Barnkalas idag


Idag har sonen varit på barnkalas. Det andra i hans 4,5 åriga liv och det första utan mamma eller pappa. Han var lite orolig först när jag förklarade kvällen innan att han skulle stanna kvar själv. "Men vem ska ta hand om mig då? undrade han. Jag förklarade att hans bästa kompis också skulle dit och att han kunde ta hand om honom. Då gick det bra, han skulle inte vara helt övergiven.
När vi kom fram var han lite blyg men nyfikenheten tog överhand. Och när jag förklarat att jag skulle hämta honom klockan 12, två timmar senare sprang han iväg med de andra barnen.
Det var en glad kille med godispåse jag hämtade senare. Han hade haft jättekul, men när hans såg att andra barn blev hämtade hade han blivit lite orolig. Han hade gått fram till födelsedagsbarnets mamma och sagt att: Min mammma har nog glömt mig....

En vacker bön.....En av Gretchens vackraste sånger och en favorit just nu.

Höstens budbärare

Björklöv höst

Vi har en stor björk på vår tomt. På våren är den först med att visa sina små musöron
och ge ett löfte om att våren är här.
Men den är även först med att förvarna om att hösten är på gång.
Redan nu börjar gula löv spridas över vår gröna gräsmatta
och björken struntar fullkommligt i att sommarblommorna lyser i rabatterna.
Hösten kanske inte är här ännu, men den lurar runt hörnet.....

Gött mos.....


Jag har fått äpplen av ett äldre par, en låda och en plastpåse med Transparent Blanche. För första gången i mitt liv har jag kokat äppelmos. Med min potatismosare ( eller vad det nu heter som man har när man gör potatismos..) mosade jag äpplen så det stod härliga till! Jag har ingen bra äppelsmos manick på matberedarn och är för bekväm för att skala innan. Men det gick bra med potatismosaren, lite klabbigt bara.
Gode tid vad gott äppelmos det blev! Tre liter fick jag ihop och jag kan aldrig mer äta köpt mos!

The Matrix

                     

På kanal 6 visas nu en av mina favoritfilmer: The Matrix
Jag vet inte hur många gånger jag sett den och jag tröttnar aldrig.
Har ni inte sett den så rekommenderar jag den verkligen. Men strunta i uppföljarna, de håller inte alls samma klass
!
Och förresten, är du säker på att den världen du ser är den verkliga?!

En rockring med andra ord.....

Sonen har varit i gympasalen med dagis. På kvällen ska han berätta om vilka bollar de lekt med. Det var stora bollar och några små. Sen var det en boll "som var som en ring och så var det tomt i mitten...."
Vad den unge mannen beskrev var en ROCKRING!!

Skogens guld

 I söndags gav sig hela familjen ut för att plocka svamp. Som ni ser så lönar det sig att ha en jägare i familjen. Han hittar de mest otroliga svampställen i sin jakt på skogens vilt. En del kantareller som vi hittade var helt otroligt stora,  så regnet och det varma vädret har verkligen gjort underverk. Skogen var full med guld! Och en hel del fick vi med oss hem.

Helgens skörd och då är inte svampen som sambon plockade på lördagen med.....

Snart 40....

Om en månad smäller det! Undertecknad fyller 40 och närmar sig medelåldern. Kris? Nej, tror inte det. Det var värre att fylla 30. Då bodde jag ensam med katterna och en häst. Då började jag fundera på vad jag hade gjort med mitt liv....
Min syster skickade ett mail och frågade om jag tänkt på någon present. Det har jag inte. Nu har jag funderat och funderat och vet fortfarande inte. Måste vara något radikalt fel på mig....

Sex and the city

 Eftersom filmen rullar ( gör den det i dessa digitala tider, egentligen?) på diverse biografer och samlingsboxarna går åt som smör beslöt jag mig för att kolla in serien. Jag har verkligen försökt. Flera avsnitt har jag tvingat mig igenom, men nej. Det går inte. Jag kan inte för mitt liv känna något positivt för serien.
Som kvinna trodde jag att detta var något för mig, men jag är nog inte tillräckligt intresserad av mode och skönhet.
Tacka vet jag serien "Men in trees", den gillar jag! Jag känner mig mer hemma på vischan iförd ett par jeans och gummistövlar än i en storstad i högklackat.

Praktik bland nålar och bandage

 Praktiken på läkarstationen går som en dans. Jag går tillsammans med en distriktssköterska som jobbar både på motttagningen och ute i samhället. Eftersom jag är en aningen morbid tycker jag om att lägga om sår. Nu är jag inte helt känslokall och frossar i andras elände, men det är intressant att få lära sig behandlingar och omläggningar. Men en patient som har stora bensår på hela underbenen blir lite väl bra. Där nöjer jag mig med att bara titta på.

Stackars stackars mig!


Igår var jag på kräftskiva och idag mår jag eländigt. Jaha, säger kanske ni och skrattar elakt, hon är bakis!!
Nej, för tänk att hon är inte det! Jag drack en folköl och åt inte ens några kräftor. Jag hoppar över det på kräftskivorna, tycker de ser ut som stora insekter med alla de små benen.
Men idag är jag trött och frusen och har påsar under ögonen i ICA-kassestorlek.
Med tanke på att jag haft ett fästingbett är jag således övertygad om att jag håller på att insjukna i någon allvarlig följdsjukdom och få tillbringa de närmaste veckorna nerbäddadd i ett mörkt och svalt rum.
Eller så håller jag helt enkelt bara på att bli förkyld.....

Den stora städhysterin


Idag drabbades jag av "Den stora städhysterin"! Nog för att jag brukar städa men idag blev det av det noggrannare slaget. Alla fönsterna är putsade ute och inne. Blommor är flyttade och en del utrensade. Dammningen har varit minutiös och fläckar från kladdiga små barnahänder är avlägsnade från dörrar och karmar. Som kronan på verket har jag torkat av taklamporna så nu är det ljust i vårt hem igen. Rena fönster och lampor kan göra underverk!
Nu är det bara golv och toalett kvar men det lämnar jag till morgondagen.

En hjälte kom hem...


Idag möttes Ara av hyllningar och blommor på flygplatsen. Hade jag bara haft möjlighet hade jag varit där och gett honom en röd ros. Han vågade protestera och visa att han inte accepterar korruptionen och fusket.
På sätt och vis kom han hem som en vinnare!

Måndag: Praktik, OS och ogräs....

Idag börjar min praktik på en läkarstation och det blev en lugn start. Jag fick vara med på några omläggningar av bensår, intressant men smärtsamt för de stackarna som har dem. På eftermiddagen var det vägning av några bebisar men sen var det lugnt.
OS har blivit en trist historia tycker jag. Det är som om det gått troll i den svenska truppen. Nu står min förhoppning till Holm och Klüft.
Nu ska jag ut i solskenet och rensa lite ogräs innan läggning av barnen börjar.

Bockpremiär och ösregnTill sambons stora förtret regnar det. Ja, egentligen är det ingen i familjen som hoppar av glädje vad gäller vädret. Men i helgen är det premiär på  bockjakten. Igår när vädret var strålande jobbade jag delad tur. Alltså kunde min jagande man bara sitta till klockan halv 7 innan han var tvungen att åka hem till barnen. På kvällen hade han ingen barnvakt så då blev det inget jagat.
Men han var ute i morse innan regnet kom iaf, utan större framgång tyvärr.
Yngste sonen  hatar att vara ute i regn lika mycket som sin mor. Men har man en ny traktor så struntar man i om regnet öser ner. Han fick på sig regnkläderna och körde omkring med sin lille Valmet så det sprutade i vattenpölarna.
Nu är det dock så att det går inte att förneka sin aversion hur länge som helst. Efter en stund kom han in igen och har sen dess tittat ut med jämna mellanrum och konstaterat: "Nu regnar det bara lite...."
Tyvärr en underdrift eftersom det snarare bara blir värre och värre . Så istället för att vara ute och rusa av sig så har bröderna gjort sitt bästa att riva huset....

Madonna rules!


Madonna är utan tvekan världens största kvinnliga artist. Hon går från succé till succé. Såg hennes "Confession tour" från London på femman. Hennes shower är perfekta in till minsta detalj. Ett proffs med superkontroll!

Nu måste jag skryta lite.....


I eftermiddags åkte vi till Smålandsstenar för att hämta en traktor som jag ropat in på Tradera. Bara några mil därifrån ligger ULLARED! Så vi fortsatte till shoppingens mecka, GeKås. Jag är inte så förtjust i tanken att handla där med barnen. Tycker inte de ska behöva stå ut med röran och kaoset där.
Men nu skulle vi försöka i alla fall. Vi sa att om det är väldigt mycket folk eller om barnen ballar ur totalt så åker vi hem.
Men att åka dit en fredagkväll var perfekt! Lite folk och de som var där tog det lugnt. Så det blev lite kläder till barnen, blomkrukor och småplock. Vi tog varsin kundvagn så barnen kunde åka om de blev trötta. Det är ju ganska stort numera på GeKås!!
Nu till skrytet. Mina barn är fantastiska! Inget konstigt med det, alla föräldrar tycker att barnen är fantastiska....
Men här går vi igenom leksavdelningen och hittar inget särskilt som vi gillar. Barnen tittar intresserat men inte att de gnäller eller tjatar om att vi ska köpa något. Dessa underbara killar! Inte tjat efter godis heller när vi kom till den avdelningen.
Men så har vi lärt barnen att lördagar är godisdag och de har inte fått leksaker var gång vi gått in i en affär heller.
Nu sover de som stockar i sina sängar. De lyckades hålla sig vakna hela vägen hem. Mycket tack vare kiss och bajs-prat halva vägen från hysteriskt skrattande barn.....

Dessa morgonpigga barn.....

Jag är ledig idag och hade sett fram emot en sovmorgon. Men ett styck barn vaknar klockan 6.20 och är pigg som en lärka.
Tror ni att det bara är att gå upp sätta på en film och gå och lägga sig? NO WAY!
Jag måste också stiga upp för att sitta i soffan och titta på "Stora maskiner"!

Tack o lov att jag äger en bärbar dator......


Jag är JFK, vem är du??What Famous Leader Are You?
personality tests by similarminds.com

Tycker du att jag är snål....

när jag berättar att barnen har väldigt mycket ärvda kläder? När äldste sonen föddes fick vi kläder från en kompis som rensade ut sin sons garderob.
Det var jättefina kläder och en del var knappt använt. Vi har inte bara fått tröjor och byxor utan även jackor, overaller och regnjackor. Kläder värda mycket pengar!!

Yngste sonen har även han använt de kläderna. Dessutom har vi fått kläder från en kompis till min syster. Så lillkillen har en välfylld garderob.

Jag ser inget fel i att återanvända kläder. De första åren slits de knappt och ofta har man mer kläder till barnen än vad de hinner använda. Vi sparar pengar och det känns rätt att dra ner lite på den onödiga konsumtionen.

Med jämna mellanrum rensar jag ut i barnens garderober. Jag skickar vidare om det är någon annan som behöver eller så går det till Röda Korset. En del som är slitet går i soporna.
Och ja, mina barn HAR nya kläder också. De får vid jul och när de fyller. Hittar jag något jag gillar så köper jag det.


Stripstång

Zappar runt lite och hamnade på MTV, Top 10 at 10. I en video med Snoopy dansar det kvinnor vid stripstänger.
Det får mig att undra. Vem tusan kom på att strippen skulle ske vid en stång?? Visst de fyller verkligen sin funktion, det är sexigt och de som använder dem är sanlöst duktiga. Men vem kläckte iden?
Kom det till av en slump? En kvinna som skojade till det och dansade lite dirty vid en gatlykta. Någon som såg det och tänkte "det vore något..".
Undrar vad de på det lokala striphaket tänkte när han sa: "Jo, ni ska klä av er som vanligt men kan ni inte sno lite runt den här stången också. Kanske hänga lite sexigt upp och ner......

Simhopp X 2Jag tycker det är helt otroligt att det finns de som står 10 meter upp i luften och slänger sig ner i vattnet. På väg ner hinner de göra diverse invecklade volter och skruvar innan de med, förhoppnimgsvis, rak kropp glider ner i vattnet.
Vad som är ännu mer fantastiskt är när två personer står bredvid varandra och gör exakt likadant! 
Kina har lyckats hitta två flickor (15 och 16 år gamla) som inte bara är otroligt duktiga utan som också är nästan identiska. De leder för tillfället när jag skriver det här och vad jag kan se och förstå så lär de nog vinna också.
Men jag undrar i hur många år de blivit drillade innan de kom så här långt......


Mospremiär!De första färspotatisarna är en delikatess. Särskilt om de åtnjuts med sill och gräddfil. Sen njuter man av dem under sommaren antingen kokta, i potatissallad eller ugnsstekta.
Men så börjar blicken flacka runt bland grönsakerna i butiken. Var är de? Kanske de här? Man börjar leta efter GAMMLA potatisar!
Anledningen är en växande längtan efter POTATISMOS!! Vi köpte en förpackning pulvermos tidigare i sommar. Den blir nog aldrig uppäten, smaken var ingen hit precis.
Idag var det mospremiär efter sommaruppehållet. Gudomligt gott! Vi är riktiga potatismosfantaster i vår familj.
Jag pressar potatisen i en sådan där potatispressarmanick. Rör i smör och mjölk, kryddar med salt och peppar och sen kommer pricken över i: Lite torkad dill! Har ni inte provat det i potatismos så gör det!!
Vi kör aldrig med elvisp, vi gillar ett lite stabbigare mos istället för krämigt.
Om det nu blir lite över sparas det till dagen efter. Då rör jag i ägg och lite mjöl, klickar ut i stekpannan och plattar till. Resultatet blir frasiga goda potatisplättar som man äter med lingonsylt.

Gretchen Wilson: "Homewrecker"Ännu bra låt från min favorit Gretchen!

Höst redan?

 Det blåser snålblåst och regnet strilar i en aldrig sinande ström. Jag vet att det bara är augusti, men det börja kännas som höst. Jag har varit på IKEA och köpt ett storpack värmeljus och nya lyktor.
På jobbet hade en anhörig till en av de boende med sig en nybakad äppelkaka. Vi satt vid bordet med tänt ljus och regn som smattrade mot rutan. 
Höstkänsla modell större...
Jag gillar hösten, tycker om att mysa med tända ljus och att slippa svettas i stekande sol. På hösten försvinner tvånget att man måste tillbringa alla vakna timmar utomhus bara för "att det är fint väder". "Man vet inte hur länge det varar...."
Men nu är det bara augusti och riktigt så lång höst vill jag inte ha.....

Ont i ryggen

Jag ska iväg och jobba snart och ryggen värker som tusan. Typiskt att jag har satt upp mig på den här extraturen,  jag hade varit ledig idag annars. :-(  Men nu är det bara att bita i det sura äpplet och masa mig iväg.

Sagt av äldste sonen

Vi har varit på marknad med barnen. De hade semesterpengar kvar som spenderades på varsin maskin, en hjullastare och någon typ av "lyfta stockar maskin". Som på alla andra marknader fanns det karuseller och som på alla andra marknader är det ganske dyrt att åka.
När sambon (jag hade smitit till ett kafé med en kompis) tyckte att de åkt tillräckligt fick äldste sonen J ett utbrott. La sig på marken och vrålade, varvid sambon fick släpa och lyfta honom därifrån.
När vi var hemma senare sa J: "När jag blir stor pappa ska jag vara snäll mot mina barn."
"Är inte vi det då?", frågade jag.
"Nä", svarade han då.
"Men om ditt barn ligger i gruset och skriker, vad gör du då?" undrade hans pedagogiska mor.
Sonen svarade bestämt: "Då går jag därifrån..."

NEJ JAG VILL INTE TÄVLA ELLER HA NÅGOT JÄKLA PRESENKORT!!!!

Nä,nu börjar jag bli trött på det här!
Efter att ha skrivit ett inlägg kollar man lite senare om man fått några kommentarer. Oj, redan 6 stycken!! Varvid man klickar på "Kommentarer" och läser:
"Gå in på min blogg och tävla om det eller det, få ett presentkort från gud vet var" osv.
Skriv vettiga kommentarer eller låt bli!! Vill jag tävla söker jag reda på det själv.....

Måste farmor och farfar ställa upp som barnvakter?

Läste precis i en veckotidning om en kvinna som beklagade sig över dotterns svärföräldrar. Inte så att de behandlade dottern illa utan det att de inte ställde upp för att hjälpa till med barnen. De spelade hellre golf och umgicks med vänner.
Men ska man egentligen ta för givet att mor- och farföräldrar ska finnas där som barnvakt? Visst skulle det vara trist om barnens farmor och farfar inte hann träffa dem så ofta. De har en farmor som mer än gärna ställer upp och hjälper till.

Men jag kan förstå de som inte gör det. Har man jobbat hela sitt vuxna liv och uppfostrat ett ental barn måste det vara härligt att själva få styra sina liv. Då är det kanske inte så kul att vara uppbunden med tider för att hämta barnbarnen på dagis eller ha helgerna uppbokade för barnpassning.

Det är underbart om man kan få hjälp med barnpassning ibland. Men skaffar man barn ska man inte ta för givet att andra ska ställa upp för att hjälpa till.


Regntunga skyar

Skyarna hänger tunga. Nattens åskväder lättade inte upp vädret, det är fortfarande gråa moln och åskluft ute. Barnen ligger nerkrupna i soffan och tittar på Emil. Tror jag ska åka till Sävsjö för att tröstshoppa lita i eftermidag. Barnen är i behov av regnkläder och det behövs i det här vädret.

Fredag morgon...Min arbetsvecka är nästan slut. Idag jobbar jag till 12 och på fredag har jag klämt in en extradag som jag jobbar 7-4. Imorgon blir det om vädret tillåter en marknadsdag. Inte för att jag är så förtjust i marknader men barnen gillar det. De har lite semesterpengar kvar som de kanske kan hitta något kul för. Antagligen en traktor eller liknande.
Nu ska vi åka till dagis, barnen har tjatat sen klockan 6 att de vill dit! Man kan nog lugnt säga att de trivs ganska bra där!

Fästingattack!


Mitt i städivern såg jag den. Eller rättare sagt, först trodde jag att det var en droppe torkat blod. När jag böjde mig för att torka bort det  insåg att det var en FÄSTING!!!
Panik utbröt och jag kände direkt alla symtom på fästingburna sjukdomar som finns plus några till.
När jag tagit några lugnande andetag så kom jag på att jag kanske skulle ta bort den. Jag som tagit bort mängder av fästingar från hästar och katter misslyckades! Det brukar aldrig vara några problem, fästingar ryker loss som ingenting när jag kommer med nyporna. Men nu blev lite av odjuret kvar, kanske satt jag för still. Djur som ska plockas på fästingar brukar inte alltid samarbeta. Händer det fler gånger ska jag röra kroppsdelen lite samtidigt som jag tar fästingen.
Vetskapen om att en fästings käkar sitter kvar på min vad är VÄLDIGT obehaglig så jag hoppas att den lossnar snart. Under tiden ska jag inte läsa för mycket om vad man kan råka ut för efter ett bett. Det räcker att hålla koll på stälet den bet mig.

Vem släppte bomben?!


Mitt hem ser ut som om någon gått omkring och bytt plats på allt för att sedan strö över gräsklipp. Med andra ord, det är dags att kavla upp ärmarna och sätta igång stora röjet. Att dammsuga går an men plocket innan är så tråkigt!
Det innebär en massa spring hit och dit, och för att få ordning krävs det alltid mer fix än man trodde från början.
T.ex. böckerna i hallen ska ligga på sängbordet. Men på sängbordet ligger det tidningar och barnböcker som i sin tur ska läggas rätt. I barnens bokhyllor råder det kaos, tidningshögen är enorm osv osv......
Men om jag har tur så har jag plockat färdigt lagom till sambon kommer hem och då kanske han dammsuger!! ;-)

Ny trend, eller?

Jag tittar gärna på kriminalserier, särskilt brittiska. Men jag har lite svårt för den nya trenden. Egentligen vet jag inte om det är en trend eller om det är det faktum att jag är mor som påverkar mig. Men jag tycker att det ofta handlar om övergrepp och mord på barn numera.
Sen jag blev mor har jag blivit sanslöst blödig och jättekänslig när det handlar om barn som far illa. Det hjälper inte att det "bara är på film". Jag klarar inte av att titta helt enkelt.
Har det blivit en ny trend inom krim.serierna eller är det jag som haft otur i mina programval?

Rätt ska vara rätt!

En rättelse. Syrrans flicka är ett par veckor YNGRE än min äldste son. Tack för att du är så uppmärksam, syrran!

Aller käraste syster...

Idag kommer min kära lillasyster hit med sina två barn. Hennes dotter är bara ett par veckor äldre än min äldste son. Jag minns när jag berättade för henne att hon skulle bli moster och hon blev helt tyst. När jag var på väg att fråga om hon inte skulle gratulera mig så sa hon: "Det ska du med...."
Tisdagstemat idag är kärlek och syskonkärlek är en kärlek för sig. Man kan slåss (som barn, alltså) ena minuten och vara superkompisar nästa. Ett syskon kan försvara sin yngre bror/syster för att i nästa stund själv dänga till den lille.
Min syster och jag är lika olika som mina två barn. Jag är ljus hon är mörk. Jag hatar för mycket prylar och vill inte tidningar o.dyl. framme. Syrran har  prydnadsaker och tidningar framme. Jag sorterar och slänger, syrrans sparar. Men vi kommer överens lika bra båda iaf!
 

Liftarens guide till galaxenPå kanal 9 visas just nu filmen "Liftarens guide till galaxen" Jag har inte sett filmen men läst böckerna ett antal gånger. De liknar inte något annat. Douglas Adams var en man med en otroligt rik och besynnerlig fantasi. Och en humor utöver det vanliga!
Så har du det grått och eländigt och söker svaret på meningen med livet så greppa ett exemplar av "Liftarens....." och följ med på en resa genom galaxen.
Ett råd innan du börjar läsa bara. Undvik läsning på bussar och andra offentliga platser. Man får konstiga och ibland lite oroliga blickar från omgivningen om man med jämna mellanrum skrattar högt.

En sak till innan jag slutar. Meningen med livet är 42 vilket leder till att man undrar vad frågan är.....

Ännu en sak innan jag slutar...
Om du (vilket jag är säker på att du gör) får en stark positiv känsla till böckerna rekommenderar jag en sida som min vän Jenz har gjort. Nämligen en världs- (kanske även galaktisk) omspännande Liftare.... sida.

Nu ska jag sluta, greppa min handduk och bege mig ut i galaxerna.

Blöt måndagRegnet öser förvisso ner, men det är välkommet. Det är så torrt överallt så varenda droppe är välkommen. Barnen ligger nerbäddade i soffan och kollar på Bolibompa och jag hinner surfa runt en stund innan det är dags att ordna frukost.
Senare ska vi ringa till A och höra om hon och sonen vill komma hit en stund. Vad har ni för planer?

Ledig!!!

Äntligen söndagkväll!! Jag har jobbat hela helgen och ser fram emot två dagar ledigt. Ska visst bli regn, men vi får hoppa i vattenpölar eller mysa inne istället.

Gök utan kaffe

 Jag har haft finbesök i trädgården. För första gången i mitt liv har jag sett en gök! Trodde först att det var en björktrast, men såg till min förvåning att det var en livs levande gök. Jag ropade på sambon som genast greppade luftgäväret och siktade. Lugn.....
Han skulle bara kolla i kikarsiktet för en närmare titt. Trots ett försiktigt smygande lyckades jag inte föreviga besöket så bilden har jag googlat fram....

Here for the party!!Just nu är Gretchen Wilson det enda jag lyssnar på! Hon är helt enkelt såååååå braaaaa!!!!!!

RSS 2.0