

Tillbaka i skolbänken


Idag var första dagen i skolan efter praktikveckorna. Vi har kommit till upploppet och har bara några veckor kvar innan vi är färdiga undersköterskor. Det är både kul och lite trist att vi snart är klara. Kul att kunna jobba och försöka få en tjänst. Att kunna använda sina kunskaper praktiskt ( hoppas jag ). Trist därför att jag kommer att sakna en del som man kanske inte träffar sen. Dessutom gillar jag att läsa och lära mig nya saker. Jag får nog gå lite kurser då och då när jag känner av pluggbehovet.

En massa ord

 
Wordle kan man skapa jättehäftiga ordtavlor. Man skriver ner de ord man vill ha med i tavlan och klickar på Go. Sen får man olika exempel och skriver ut när man är klar. Inramade blir de jättefina tavlor. Prova så får ni se!

Elitsertiestart!!


I morgon är det dags! Elitserien startar och HV71s väg till ett nytt SM-guld har börjat. Olidligt spännande!!!

En fullknökad höstsöndag

Höst Idag har jag jobbat 7-16. Medan jag hjälpte pensionärerna på jobbet så var sambon och barnen i skogen. De var ute på svamprunda ett par timmar i det fina höstvädret. Sambon plockade svamp och barnen fiskade med upphittade pinnar, klättrade upp på stenar för att sedan hoppa i vattnet ( fantasi-vatten alltså) samt besteg oändligt höga berg i en sluttning.  Vem behöver äventyrsland när det finns en skog?!
Min flitige sambo plockade flera kilo svamp och den effektive mannen rensade samtidigt som han plockade. Så nu finns det fin rensad svamp i köket.
Väl hemma lagade hemmamannen en grönsakssoppa. Han gjorde t.o.m. egen buljong på en bit älgkött! När jag kom hem från jobbet fick jag en varm jättegod soppa och till det kantarellmacka. Ja, han är perfekt! Och min!!

Nu när sambon varit så flitig fortsatte jag i samma stil. Svärmor hade köpt lingon till mig, 6 kilo av en försäljare i lastbil. Jag kokade sylt på 2 kilo bär och frös in resten. Medan sylten kokade bytte jag sängkläder hos småkillarna och laddade tvättmaskinen. Sen blev det den sedvanliga leksaksplocken, bad av barn och sagostund innan kvällspussen.
Nu är jag ganska trött så när jag tittat på "Ashes to ashes" på svt1 tänker jag sova!!

En frestande blogg

Jag har hittat en riktigt mumsg blogg nämligen Toves bakblogg. Där finns recept på tårtor, kakor och annat smaskigt och med lockande bilder därtill. Väl värd ett besök!!
Vad sägs till exempel om denna flygtårta?!


Fredag!!!


Idag var sista dagen på praktiken. Det har varit jätteroligt men jobbigt. Jag har lärt mig mycket och bitvis har det snurrat bra i skallen av allt nytt. Ett stort tack till Birgitta som lärde ut det hemliga tumknepet vid venprov! För att kärlet inte ska rulla undan så lätt sträcker man huden under kärlet lite med vänstra tummen innan man sticker. När jag bara hade fått kläm på det så gick venproven som en dans.
På måndag är det dags för skolan igen och det skja bli kul att träffa alla igen. Nja, ärligt talat finns det ett par som jag kunde vara utan men jag kan stå ut med dem i alla fall. Nu är det några veckors skolarbete innan jag slutar den 24 oktober och kastas ut i verkligheten. Men jag får hanka mig fram på vik och hoppas att det leder till en anställning till slut. Helst på demensavdelningen som jag var på i somras.

Tack Lisen!!!


 

Jag har fått en utmärkelse av  Lisen och jag tackar och bugar! Vilken trevlig fredagsöveraskning!  Jag nominerar i min tur några bloggare som jag tycker förgyller min dag. Och de nominerade är.....
Naturligtvis Lisen som redan efer en kort bekantskap blivit en bloggvän.
Min gamla vän Mia som trots att hon har den dåliga vanan att flytta längre och längre bort alltid känns nära.
Homeostas , när man gjort sitt för nativiteten är det kul att kunna följa någons dagar på upploppet innan förlossningen. Och naturligtvis frossa i bebiskort sen....

Detta var några som förgyller min dag. Men jag är ständigt på jakt efter nya roliga, intressanta och annorlunda bloggar. Kopiera gärna bilden och utse egna förgyllande bloggar!!!

Fyrklövern

Det kommer ibland reklam från Fyrklövern och särskilt nu innan jul. De har jättefina saker, både serviser och julsaker. Men priserna! Det är helt sanslöst dyrt. Jag hittade en jättefin rund adventsljusstake i porslin. Men den var lite för exlusiv visade det sig. 2000:- är lite väl mycket pengar för en ljusstake.
Undrar vilka det är som köper deras produkter. Reklamen finns ju på vanliga veckotidningar så det är knappast en utvald rik skara som ses som potentiella kunder. Hemligheten ligger nog i deras avbetalningar.
De lockar med vackra saker, man får första produkten för en krona och man kan sedan köpa samlingen på avbetalning månadsvis. Varje månad kommer en ny sak till samlingen och kunden tänker kanske inte på hur dyrt det faktiskt är.
Nåväl, jag får titta på sakerna och sedan hitta ett billigarte alternativ....


Jag vill sova!!

Hur tänker barn? Idag är dagis stängt och jag är hemma med killarna. När vi ska till dagis så är det två dödströtta barn som ska stiga upp. Idag när de får sova så länge de vill vaknar de i ottan! J steg upp halv 6 och M strax efter 6. Så här sitter jag, dödstrött och försöker stava.....zzzzzzzzzzzzzz

Fullt ös och nästan medvetslös

Idag har mina nerver sats på prov. Det var två personal mindre än i vanliga fall och säkert 700 mer patienter. Elev? Glöm det! Idag sattes jag vid receptionen och fick ta emot patienter i en aldrig sinande ström. Samtidigt skulle jag befinna mig i journalarkivet för att hämta upp journaler till de patienter som skulle till läkaren. Kvitton skulle läggas i olika högar, frikort skulle räknas igenom och diverse frågor besvaras.
Men jag överlevde. Pulsen var hög vid middagstid men jag hade fixat kaoset och får jag hoppas utan några större felaktigheter. Min goda vän D. bjöd på middag och det var gudomligt att få sätta sig och äta. Hon bjöd på köttgryta, fruktsallad till efterrätt och trevligt sällskap. Det var som balsam på mina stressade nerver!

Labbångest


Jag har nu praktiserat i tre veckor. Under den tiden har jag hunnit med otaliga venprov. Innan dess tog jag otaliga på sjukhuset i Eksjö. Likförbaskat är det vissa dagar som det är som förgjort. Jag bara misslyckas hela tiden och självförtroendet ramlar ner till fotknölshöjd. 
Förra veckan avslutades med en sådan dag. Min handledare fick rycka in gång efter gång.
När jag skulle sticka min första patient idag så var det med bultande hjärta. Till min fasa märkte jag att jag började bli fuktig i händerna av nervositet. Handsvett och venprov är en VÄLDIGT dålig kombination!
Jag stasar, hittar en ven och sticker. Fullträff! Men när jag ska sätta dit provröret glider nålen ut.
Patienten tar blodförtunnande medicin och blöder således lätt och mycket. Jag sliter åt mig ett par torklappar samtidigt som jag lyckas få loss stasen.
I min hjärna skriker jag väldigt fula ord.....
Men patienten är en kolugn och väldigt förstående man. Han säger lugnt att det är bara att försöka med den andra armen.
Ok, nu är jag pressad och har en sanslös prestationsångest.
Men jag gör om ritualen på nästa arm. Och lyckas! Utan problem lyckas jag sticka och få blod samtidigt som jag kan småprata. Jag brukar småprata lite för att lugna både mig och mitt offer....
Resten av patienterna går som en dans. För varje lyckat prov blir jag mindre och mindre nervös. Kanske har trollen i labbrummet försvunnit för ögonblicket......

Lite kort om kort


Jag har fortfarande en "vanlig" kamera med film som framkallas på papperskopior. Att sätta in dessa bilder i album är FRUKTANSVÄRT tråkigt. Alltså brukar det bli en rejäl hög innan jag tar i itu med arbetet. Men idag kände jag mig motiverad och sorterade bilderna och satte dem in i albumet. Som den ordningsmänniska jag är sorteras bilderna efter fotodatum och de ska även hänga ihop så det bli snyggt i albumet. När det är bilder från förra hösten tar det lite tid. Nu när alla är på plats ska jag bara skriva in när bilderna är tagna och kanske en  liten fyndig text till varje. Det får bli kvällens projekt!

Jaha, skulle visst klippa och klistra lite också.....

Följ min blogg med bloggkoll  skulle jag visst klistra in. Det är inte lätt att vara lite datatrög..... Men nu har jag gjort det iaf! :-)

Lite reklam....

Nu har jag reggat mig på Bloggkoll och är jättenöjd! Så smidigt att bara gå in och kolla om mina favvobloggare har skrivit något nytt. Jag har några till som jag ska prenumerera på men inte hunnit med ännu. Antagligen blir det en lång lista till slut!

Med lite nål och tråd


På hösten brukar jag alltid brodera. Det kliar i fingrarna av behov att pyssla med något. Förra året köpta jag ett julbroderi som blev färdigt först i år. Nu har jag abstinens och behöver ett nytt alster. Den stora duken på bilden är nästa projekt. Den skickar jag efter från Atelje Margareta. En klassisk handarbetsbutik som nu även finns på nätet.

En ny dag


God Morgon!! En ny dag har börjat. Storebror ligger i soffan och tittar på Bompa och jag har placerat datorn på magen. Det är min tur att stiga upp, sambon tog morgonpasset igår. Nu sover han med lilleman bredvid sig.
Ute är det lite grått men det kan ju ändra sig. Igår ösregnade det på förmiddagen men framåt middagstid så blev det solsken och jättevarmt. Vi har inga planer för dagen men en äppelkaka har jag tänkt att baka i alla fall.

Ingen sol men väl bad

 Idag åkte barn och föräldrar till badhuset. Ute var det grått och ösregn så det var perfekt att åka och bada. Jag har det smidigt, äldste sonen följer med mig och byter om. Han klarar det mesta sdjälv. Det är lite tuffare för sambon. Han har en son med duschfobi med sig. De hinner inte mer än in i omklädningsrummet förrän han börjar: Inte duscha pappa, inte duscha pappa osv osv......
Men väl ute i  bassängen är han och hans bror totalt orädda. Efter trekvart var de nöjda och ville gå upp. Då började mantrat igen. "Inte duscha pappa inte duscha pappa....."
Som belöning för att han varit tvungen att konfrontera den otäcka duschen blev det glass i cafeterian.
Nu är sambon på sin arbetsplats i Sävsjö för att byta ut de slitna sommardäcken på bilen och för att hämta badbyxorna som han glömde på badhuset.

Sjuk och förbaskad

                                 
Så här glad är yngste sonen när han fått sin medicin. Han har blivit biten av en fästing, förmodligen i armhålan. Vi har inte sett krypet, fästingen alltså, men nu har han, sonen denna gången, fått en röd ring i armhålan. Så tre gånger om dagen i tio dagar ska vi brottas med honom så han blir frisk igen.
Det kommer att bli tio väldigt lååååånga dagar......

Jag klarar inte falsksången i Idol

Nej, det går inte. Hela min kropp protesterar och jag slänger mig över fjärrisen för att byta kanal.
Jag pratar om Idol. Herreguuuud säger jag, hör inte en del hur de låter??!!
De pratar om en mobbande jury.
Men det kommer folk som på allvar tror att de kan bli stjärnor trots att de inte kan ta en ren ton. Tro fasiken att de blir sågade!
En del fattar inte ens att de sjunger falskt utan tror att juryn dissar dem av ren jäkelskap. Knappast troligt att en person med stjärnpotential sågas bara för att juryn känner för att vara lite sadistiska.
Nä, jag hoppar över Idol tills det är dags för slutspel. Då har förhoppningsvis de värsta falsksångarna rensats bort så jag slipper ligga under filten och vrida mig av obehag.

Lite Jonas igen.....

Jag har precis sett Jonas Gardell på svt1. De visade föreställningen "Väckelsemöte", och vad jag önskade att jag var där! Den mannen är så klok, rolig och full av kärlek. Vi skulle behöva mer av hans slag i vår värld.
Vilken fasa det skulle bli för en del inskränkta homofober! En bög som vågar påstå att Jesus älskar honom och som har barn!!

                                                    

Ibland händer det att jag går på gatorna som en vanlig kvinna....

Det där med motion är inte riktigt min grej. Jag behöver både morot och piska för att komma iväg. Men ikväll fanns det en gnutta inspiration så jag gav mig iväg. Med radio i örat och stavar i händerna gick (!) det riktigt bra! Nu sitter jag nöjd i soffan och kan slappa med gott samvete.

Ibland är det knappt lönt att gå och lägga sig

                                   Måndag
 Efter att ha blivit sparkad av yngste sonen halva natten, satt på en film åt äldste sonen klockan 5 och väckt av sambons klockradio två gånger gav jag upp. Steg upp halv 6 och fick lite extra tid på morgonen. Men det kommer antagligen bli en låååååång dag......

RSS 2.0