Gotlandstips....

Tänkte komma med ett resetips så här i semestertider. Har ni tänkt åka till Gotland kan jag tipsa om ett ställe ni inte får missa. På öns västsida, söder om Ljugarn ligger Närsholmen. Det är ett naturresarvat med en natur som påminner om en afrikansk savann.
När man går där förväntar man sig nästan att en grupp elefanter ska komma vandrande eller ett lejon smyger bakom enebuskarna.



Inne i Visby är Botaniska trädgården en dröm för den trädgårdsintresserade. Men även en oas för den som inte bryr sig om vad blommorna heter utan bara vill hitta lite lugn.                                                                                                    

  

Istället för att trängas med många andra på Tofta så är Ireviken ett bättre alternativ. Ireviken ligger 3 mil norr om Visby på västsidan och är en 3 kilometer lång sandstrand. Här var jag ofta under min period som gotlänning, nästan som att vara på Grekland..


Jag har inte varit på Gotland på några år nu, men det får inte dröja för länge innan vi åker dit igen. Mitt tips är att skippa de vanliga turistrundorna och åka runt på lite mindre vägar. För att vara en liten ö utslängd i havet finns det mycket att se.

Soffpotatis.....

Jag har jobbat hela helgen och kom hem kl.21 i kväll. Efter en dusch sjönk jag ner i soffan. Och fastnade.... Trots att jag är sjukt trött sitter jag här och orkar inte gå till sängen. Trots att det kryper i benen av trötthet så det blir svårt  att skriva det här så stannar jag i soffan.
Problemet är att soffan är för skön och jag för trött. Reser jag mig så måste jag borsta tänderna och det känns som ett oöverstigligt berg just nu....
Sitter kvar bara en liiiiten stund till.....   *GÄSP*


Utmanad

Jag har fått en utmaning av http://cyberspunken.blogg.se/

Regler:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!
 
Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?
* Jobba, som vanligt numera.....
* Köpa ett paket socker åt grannen. Lånade hennes igår
*  Kolla mina lönelistor, har missat att skriva i lite där
* Gosa med barnen nu när jag är hemma några timmar mellan arbetspassen
* Efter jobbet, att sitta och inte göra ett jota!!

Vad gjorde du för 10 år sedan?
* Hyrde ett hus på landet, familjen bestod av en drös katter, okänt antal möss och en häst

Ställen du bott på?
* Många!! Har flyttat 17 gånger tror jag, men det har alltid varit i Småland, förutom en sväng till Gotland.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär
* Vara studerande resten av mitt liv, älskar att plugga
* Skänka en massa pengar till behövande
* Ha hästar, så klart!!
* Absolut byta bil
* Förmodligen köpa sjukt mycket skor....

Jag skulle vilja veta mer om den som känner sig hågad att svara!

Sommarsaft

  Årets första saft är gjord! I frysen ligger nu 2,5 liter blandsaft på jordgubbar och rabarber. Mums! Eftersom bara jordgubbar blir för sött och bara rabarber för surt är det en perfekt kombination.
Bilden är inte från mitt kök, men det är väldigt likt. En stackars människa till med obefintlig arbetsyta i köket.....

Kan någon svara?

Hur många gånger har egentligen Jönssonligan visats i TV4?

Äntligen fredag.....eller?

Fredag  Så var det fredag... För många slutet på arbetsveckan, men icke för mig. Fredagskvällen och helgen är arbetsdagar och 13.34 börjar "slitet".
Nej, det är inte så hemskt, trivs bra med både jobb och arbetskamrater.
Nu väntar jag på att den hemmagjorda pizzan ska svalna, hade köttfärssås över som jag la på.  Sen är det bara att fixa till sig och cykla till jobbet. Ha en bra fredagskväll mina vänner!!

Traderafynd!!

Mycket fint silverkors! Exklusiv Paul Gaultier design!


Mitt senaste Tradera-köp! 77 kronor inklusive frakt, helt ok pris!!

Jul....


  
Om sex månader är julaftonen avklarad, något att fundera lite över........eller kanske inte......

Ond bråd död.....igen


Hur många måste dö innan Midsomer är tomt? Kan inte vara lätt att sälja hus där och skulle man mot förmodan lyckas får man nog inte mycket för kåken....
PS: Mannen till vänster har varit med i den underbara serien "This life"....

Allsång, Skansen och Lundin



Ikväll drar det igång, allsången och Stockholm i mitt hjärta. Jag har VÄLDIGT svårt för herr Lundin. så svårt att jag aldrig tittar på programmet. Varje sommar blir det bara några glimtar, ungefär vad jag klarar av innan det börjar krypa i kroppen av obehag....


En ny medlem från Mumindalen

Mitt senaste tillskott i muminsamlingen!! En present från min syster, Lilla Mys syster Mymlan. Används numera varje dag!!

Sovdags..

Lyckoängel  Nu är det dags att krypa till kojs. I morgon jobbar jag 7-12, så det ska bli skönt att komma hem tidigt. Vädret verkade ok för morgondagen i alla fall, just nu blåser det som 17. Men då är det ganska skönt att få krypa ner under täcket.
GOD NATT!!!

Ekonomiskt tänkande?

  Tur att sambon inte tänkte på detta sättet för 6 år sedan!

Dånande regn

  I natt vaknade jag av att det regnade så det dånade! Det var nästan otäckt som det öste ner. Vår katt Kasper var ute, som vanligt, men vi lämnar alltid garagedörren lite öppen. Så jag hoppas att han låg nerbäddad i skrindan som han brukar. Annars var det en sur katt i dubbel bemärkelse som var ute.....

God Måndag...

Måndag   Så var det måndag igen.... Eftersom jag jobbat hela helgen blir det inte lika märkbart, jag är redan inne i lunken. Den enda skillnaden var att barnen skulle till dagis i morse. Nu har jag börjat mitt riktiga sommarjobb. Skönt att ha ett schema att gå efter. Jag har räknat lite på hur mycket jag jobbar i juni, det kommer att bli över 100 timmar. Varav 12 är med storhelgs-ob!
NICE!!
Min kropp har hittat en ny led som ska plåga mig. Har hela dagen linkat omkring med en värkande höft. Många av gamlingarna på jobbet gick bättre än jag....
Denna veckan är det kört, men nästa måste jag komma iväg till doktorn. Den förra tiden fick jag avboka när jag var sjuk, typiskt när jag äntligen fått fingrarna ur *****

Studsmatta till himlen

Jag och fyraåringen satt och pratade om min mamma. Hon dog år 2000 och vi har till sonen sagt att hon är en ängel i himlen. Han brukar följa med till graven, vi tittar på kort på mormor och försöker hålla hennes minne vid liv.
Han brukar fråga hur man kommer upp till himlen när man dör, men jag har aldrig kommit på ett en bra förklaring utan svarat att jag inte vet.
Nu vet jag! Sonen har kommit på knepet. Man hoppar på studsmattan så högt att man kommer upp till himlen!!


God Morgon!!

  God Morgon!! Jag är uppe i ottan trots att det är midsommardagen. Plikten kallar och jag ska jobba delad (o)tur, 7-12 och 16.30-21....
Midsommaraftonen blev lika rolig som jag trott. Vi åt så mycket på dagen och inte minst jordgubbstårta till kaffet att grillningen sköts upp till idag! Så vid 12-tiden är det jag som ilar hem till en röjd diskbänk och ett dukat bord...

Full rulle....

  Jag är helt slut!
Jag steg upp halv 6 i morse och väckte barnen. En timme senare ( barnen behöver tid på sig för att vakna) lämnades de på dagis. Strax efter 12 hämtade jag dem. Den yngste lämnades hos farmor och jag och store killen åkte till "stan".
In på Granngården för att köpa stövlar till sonen och jord och blommor till mig. Sen till ICA för att köpa ett berg med mat. Lämnar äldsta sonen hos farmor och tröstar den yngste när jag måste åka igen. Hem med matberget, planterar ett par blommor och äter lite mat. Sätter mig till slut med en kopp kaffe och slappnar av.
Tjugo i 4 åker jag till farmor och lämnar bilen där. Går den lilla biten till jobbet och jobbar till klockan 9, eller rättare sagt till kvart över.
När jag kommit hem gåendes, sambon tog bilen för att köra hem barnen, gjorde jag en laxtårta.
Nu sitter jag här och orkar inte röra en fena......

Tävling!



Var med om att tävla om ett beautykit hos http://beautycase.blogg.se !! Tävlingen håller på t.o.m. den 29 juni.

Bröstsvanar?

Innan idag spelades den där konstiga låten om bröst som ser ut som svalor som häckar. Har tänkt på det där....mina ser mer ut som häckande svanar.....

DÖD ÅT ALLA KNOTT!!

Ikväll är det midsommarfeast på barnens förskola. Jag har bakat muffins och packade ner fika till oss alla. När vi kom fram var det tjockt med knott överallt. De kröp in under kepsar och innanför jackor. Eftersom både jag och sonen inte tål de små asen var det bara att gå hem. :-(
Så sambo och barn åkte till  farmor och farfar och jag stannade hemma för att passa på att skura av duschkarbinen. Det är ett riktigt skitjobb, men med hjälp av en diskborste så går det lite lättare.
Så istället för midsommarstång, små grodor och fika i gröngräset så har jag skurat ett badrum....
FÖRBASKADE KNOTT!!!!!!!

Facebook? Nää, tror inte det.....

När jag ändå är igång med att berätta hur udda jag är så fortsätter jag. Jag har aldrig varit inne på Facebook. Fattar inte riktigt vitsen med den sidan, antagligen för att jag inte har några gamla kompisar jag vill få kontakt med. Hade jag haft det skulle jag skriva ett brev till dem istället.
För övrigt har jag inte sett filmen "Titanic" heller. Jag vet ju redan att båten sjunker i slutet.....

Aldrig McDonald´s.....

Undra om mina barn är unika... Jo, det är klart, som mor tycker jag naturligtvis att de är smartare och sötare än alla andra barn. Men förutom det.
De är 2,5 och 4 år och har ALDRIG varit på McDonald´s!!
Hur vanligt är det?

 Fettbomb Ronald håller i eller?

En resa helt i vanvärs......

Blåsten i måndags förstörde parasollet och bordet på altanen. Idag åkte vi till Värnamo i förhoppning att hitta ett nytt bord och ev. ett nytt parasoll. Det var planen. Min och sambons plan, alltså. Barnen hade helt andra planer för dagen....
Deras plan innehöll att fastna i små bilar som gungar om man lägger i pengar och att ställa till med upprörda scener. De jäkla fordonen fanns överallt och barnen blev skogstokiga. Till slut fick vi in dem på Jysk. Då försvann yngste sonen i protest. Panik hos föräldrarna som började leta frenetiskt. Efter en evighet kom en sur ung man fram bakom en hylla som om inget hänt.
Protester, gråt samt sparkande på golv liggandes på mage. Då lämnade vi Kärnan för att göra ett försök att få med oss lite mat hem från ICA Kvantum.
Vad inbillade jag mig?!
I kundvagnen hann det komma en påse äpplen och två paprikor innan jag tröttnade. Lämnade kundvagnen, tog äldste sonen i hampan, bad sambon ta lilleman och med bestämda och något förb..... steg gick ut från butiken.
Så det blev varken bord, parasoll eller mat......

Dagens fynd!!

idag köpte vi en Monark barncykel för 175 kronor på Erikshjälpen! Den var jättefin, inte alls sliten eller rostig. Sonen tyckte bäst om en tuta som säkerligen kommer att driva oss till vansinne. men det kan det vara värt, 175 spänn!!

Knottattack!!

 Vi har blivit injagade! Små, ettriga och hungriga knott hindrar oss från att vara ute. Trots att klockan bara är 11 och vi var på framsidan, där det nästan aldrig är några, så var det stört omöjligt att vara ute. Äldste sonen som är lika känslig som jag fick panik till slut. Det är det efterlängtade regnet som har kläckt fram miljoner små monster.
 Stackars djur som måste vara ute i knottmolnen! Det kryper fortfarande och kliar på mig trots att jag varit inne en stund..

Frusna män

Kollar lite på "Frusna män...." på femman. Insåg relativt snart att det verkligen inte är något för mig. Inte bara för att jag har sambo eller för att jag inte gillar killarna. Verkar vara trevliga allihop faktiskt...
MEN, det är så in i helsikes med snö överallt! Är det något jag INTE gillar så är det snö och vinter. Jag kan inte åka skidor och fryser alltid om fötterna vintertid.
Nope, de får klara sig utan mig!!


Reaper

  För er som inte redan sett första avsnittet rekommenderar jag den nya serien "Reaper" på femman, torsdagkvällar.
En ung man har av sina föräldrar blivit såld till djävulen. Han ska nu på uppdrag av Hin Håle fånga rymlingar från helvetet. Låter det konstigt?? Det är jättekul och helt sjukt!!! MÅSTE SES!!!

Kultur- och shoppingresa

 Igår var vi på Utvandrarnas Hus i Växjö med skolan. Vi blev guidade runt och blev fullproppade med information. När jag gick runt där så kom jag ihåg att mormors bror hade flyttat till USA. Men jag hade ingen aning om han var kvar där eller om han ens var vid liv. Försökte spåra honom med hjälp av datorn när jag kom hem utan resultat.  Satte min syster på uppdraget och hon nosade fram att han hade avlidit i San Fransisco 1971. Vet tusan hur hon bär sig åt, hon är makalös på att hitta saker på nätet!! Tyvärr så tror jag att han inte fick några barn, hade varit kul med lite släkt i Amerrka....

Nästa besök efter Utvandrarnas Hus var Domkyrkan. Det är en fantastiskt vacker kyrka! Är ni i Växjö någon gång så är den väl värd ett besök.
 Inne i kyrkan är dopfunten, ljusträdet och altarskåpet i glas. Naturligtvis, Småland är ett glasrike! Enligt legenden är det St. Sigfrid som bestämde var den ursprungliga kyrkan skulle byggas för 1000 år sedan. Domkyrkan står på samma plats som den ursprungliga.
 Det sanslöst imponerande altarskåpet gjord av Bertil Vallien. Guiden berättade om alla detaljer och det är otroligt genomtänk och fullt med symboler!
 Dopkällan av Göran Wärff. En dålig bild men jag hittade ingen bättre....

På det stora hela var det en jättekul och intressant resa. Efter den kulturella bildningen intog vi kinamat, jag med hjälp av pinnar! Lite shopping blev det också naturligtvis!! Med tanke på att 80-talsmodet dyker upp lite här och var igen så är det lite kulturell bildning att gå i klädaffärer........


Skolavslutning i kyrkan

Var inne på Liberos forum där de bl.a. diskuterade avslutning i kyrkan eller inte. Då kommer den hjärndöda kommentaren från en del: "Avslutningen kan vara i kyrkan,men prästen behöver ju inte prata om Gud...."
MEN HALLÅ!!!!!
Kyrkan, Gud?! De hänger så att säga ihop och kyrkan är knappast en festlokal som man kan hyra....

Dunder imorgon?

 Imorgon kan det eventuellt bli åska. Har lite blandade känslor inför detta. Det vore skönt med regn men åska innebär blixtar. De har en benägenhet att sikta på torra platser och just nu är det torrt ÖVERALLT! Eftersom jag jobbar imorgon ( som vanligt ) har jag haft förmaningstal för sambon om vikten av att dra ut sladdar under åskväder.
Jag är uppvuxen på landet och där drogs varenda sladd ut när det började mullra. Var vi ensamma hemma med vår åskrädda mor fick vi till och med sätta oss i bilen.
Nu kan man tro att det skulle gjort oss barn fobiska för åskväder, men icke! Vi tog med oss ritblock och tyckte det var hur mysigt som helst! Faktum är att det räckte med ett mörkt moln så hämtade vi lite leksaker eller ritblock och satte oss i bilen....

Sveriges dag....

 Sveriges nationaldag firades först på jobbet och senare med familjen och min far här hemma. Vi var en sväng på det lokala nationaldagsfirandet, men det var inget vidare. Men det var ganska mycket folk och det är alltid kul att träffa vänner och bekanta.
Hemma åt vi grillat och efter det en kopp kaffe med Sheridan´s likör. Mums!!

För inte så länge sedan....

  Solen steker från en klarblå himmel och gräsmattan knastrar under fötterna. Barnen stupar framför en Emil-film och orkar inte gå ut. Man lyssnar förtvivlat efter det lilla, men ack så efterlängtade ordet regn när väderprognosen läses upp.
Men det är bara sol och värme som hörs....
För att väga upp all denna hetta bidrar jag med en svalkande vinterbild som känns lika välgörande som en rejäl glass...

Gomorron!

  Natten är avklarad och jag har sovit. Det var lagom mycket att göra, ibland händer ingenting och natten blir evighetslång.
När jag vaknade idag så konstaterade jag at förkylningen har tagit en ny utveckling. Ögoninflammation! Ögat är svullet och rinner och har antagit en lite rödare nyans. Går inte den här förkylningen över snart så vet jag inte vad jag gör!!!!

Nattjobb...

  Nu ska jag snart iväg och jobba. Klockan 7 i morgon bitti är arbetspasset slut. Det brukar vara lugnt, nästan FÖR lugnt, men jag hinner sitta med lite skolarbete i så fall! Så till er som får sova säger jag: God Natt!!

Ny mobil!!



Min nya mobil som snart kommer hem till mig!! Väntar med spänning på att få knappa och kolla in allt man kan göra... Jag kanske t.o.m. ringer med den!

Slöseri....

Jag ska jobba på "mitt" äldreboende i sommar. Jag har jobbat regelbundet i ganska länge nu, både dag och natt och på alla avdelningar. Den 16e är det information om medicinhantering, förflyttningsteknik, tystnadsplikt och brandutbildning för alla sommarvikarier. Det kommer att ta en hel dag och är OBLIGATORISKT! Så trots att jag har medicindeligering som gäller hela huset, jobbade 50 timmar i maj så måste jag gå. Brandutbildningen hade räckt...

På boendet är det 7 vana vikarier som måste gå, på de andra ställena i kommunen vet jag inte.
Kan tillägga att kommunen jag bor i ligger 8 miljoner minus, så det vore kanske på sin plats att kolla lite hur MYCKET vikarierna har jobbat INNAN de måste gå på utbildning...


Dyr tidning...

Den här Kalle Anka tidningen, nummer ett från 1948 såldes för 105600.- på Tradera!! Kanske dags att kolla vad man har i lådorna...

Lite svalka i sommarvärmen.....

Solen steker och marken dammar så jag visar lite  svalkande bilder....









Mer vackra bilder hittart du på www.myra


RSS 2.0