Växthus

Min käre far har gett mig ett växthus. Alltså inte ett riktigt med glas och sånt. Utan ett i plast, lite drygt en meter högt. Nu undrar jag, HUR GÖR JAG?! Ska jag vänta tills det blir varmt och ha det ute eller ska man ha det inomhus? Finns det någon klok som kan svara......

Kattlycka

image90

Ungefär så här glad är min kisse nu!! Han har piggnat till är nu sitt vanliga lite galna jag. Antagligen hade han ätit något olämligt. Han var verkligen hängig, men han åt och drack så jag väntade med att ringa veterinären. Som tur var så slapp vi åka dit. Kasper hatar att åka bil och jag hatar att betala veterinärräkningen!
Numera så äter han, rusar omkring som en stolle, ligger under sin älskade veranda och när han inte gör det så springer han och skriker lite...
Med andra ord, en alldeles vanlig katt....

Tävling!!

image1115

Gillar du att tävla? Gå in på http://ejmis.blogg.se och kolla in hennes blogg. Hon lottar ut ett hemligt paket för "kök och stök"! Lämna en kommentar på hennes sida och tipsa om tävlingen på din blogg så är du med. Kan det bli enklare!?

Sjuk kisse....

Nu får jag snart nervbryt av alla dessa sjukdomar! Inte nog med att vi har varit mer eller mindre utslagna nu är katten sjuk också....
Jag får inte tag i honom utan han sticker och gömmer sig hela tiden, men jag ser att han inte är pigg. Dessutom kom han inte när jag fyllde på maten och det är ett tydligt tecken på att han INTE är frisk..
Väntar och ser hur det går. Jag är inte hemma på hela dagen i morgon och det känns verkligen inte bra. :-(

Rykande het...

image89

Så här ser jag ut på dagarna nu, snyggt va?  Knappast! Vita långbyxor och vit bussarong är inte så sexigt precis. Bara om det sitter på en manlig läkare. Tycker att läkare är ett väldigt sexigt yrke, så jag har onekligen hamnat rätt! *ler*
Idag har jag äntligen kommit iväg till Eksjö och har stuckit mig igenom hela dagen. Jag är inte ett dugg nervös när jag ska ta venprov, men när jag ska ta blodtryck!! Jag har så svårt att höra och kommer att behöva mina veckor för att lära mig.
Börjar komma in i arbetet lite mer nu iaf, vimsar inte omkring så förvirrat riktigt lika mycket längre...

Pelargonkärlek

image88

Ännu ett vårtecken. Jag har planterat om mina pelargoner! Av sju övervintrare så har sex stycken klarat sig. Tre modell större har sovit i ett förråd under trappen. Det var en av dem som sovit lite väl hårt....
Fyra stycken småttingar har bott i fönstret i tvättstugan. De har fått ljus, men bara några skvättar vatten då och då. De i det mörka förrådet har inte fått en droppe på hela vintern!
Det är helt otroligt att blommorna klarar det, ja alla utom en då. Men de börjar t.o.m. skjuta skott där i mörkret.
Jag planterade de mindre, två och två i lite större krukor så kan jag plantera lite annat där också. Precis som andra år så är jag inte riktigt säker på färgerna, minnet är kort.... Men det är en hängpelargon iaf, det är första gången jag sparat en sådan så det var kul att det gick bra.
Som ni förstår är jag en pelargonälskare, men de ska inte vara engelska. Hur jag än bär mig åt så tvärdör de efter ett tag. 
Ska köpa lite nya i år, älskar att gå och välja i växthusen. Det bästa med pelargoner är att har kompisen en fin så är det bara att nypa ett skott så har man snart ett eget ex!

Morrn,morrn...Har varit uppe sen ottan, men knappast frivilligt. Äldste sonen förstår inte det där med sovmorgon *gäsp*, men med hjälp av Bompa och en dator så klarar jag mig hyfsat. Jag har inte gått morgonronden än bland sjuklingarna så jag vet inte vad dagen har att bjuda på. Äldste sonen är frisk iaf, det har han visat med tydlighet...

Stormy weather....

Stormen viner och regnet slår mot fönsterrutan. På SMHIs sida är det klass 2 varning och man uppmanas att inte ge sig ut på vägarna. Har inga planer på det heller...
Jag har förberett mig med varmt vatten i termos, sparat yngste sonens badvatten (till toan, inte att dricka alltså) samt en kanna rent vatten i kylen. Nackdelen med en modern villa är att det inte blir någon värme om strömmen går. Utan el är  t.o.m. rucklet i Ramsås varmare (ett snett och dragit gammalt hus jag hyrt, Mia vet vilket skick det var i) där fanns både köksspis och kökspanna med självcirkulation.
Men medans min stackars sambo försökte sova bort magsjukan så eldade jag i pannan så det är varmt nu iaf.
Nu är det inte så stor risk att vi blir strömlösa, efter Gudrun var vi utan el i bara 10 timmar. Men jag har bott tillräckligt länge på landet så jag vidtar alltid några försiktighetsåtgärder.

Varför denna jäkla stång?!

image87

Äldste sonen har vuxit ur sin cykel. Våren närmar sig så vi har börjat kolla runt lite efter en ny åt honom. Varenda jäkla pojkcykel har STÅNG! Varför? Finns det någon logisk förklaring till varför pojk/herrcyklar ska ha en stång? Den är i vägen när man stiger på cykeln och fråga de killar som av misstag landat på den.....
Historiskt sett kan jag tänka mig att kvinnornas cyklar var utan stång för att klänningen inte skulle dras upp. Men det förklarar likförbaskat inte varför stången var nödvändig på herrcyklarna!
Ska den ses som en penisförlängare? Eller är det för att männen ska kunna säga: "Titta vad högt jag kan lyfta benet när jag hoppar på cykeln!"
Jag skulle så väldigt gärna få svaret på denna till synes olösta gåta. Under tiden så tittar vi på flickcykel till sonen istället...

På tur med skogsmulle

image86

Äldste sonen börjar bli piggare igen, så när lillebror sov och pappan fick en stund för sig själv var vi ute.
Bakom vårt hus finns det en skog/vildmosse som är jättefin att gå i. Fina stigar som gör att människor utan lokalsinne (jag) utan problem kan knata runt. Min store kille älskar verkligen att vara i skogen, han är lik mor sin! Och jag tar rollen som Skogsmulle och pratar träd, djur och växter, pekar och förklarar.
När vi kom hem så tog vi fram lite varma underlägg, satte oss på altanen och tittade i naturboken. Det är en liten bok jag köpte som jultidning för många år sedan. Trots sin litenhet rymmer den fåglar, insekter, diverse djur och en hel del från växtriket. Fåglarna är roligast tycker sonen och vargen. Men den hoppas jag att vi slipper stöta på, vildsvin är tillräckligt spännande att ha runt stugknuten!

En rapport från eländets boning

Läget är förtvivlat!! Både jag och sambon är superförkylda, sambons förkylning inkluderar feber också. BÅDA barnen är nu magsjuka och kräks omvartannat här. Äldste sonen i legolådan alldeles nyss. Legot var tack o lov inte i lådan......
Jag har precis börjat min praktik och hann bara med en dag och får nu vara hemma resten av veckan. Tror inte att jag blir så populär om jag släpar in magsjuka på avdelningen.....
Men jag hann med ett lyckat venprov igår iaf! Talade inte om för tanten förrän efteråt att hon var mitt första "offer".
Så nästa steg på skalan om alltings jävlighet är att jag och sambon också blir magsjuka. Tror att det bara är en tidfsfråga......
Är detta straffet för att vi utmanade gudarna och lyxade till det med en kväll och en natt utan barn???? Fan trot....

Fika i det fria

image85


Idag fikade jag och äldste sonen ute för första gången i år! Vårsolen värmde och fåglarna kvittrade som tokiga. Kaffet var extra gott och till och med de torra kexen var delikata!

Säsong för jakt på rökare

En kommunpolitiker på höglandet har föreslagit att kommunanställda som inte röker ska få en extra semesterdag. En av anledningarna är att rökare har fler sjukdagar.
Jag är fd rökare. Vi är oftast de värsta antirökarna därför att vi VET att det går att sluta. Vi kan jämföra före och efter rökstopp och har både hört och sagt alla ursäkter om varför det inte går att sluta.
Så som en ivrig antirökare borde jag stödja förslaget och hylla politikern. Men icke, och det beror inte på att det är en moderat som ligger bakom idén.
Jag tycker helt enkelt att det börja gå lite för långt med jakten på bolmarna. Varför inte sätta dem i skampåle varje lördag förmiddag till allmänt spe och bespottning?
Vad blir nästa steg? Ha ett BMI under 25 eller så får du avdrag på lönen? För att få vara med på firmafesten måste du äta ekologiskt och träna minst 4 dagar i veckan?
Men det kanske är ett sätt för en del antirökare att skrika ut hur duktiga de är??

Nattliv

Vilken natt vi haft! Och då menar jag inte wow, vilken natt!, utan usch vilken natt. Yngste sonen är förkyld och hade ont i örat. Han snodde hit och dit, hjälpte inte ens att ligga hos mamma. Sambon hamnade i extrasängen pga lillens snurrande över hela sängen.
Vid midnatt ropar storebror efter mamma. Då har han kräkts i sängen. Jaha, magsjuka. Ropar på sambon som får ta hand om lillen som vaknade när jag försvann. Hur kunde han märka det? Jag smög bort jätteförsiktigt!
Så resten av natten låg storebror hos mig och jag passade med hinken. Lillebror fortsatte att sno runt, men nu hos sin far. Nu går jag bara och väntar på att resten av familjen ska bli sjuk. Under tiden tvättar jag sängkläder och små kalsonger.


Melodifestivalen, såklart!

image83                                                                     image84


Mina favoriter gick direkt till globen!! Sannas låt var så bra att jag fick både tuppskinn och tårar i ögonen. Bäst hitills av alla bidragen. Tvillingarna Rongedhal är riktiga vitamininjektioner. Går inte att sitta still till den låten!
Som ett extra plus gick Carola o.co bara vidare till andra chansen. Allra bäst hade varit om de inte ens hade kommit dit.....

Sekatörorgie

image80

Nu kunde jag inte behärska mig längre. I flera dagar har det kliat i fingrarna av längtan att sätta fingrarna i blomlanden. Mina blomland är dock fortfarande blöta, kalla och inte alls intresserade av att bli omhändertagna. Så jag greppade istället min älskade sekatör och gick till attack mot olvonbusken.
Med några snabba klipp blev den tillsnyggad och flera gingliga, fula årsskott föll till marken.
Nu hade jag fått upp farten och fortsatte med en beslutsam min mot plommonträdet. Problemet när jag går lös med sekatören är att jag inte riktigt klarar av att sluta. Det finns alltid en felaktig, ful eller död kvist som måste rättas till.
Men trädet blev faktiskt riktigt fint, och det har gett plommon nästan varje år så det kan inte vara helt fel att släppa lös sekatörfurien lite då och då......
De avklippta kvistarna står i en vas och ska förhoppningsvis ge en försmak av våren snart. 

Skyldig eller ej?

Idag föll domen i den omskrivna Tito Beltram - rättegången. Två år blev det till slut, efter alla kändisvittnesmål och spaltmetrar i kvällspressen. Känner mig lite kluven. Ok, han kanske är en slipprig våldtäktgris, men jag blir ändå förvånad över att han blir dömd.
Lite klen bevisning för att någon ska bli dömd för våldtäkt, tycker jag. Har det kanske att göra med att det är en kontroversiell rättegång, med ingredienser som Carola, Wells och Thomas Bodström som advokat?
Dert finns våldtäktsmän som blivit friade där det funnits betydligt mer bevisning och betydligt mindre kändisar. Men men, det är skillnad på skit och pannkaka......

My name is Earl...alltså inte mitt namn, utan...äh, bara läs inlägget

image78

Om man är lite deppig eller allmänt nedstämd så finns det bot. Måndagkvällar på kanal 6 går "My name is Earl". En helt underbart rolig serie, men en liten varning innan du byter kanal..... Serien är VÄLDIGT beroendeframkallande!!

Vilda grisar och deras framfart

image77

Hörde på radion idag att de ska skärpa jakten på vildsvin. Stammen ökar rekordsnabbt och är ett elände både för trafikanter och bönder. Jag bor vid skogskanten och har hittat spår av vildsvin några hundra meter från min tomt. Kommer de in i min trädgård och demolerar så vete tusan om jag inte slår ihjäl dem med bara händerna!!
Många utfodrar dem för att hålla dem på ett ställe, vilket underlättar vid jakt. Men problemet är att de ger för mycket mat och skjuter för lite. Så nu ska det bli regler och förordningar från Länsstyrelsen om matning och jakt. Hundar ska utbildas, likaså jägare för att sedan gå man ur huse för att bekämpa de vilda grisarna. 

Sportlov

Nästa vecka har jag sportlov! Nu lär det nog inte bli så mycket sportande, men jag är skolledig iaf.  Nästan, ska ta en dag till att göra färdigt några arbeten. Men det blir skönt för barnen att få vara hemma.  Det blir bara två dagar på dagis, en dag när jag jobbar och en dag för skolarbetet.
Ska försöka vila upp mig,  för vecka 8 börjar allvaret! Jag ska praktisera 4 veckor på medicinavd.15 på Eksjö lasarett. 4 veckor med venprov, blodsockertest och blodtryck. Medger att det är lite fjärilar som vimsar runt i magen. Det är en sak att träna på detta i skolan och en annan att göra det på RIKTIGT!!
Men,men jag är där för att lära mig, så funkar det inte på en gång får jag pröva igen....
Kommer bli en hel del tid i bilen, 45 minuter enkel resa. Kanske inte så långt om man jämför med många andra, men jag är ingen van pendlare precis. Men med sällskap av P1 så går det nog bra. En tröst är att det blir ljusare och ljusare iaf. När praktiken är slut så är det nästan vår, hoppas jag!

Älskade Jonas!

image76

Tittar på gay-galan och ser att min älskling Jonas Gardell får hederspris.  Helt rätt! Denna underbara människa är värd alla priser som går att få. Såg hans föreställning i fredags och lämnade Växjö Konserthus fylld av kärlek. Tänk att det finns trångsynta idioter som ser honom som ett hot! Att en så klok människa, som ger så mycket kärlek och glädje skulle vara en cancersvulst, för att citera en viss pastor.
Ibland kväver fördomarna hjärnfunktionerna.......

Heder?!

Någre människor tal livet av sin dotter/syster och gör det för att bevara sin heder. Jag kan bara inte få in i mitt huvud hur mord på en människa, en nära släkting kan förenas med heder.....
Hur?? 
Hur är man skapt när man slänger ut sitt kött och blod  från 4e våningen? Helt ofattbart.....

Mitt liv som hund

http://matmia.blogg.se/ tipsade om att man kunde kolla vilken hundpersonlighet man är. Till min stora förvåning blev jag en .......... COCKER SPANIEL!!! Total förvåning kan man lugnt säga! Vill du själv förvånas gå in på:  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45926&a=509489&lid=puff_545826&lpos=extra_0


image75

 
Cocker Spaniel Cocker spanieln är en av världens mest uppskattade och populära hundraser. Det är en sportig och aktiv sällskapshund som passar bra i de flesta familjer. Den är robust, snäll och barnvänlig men kan också vara något egensinnig. en det är också en ras med ganska stor arbetsvilja, energi och livsglädje så den rekommenderas helst till familjer som är lika aktiva som hunden själv. Rasens särprägel kan väl beskrivas att vara dess utpräglade sociala och livliga väsen. Det är en hund som alltid följer sin ägare med stor hängivenhet och glädje. Dessutom har den en enorm aptit på livet och de flesta ägare kommer att upptäcka att den har lika stor aptit på mat! Detta är en ras man måste vakta annars äter den sig lätt till en övervikt. Cocker spanieln har också ett stort behov av kroppskontakt och närhet.

Tusen frågor, eller nå´t sånt.....

Hittade den här listan hos http://matmia.blogg.se  och stal den helt fräckt! Men det är mina svar såklart....


Höger- eller vänsterhänt:  Vänster

Humör just nu:  Trött och lite hungrig

Favoritgodis: Choklad


Är det nåt du absolut inte äter:
  Leverpastej

Kläder just nu:  Jeans, top och väst

Musik just nu:  Smurfsången på radion... 

Vad sa du senast:  Hej då!

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 60-talet, tror jag... 

Sommarplaner:  Jobb och hyra en stuga någonstans

Är du bra på matte:  Jodå, hyfsat bra

Fisk eller badkruka:  Fisk

Saft eller alkohol:  Lättöl

Längd och vikt:  180 cm och ca: 85 kilo, men det ska bli mindre....

Hur många kuddar sover du med: 1

Favoritväder:  Sol, men inte för varmt

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig? :  Helikopter,pilot och kamera

Spelar du nåt instrument:  Har spelat blockflöjt i min ungdom

Morgon- eller nattmänniska:  Nja natt, kväll snarare...

Sparare eller slösare: Medelmåtta

Vem är viktigast för dig: Mina barn

Bästa film:  Ringtrilogin, Matrix, Kill Bill, kan inte bestämma mig...

Tror på liv på andra planeter:  Japp

Kommer du ihåg din första kärlek:  Jadå

Älskar du henne/honom fortfarande: Nej

Har du några homosexuella vänner: Nej inte vad jag vet...

Tror du på mirakel:  Ja

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja

Ser du dig själv som tolerant mot andra:  Ja, åtminstone tror jag det...

Ser du på kärleken som ett misstag:
  Naturligtvis inte!

Hur många barn vill du ha när du blir stor: Har två och det känns bra

Bio eller promenad: Promenad, det blir tyvärr sällan bio

Är du kittlig: Ja

Snarkar du?
 Hrm, ja...

Rädd för insekter? Rädd vet jag inte, men jag älskar inte dem precis

Äckligaste insekten: Getingar!

Största svaghet:  Dåligt tålamod

Det här är jag bra på:
 Att sjunga

Bästa bok?  Kommer inte på någon, har inte läst på evigheter

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?  Vore kul att kunna flyga

Chips, morötter eller godis? Godis

Pizza eller hamburgare? Pizza

Skriver du dagbok? Nej
 

Har du nån flickvän/pojkvän? Ja

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans?  Har en tatuering, vill gärna ha fler

Stökigt eller välstädat?  Oftast välstädat, tack vare sambon som alltid dammsuger

Gungar du på stolen?
 Nej

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump?  Bara pistolhot och då skulle jag ändå tveka....

Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster

Hur många syskon har du?
  2

Vad är du mest rädd för? Att det ska hända barnen nåt

Saltar du på maten? Ja vid tillagningen

Gillar du att sjunga? Ja, gärna högt också

Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför?
 Konsumtion/hemteknisk gren, det enda jag kom in på...

Anser du att du är stark?
  Ja, men har blivit klenare sedan jag slutade med hästar

Brukar du sola? Ja, i fem minuter

Vad gör du om du får hicka? Ja vad gör man....
 
Har du komplex och för vad?  Nja, lite mindre mage och lår vore trevligt

Röker du? Nej

Snusar du? Nej

Använder du knark?  Hell no!

Kaffe, te eller inget?  Både och

Har du en besatthet? Tror inte det..


Vem är du, vem är jag......

Enlligt www.ditthoroskop.nu/se/livstal.htm kan man genom att räkna ut sitt livstal få veta vilken personlighet man har. Mitt livstal är 4, och således ska jag vara principfast....

Livsväg 4, den principfasta:
De personer men livstalet 4 är i allmänhet praktiska och målinriktade. Deras behov av trygghet är stort och måste vara tillgodosett för att de skall känna sig bekväma med förändringar. Som beslutsfattare är de med livstal 4 ofta mycket långsamma och måste ha alla fakta på bordet innan de kan bestämma sig.

Du som är en fyra ser nog mycket realistiskt på det mesta. Du är van vid att få anstränga dig för att nå dit du vill och räds inte hårt arbete. Om det är någon som är principfast och har stor självdisciplin så är det du. Personer omkring dig uppskattar dig som vän då du är mycket pålitlig och ärlig. Tyvärr kan du många gånger få svårt att hinna med att umgås med vännerna, du är ju en person som ständigt är i farten.

Många kan tycka att du är lite trångsynt eftersom du är så bestämd i dina åsikter, och du kan till och med uppfattas som tråkig. Det är möjligt att det är barndomen som gjort dig rädd för snabba förändringar. Att se saker ur andra människors perspektiv kan vara nyttigt för dig.
Känner inte precis igen mig, men det kanske inte jag ska avgöra....

RSS 2.0