Tack och adjö....

Det var med sorg i hjärtat jag åkte från Eksjö igår. Sista dagen på praktiken och slut på spännande undersökningar och venprov! Det ska bli skönt att slippa åka, men trist att inte få vara på sjukhuset mer. Jag blev erbjuden att få jobba som timvikarie, men det är tyvärr lite för långt att åka. Men det är skönt att veta att de var så nöjda med mig!
Nu blir det jobb på äldreboendet istället. Ska jobba imorgon, först 7-9:30 på en avdelning och 13:30-20 på en annan. Så imorgon kommer jag ha fullt upp.... Har jag tur får jag kanske kolla ett blodsocker.....

Skillnad mellan Körberg och Green?

Tommy Körberg har återigen hamnat i blåsväder pga av sin frispråkighet. Denna gången då han under en spelning bl.a. kallade kristna för idioter och han har nu blivit stämd av en person i publiken. Men vad är det för skillnad på hans uttalande och Åke Greens att homosexuella är en cancersvulst?
Kan inte tänka mig att han anses skyldig för hets, i så fall skulle detsamma gälla ovan nämnde pastor. Att tala inför en församling eller inför en publik är väl sak samma... 


Jamen, ska det behöva vara så jäkla svårt...

Hur svårt kan det va`, och då menar jag inte schlagerlåten... Jag behöver röra på mig, men min hjärna har svårt att vidarebefodra den informationen till kroppen.  En promenad till exempel, en vanlig, sketen, enkel promenad. Men, nähä inte en antydan till promenad. Istället hittar jag på en massa "ska bara" som är absolut nödvändiga att göra innan och sen blir det försent.
Vad behövs för att jag ska komma igång? Att det står någon över mig med en piska eller? Ska jag kanske börja piska mig själv som straff?


Kalasmat

image105

Idag har vi haft sista kalaset för den nyblivne fyra-åringen. Firade ihop med syrran, hennes flicka är bara ett par veckor yngre så vi slår ihop våra kalas. I år var vi här så jag stod för maten och hon för tårtan.
Jag bjöd på smörgåsbord innehållande: sill, ägg, lax, köttbullar, prinskorv, jansson, grönsakspaj samt bröd och kex.
Jag är mätt på gränsen till illamående! Egentligen skulle jag behöva gå ut och gå en runda men orkar inte resa mig från soffan. Så det får bli den nya serien "Häxdansen" istället för promenad.

En falsk verklighet

Har kollat lite i inredningstidningar. Suckat avundsjukt över bilderna på luftiga kök och mysiga badrum. Varför kan aldrig jag få till det så bra?
Tills det slog mig, de visar en falsk verklighet! Klart att det blir snyggt och flådigt när badrummen på bilderna har samma yta som mitt kök och deras kök är stora som balsalar. Jag har ett ordinärt kök och ett hyfsat stort badrum, men är ändå inte i närheten av deras potential. Jag kan bara försöka mig på att få till en blek, tafflig kopia....
Så tills jag kan köpa en herrgård eller åtminstone ett större hus så får jag göra det bästa av situationen. Kanske några nya handdukar och ett par värmeljus....

Det ska böjas i tid...

Idag när yngste sonen, snart 2,5 år, sovit middag så låg han kvar i sängen och myste lite. När jag undrade om han inte skulle stiga upp så svarade han:
- "Mamma, jag pillar snoppen!"
Där låg han nöjt leende med handen innanför blöjan...
Ja, dessa gossar.....

Nu ska han avlivas!!

Har nu fått veta att den ena hunden ska avlivas. Det var visst den som bet de andra hundarna. Tack och lov!! Har inte vågat ha barnen ensamma ute pga hundjäklarna... Hunden hade som valp blivit biten av en terrier och det var därför den ben betedde sig som den gjorde. Men vet man om det så släpper man knappast hunden lös. De ska åka till Tyskland för att avliva den! Sambon undrade om han skulle gå in och erbjuda dem att skjuta den gratis......

Galna hundar och korkade ägare

Vi fick nya grannar för att tag sedan. ett ungt par med två hundar, som verkade jättetrevliga. Första gången jag pratade med kvinnan fick det bli på engelska. De är från Tyskland och kan inte så mycket svenska  och jag  är ingen mästare på tyska. Således fick jag på engelska tala om att jag inte ville ha deras hundar lösa i min trädgård. Hon släppte dem i skogen bakom mitt hus, men lyckades aldrig få tag i den ena hunden på vägen tillbaka.
Då kommer den klassiska repliken: " Men de är så snälla..." Fast på engelska då....
Alltså måste jag förklara för männislan att hon har VÄLDIGT stora hundar och jag små barn. Herregud, har hon inte sett hur stora hundar hon har eller?!

Nu har jag fått höra att de släppt hundarna på ett fritidsområde i samhället där de slet sönder en papillon. Polisanmälan såklart. Efter det att deras hundar haft ihjäl en hund och de inte längra får lov att ha hundarna lösa, vad gör de?! Släpper dem på ett annat ställe varvid en tax blir attackerad och hamnar på djursjukhus!!
Hur djävla dumma kan folk bli?!

Nu har de äntligen skaffat munkorg till bestarna men jag är inte särskilt glad att ha dem till grannar. Så korkade som de verkar vara så litar jag inte på dem ett dugg. Vi är ofta i skogen med barnen och då följer gärna katten med. Vill inte ha en ihjälbiten katt eller, o hemska tanke bitna barn!! Såg helst att de antingen avlivar hundarna eller flyttar härifrån!

God ju....nej, glad påsk!!!

Snön och blåsten viner runt stugknuten och jag försöker få till lite påskkänsla. Blev inte pyntat förrän idag, tidsbrist, magkatarr och trötthet har förhindrat pyntning tidigare.
Nu har jag inte så mycket pynt så det hade iof inte tagit så lång tid att sätta fram. Det som tog tid var att rengöra mitt stökiga hem.  Mitt hem är inte i klass med äckelhemmen på TV4, men det tar sin lilla tid ändå.
Men nu är här skinande rent,  pyntat........och snöstorm.

Blinka lilla stjärna där...

http://www.familjeliv.se/ hittade jag texten till "Blinka lilla stjärna", alla verserna!  Trodde att det bara fanns två verser, men det visade sig att det fanns fler. Så är du nyfiken på hela sången är det bara att läsa nedan och sjunga på!!

1.
Blinka lilla stjärna där,
hur jag undrar vad du är.
Fjärran lockar du min syn,
lik en diamant i skyn.
Blinka lilla stjärna där,
hur jag undrar vad du är.

2.
När den sköna sol gått ner
strax du kommer fram och ler,
börjar klar din stilla gång
glimmar, glimmar natten lång.
Blinka, lilla stjärna där!
Hur jag undrar vad du är.

3.
Vandraren på nattlig stig,
för ditt ljus han älskar dig.
Han ej hade sett att gå
om du icke glimmat så.
Blinka, blinka stjärna där!
Hur jag undrar vad du är.

4.
Ofta du med blick så fin
tittar genom min gardin.
Sluter ögat ej förrän
solen visar sig igen.
Blinka, blinka stjärna där!
Hur jag undrar vad du är.

 

image104

Korvsoppa

Äldste sonen ville att jag skulle göra samma korvsoppa som de får på dagis. Som den ömma moder jag är lovade jag att försöka, bara jag fick veta hur.
Sonen sa då att det är jätte enkelt. Först tar man korv och sen tar man soppa och rör ihop detta, sen är det klart! Kan det bli lättare?!


Snart påsk....

Även om snön har ramlat ner i drivor så är det snart påsk. Jag kom av mig i mitt påskpyntande men tänker göra ett nytt försök i morgon. Inatt ska jag jobba, men när jag sovit färdigt i morgon och hämtat barnen ska jag göra ett allvarligt påskpyntsförsök. Om jag drar ner alla persienner så kan jag kanske till och med inbilla mig att det är vår...

image103

En ödmjuk ursäkt...

Ers Höghet, Kung Bore!
Jag erkänner, under ett allvarligt anfall av hybris underskattade jag din förmåga. Du är kung och jag bara en snöskottande undersåte. 2 decimeter snö. Tung snö. Jag har lämnat tillbaka penséerna och böjer ödmjukt min nacke.
Jag ger mig. Du vann....


Kung Bores revansch

Vet tusan om inte kung Bore tyckte att jag räknade ut honom lite för fort igår. I morse samlade han ihop snösäckarna och tömde ut dem över mitt lilla samhälle. Resultatet blev flera centimeter snö och mer kommer det! Tror att Ers Höghet skrattade nöjt när han såg mig streta fram i snön med sittvagnen som klibbade fast i kramsnön.
Han har lyckats. Alla vårkänslor är som bortblåsta och barnen har börjat snegla mot kälkarna och prata snögubbar istället. Att man aldrig lär sig, det är likadant varenda år. En varm dag och man är beredd att skicka in vinterkläderna i förrådet och istället plocka fram små tunna vårjackor.
Men skam den som ger sig! Jag hytter med näven åt Kung Bore, köper tjurigt några penséer och vägrar vinter!

Vårrus!!

image101

Idag har våren kommit till min gata! Några små blyga blåsippor har tittat upp och fåglarna sjunger som om de vore höga på någon förbjuden substans. Även om plusgraderna inte nått upp till tvåsiffrigt så har jag dörren ut öppen. Katten tycker det är höjden av lyx och springer ut och in med ett belåtet uttryck i ansiktet.

Min torkvinda fick lämna plats åt en lampstolpe i höstas så nu har jag i mitt vårrus skickat ut sambon att hitta en ny plats åt den. Har en sjuk längtan efter att få hänga tvätt ute. Jag blir som tokig så fort våren sticker fram näsan. Jag städar, byter gardiner, planterar blommor och är nästan på väg att möblera om av bara farten.
Idag gick jag lös på garaget, flyttade omkring saker och sopade så dammet stog som ett moln ut genom garageporten.
Vi har ett garage med plats för två bilar, men är bara ägare till en. Då finns det gott om plats till mycket annat, för mycket plats... Men sambon var en vända på tippen för ett tag sedan så nu ser man golvet igen.

Snart så kan jag sätta händerna i mina blomland, vill rensa, plantera och göra fint. När jag rensar ogräs så är det som en rensning av själen. Man hinner tänka på mycket när man sitter där och plockar...

Nu ska jag sätta på lite kaffe. Egentligen skulle jag vilja dricka det på altanen, men det är nog inte tillräckligt varm ännu. Men snart.......

Portishead

Kom på en anledning till varför jag älskade serien"This life". Portishead, de spelade Portishead i varje avsnitt! Jag spelade den skivan jämnt då. Händer fortfarande att den fastnar i bilstereon i veckor!

This Life

På slutet av 90-talet gick en underbar serie som hette "This life", "Livet runt 30" tror jag den hette på svenska. Den handlade om några vänner som delade en lägenhet och olika förvecklingar i deras liv. Jag älskade den serien! Nu ser jag till min glädje att det kommer en fortsättning. Vännerna återförenas igen tio år senare och jag kommer att sitta klistrad vid rutan!!!!

Ett sanningens ord....

Det brukar heta att från barn och fyllehundar får man veta sanningen. Tror inte att Paul Teutul Sr skulle uppskattat sanningen från äldste sonen ikväll. För er som inte hört talas om denne Paul kan jag berätta att han och hans söner bygger choppers,  grälar samt kastar saker omkring  sig. Det mesta kastandet står Paul Sr för...
Nåväl åter till den uttalade sanningen. Jag och sonen tittar på Discovery när herr Teutul dyker upp i rutan. Sonen skrattar till, pekar på rutan och säger:
"Och hurdan mustasch har han då!!  Jättekonstig!"
Titta på bilden nedan och ni kommer att förstå kommentaren fullständigt....

image100

Ayurveda

image99Jag tittade på "Du är vad du äter" ikväll. Jan Johanssen med fru fick äta enligt ayurveda filosofin. Enligt denna filosofi så består man av en kombination av tre kroppstyper, vata, pitta och kapha.  Vill du veta vilken som är din dominerande kroppstyp kolla på www.halsosidorna.se/AyurvedaTest.htm
Min dominerande kroppstyp blev Pitta. Stämmer bra, särskilt det där att jag inte kan hoppa över en måltid och inte tål sol och värme.


Röntgen

image98

För att få ut så mycket som möjligt av min APU så nästlade jag in mig på röntgenavdelningen idag. Ärligt talat så behövde jag inte nästla så mycket, det var bara att gå ner och fråga. Så idag har jag tittat på skelettröntgen, röntgen av urinvägarna, magnetröntgen, lungröntgen och CT av buk och thorax. Med och utan kontrastvätska.
Det var intressant men lite drygt att bara vara iakttagare en hel dag. Jag har blivit van att ha fullt ös hela dagen! När klockan var två så hade jag varit på alla stationer och fick gå hem. Ljuvligt att få sluta tidigt!

Väl hemma så mötte jag sambon i dörren. Han hade varit hemma hos sjukt barn och passade på att sticka och jobba några timmar. Nu är det Bompa, några tecknade småkryp för tillfället, och äppelstund för barnen. Jag ämnar ta en kopp kaffe istället

Vinn hemligt bokpaket!!

http://ejmis.blogg.se tävlas det!  Hon lottar ut ett bokpaket med hemligt innehåll. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar på hennes blogg och länka till sidan på din blogg. Busenkelt!

image97

Vårfint

image96

Var på granngården idag och invensterade i blommor, ägg och kruka. Blev ganska nöjd med resultatet! Men nu vill jag ha nya gardiner som matchar också......

Kasper

image94

Som ni ser så har lillkissen vuxit till sig lite. Han har varit lite av en problemkatt, känslig mage, kisserier lite här och var och nu senast en konstig infektion. Men jag har sprayat "Fy spray" lite här och var och köpt sjukt dyrt dietfoder så nu ska det gå bra hoppas jag.
Om Kasper visste vad som väntar imorgon hade han inte sett så nöjd ut. Klockan halv 4 så ska han förvandlas till ett neutrum! Han är som en orolig ande nuförtiden, vet inte om han ska vara ute eller inne och vimsar mest runt. Men, men snart blir han en kolugn kastrat, hoppas jag. En väggklösande orolig kåtbock är inte direkt ett mysigt husdjur.....

Internationella kvinnodagen, igen......

image93
Jaha, då var det den internationella kvinnodagen..... Bedrövligt att den fortfarande finns....att den behövs alltså.
År 2008 har fortfarande kvinnor sämre betalt än män. Kvinnor anställda inom omsorgen får inte bråkdelen så mycket arbetskläder från kommunen som de som jobbar i den manligt dominerande tekniska förvaltningen. Men det är klart, de har så smutsiga jobb, lite bajs på kläderna har ingen dött av....
Inför melodifestivalen beskrivs de kvinnliga deltagarna in till minsta hekto och hårlock. De är alltid ovänner och behandlar varandra som hysteriska häxor....eller? Hur kommer det sig att en anorektiskt manlig tävlande inte får en skrikande löpsedel om farlig förebild och skandal?
Alliansen har haft problem med fuskande politiker som avgått en efter en...eller hur var det nu? Jo, de KVINNLIGA politikerna avgick, de manliga sitter fortfarande säkert i sadeln....

Så vi lär nog få fira internationella kvinnodagen nästa år också och nästa och nästa.... Men skam den som ger sig, inte tusan är vi kvinnor några offer som sitter på ändan och tiger! ELLER?!

Och titta vad det lyser som utav solskensgull......

image92

av tussi tussilago och lilla tussilull......
Äntligen har vi hittat årets första tussilago!!!

Bebismys

Min stela, något framåtlutade stil har börjat mjukas upp och blivit aningen rakare.Har jag bara varit igång några timmar så går det hyfsat bra.
Hälsade på en kompis idag  som fick barn i januari. Har inte blivit av innan, men nu passade jag på att snusa bebis. Det är konstigt det där med bebisar, det är bara de som kan lukta kräk och ändå lukta gott! Men det är ingen risk att jag blir sugen, det är bara att tänka på kolik och sömnbrist så försvinner all lust på att utöka familjen..... 

Ryggskott

image91
Jag har ryggskott. Går omkring med en lite sned, lätt framåtlutad stil, med diverse suckar och stön. igår gick det bra att ta sig till Eksjö och klara kvällspasset med hjälp av Alvedon. Idag fick jag ge mig på vägen dit, det var bara att vända och åka hem. Men jag ska gå till dagis och hämta barnen i eftermiddag, annars blir det inte att jag rör mig så mycket hemma. Det är lite svårt att motivera sig att gå fram och tillbaka här inne.
Det brukar bli ett ryggskott om året, så har jag tur så är snart 2008 års gissel över....

Melodifestivalen

Då var grundomgången klar i melodifestivalen. Med tanke på att Häggkvist o Jonsson kommer att möta Nordman så kan vi nog vara säkra på att de kommer till Globen. Carola o. co. alltså....Men jag tror att Perelli vinner, en bra låt och en dildomick är vad som behövs....

RSS 2.0