Armband

På  http://therezz.blogg.se  kan du vinna ett snyggt armband! Värt att kolla in!!

Erbjudande eller vad?

image74

Idag fick jag ett erbjudande från ovanstående företag, eller en marknadsundersökning som de uttryckte det.  De ville att jag skulle svara på några frågor så att de kunde bli bättre. Inget erbjudande, alltså....
Exempel på dessa viktiga frågor är:  "Visste du att Omega-3 är bra för leder och muskler?", " Visste du att Omega-3 är en livsnödvändig fettsyra som kroppen inte kan producera själv?"  och "Är du mån om att upprätthålla en god hälsa?".
Som tack för att man svarat på dessa, för företaget väldigt viktiga frågor får man...just det, en förpackning Omega-3 Med Natural. Förvånad? Knappast...
Inte nog med det, om man inte vill ha fler förpackningar, ( som då inte är gratis, så klart )  måste man höra av sig inom 14 dagar.
För att locka fler så lottar man även ut en resa till Thailand värd 20.000, dragning i juni. Jo, pyttsan. Det tror jag på så mycket jag vill!
Nej, det här går direkt till pappersinsamlingen. Pharma AB får klara sig utan mina svar!

Ett inte avundsvärt jobb

I morse när jag läste tidningen såg jag att  en barnpornografiskyldig blivit haffad. Samtidigt som tanken på alla dessa barn gör mig förtvivlad så är det skönt att ännu ett kräk åkt fast.
Har ni tänkt på dessa poliser som sitter och går igenom materialet som de hittar vid varje tillslag? Det är en grupp människor som gör ett jobb som måste vara jättejobbigt, men tyvärr också nödvändigt.
Så en stor eloge till alla dessa, för att de orkar med eländet och gör allt de kan för att stoppa skiten!!!

Ett litet steg ut i världen....

Vi har gått omkring och tittat mot ytterdörren från och till hela kvällen. Lyssnat efter en bil som rasslandes skullle köra in på grusuppfarten. Ett glatt hej! från äldste sonen. Men dörren har varit stängd och ingen bil har stannat utanför.
Den här kvällen är en stor kväll! Äldste sonen sover för andra gången i sitt snart fyraåriga liv över hos farmor och farfar. Det har bara hänt en gång innan, för ett par år sedan.
Sonen är lik sin far när han var barn. Den egna sängen är bäst, med mor och far i närheten. Detta i kombination med en blödig farfar, som skyndsamt återbördar sonen till hemmet så fort han börja gnälla lite har gjort att han alltid sover hemma.
Men ikväll var det alltså dags att tänja lite på navelsträngen så det är förmodligen en lite stolt kille som jag hämtar i morgon!

Skor, skor, skor.......

image73Jag är sjukt galen i skor! Den enda anledningen till att jag inte är ägare till en sanslös massa skodon är min ständigt usla ekonomi. Som tur är så kostar det inget att titta. Min underbare sambo har hittat en fantastisk sida på nätet. På www.brandos.se finns det massor underbara skor, stövlar, sandaler osv. Har dreglat mig igenom 72 sidor och i fantasin har jag handlat för hisnande summor!
Så tills jag har lyckats skrapa ihop en förmögenhet tänker jag drömma mig bort i skoparadiset ibland när min längtan blir för svår.... 

Peter Stormare

image72

Sista avsnittet av " Stjärnorna på slottet " närmar sig och det är med sorg jag tar farväl av Peter Stormare. Mannen är halvgalen men så otroligt charmig. Tror jag tom har blivit lite lite förälskad......

Tack Mia!!!

image70

Har fått en blogg-utmärkelse av http://matmia.blogg.se och torkar rörd några tårar! Kul att bli uppskattad även om jag har tämligen glest mellan mina inlägg. I brist på inspiration läser jag Mias alltid lika underhållande blogg. Resultatet blir att jag längtar både efter Mia och hälsingland, tack vare hennes fina och lite annorlunda bilder. Hon har ett speciell blick och ser det många skulle gå förbi obemärkt.
Så en stor kram och en specialutmärkelse från mig:
" Utmärkelsen för uppvisande av det vackra hälsingland"

TRÖTT!!!

Eftersom det är självstudiedag ska jag som den duktiga elev jag är ( eller vill vara ) studera. Mina barn har dessvärre spoilerat denna möjlighet. Även om jag gick och lade mig kl. 22:00 igår är jag som en zombie idag. Yngste sonen har varit orolig inatt och varit ledsen otaliga gånger vilket i sin tur har lett till att jag vaknat och tröstat.
Resultatet är en mor i dvala. Trots detta har jag lyckats göra några frågor på en inlämningsuppgift. Resten av tiden har jag glidit runt på nätet, en sysselsättning som gjord för min degiga hjärna....

image69

Hänsynsfull våldtäktsman

Ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Försvarsadvokaten till en man som begått flera våldtäkter säger att han var hänsynsfull. Han sa förlåt efteråt!
Jamen, då var det inte så farligt att bli våldtagen. Genast blir minnena och smärtan mindre, han sa ju förlåt.....
Har man inget bättre försvar är det bättre att hålla käft och inte avslöja sin dumhet för världen!!

Utmanad igen!

Jag har blivit utmanad av  http://matmia.blogg.se. Jag ska skriva ett inlägg om min favoritstad, eller stad jag vill besöka. Inte i Sverige utan i världen. Finns viljan och orken så får jag gärna motivera varför. Sen länkar jag till den som utmanade mig och utmanar i min tur några/någon.

Mina drömmars stad är Reykjavik på island.

image64

Ja, egentligen hela ön. Det är en natur så totalt olik allt annat jag sett. Bara dessa varma källor som sprutar upp kaskader av vatten!

image66

Jag har ridit islandshäst hos min käre bror, men att rida ut på Island vore verkligen något speciellt. Eller vad tror ni om en tölt över den isländska snön?!

image67

Efter en riktig långtur på hästryggen så glider man ner i Blå Lagunen och låter det varma vattnet mjuka upp de ömma musklerna........

image68

Behövs det mer förklaringar till varför jag vill åka till Island?

Jag utmanar:  http://eriiksson87.blogg.se

                           http://cyberspunken.blogg.se


Slas

image63


Som barn var barnprogrammen en riktig höjdpunkt. Vem minns inte "Fem myror....". Ett annat barnprogram som jag älskade när jag var barn var Slas underfundiga små berättelser. Jag var den ende i familjen som tittade, de andra flydde så fort programmet började! Har inte tänkt på honom förrän de talade om att han avlidit.
Då kom minnet tillbaka, "den gamle mannen på andra sidan den stora skogen osv....."
Tyvärr är nog sannolikheten att de sänder dem i repris obefintlig. Synd, vore så kul att se dem igen....

Dagens viktigaste mål....

image62

Frukosten är som ni kanske vet dagens viktigaste mål. Jag äter en nyttig sådan med osötad musli i lättfil, grovt bröd och en kopp thé.
Det blir ändå inte bra. Jag har barn som inte har någon som helst förståelse av att deras mor är hungrig. Det spelar ingen roll om jag äter samtidigt med dem, innan eller efter. Sak samma, kaos råder.
Dagens frukost var som följer:
Jag sätter mig och börjar äta min fil. Barnen har ätit och spelar ett spel bredvid mig. Yngste sonen får utbrott och sprider speldelar över golvet. Katten ser det och fortsätter att sprida delarna över resten av huset. Eftersom det här är ett av de få spel som är komplett så reser jag mig och börjar jaga katt och speldelar.
När allt är ihopsamlat sätter jag mig för att äta. Tre skedar filmjölk senare går yngste sonen förbi. Jag känner en omisskännlig doft. Bajsblöja. Reser mig, bär in sonen i badrummet och byter blöja.
Återvänder till bordet för att fortsätta äta, igen. Tar den sista filen stående, får inte rum på bordet. Äldste sonen har hämtat ett pussel. 
Tar thékopp och macka och föser bort lite av sonens pussel. Försöker läsa morgontidningen samtidigt som jag äter. Det går, om jag viker den dubbel. En stund. Tills sonen behöver hjälp med pusslet. Förklarar att jag äter och hjälper honom senare. Ok, säger han tills det är dags för nästa pusselbit som han inte hittar. 
Däremellan sjunger han" Ekorr´n satt i granen". Högt, väldigt högt.
Tvingar mig att andas lugnt och försöker stänga av öronen.
I samma stund som jag har svalt siste klunken thé reser sig sonen för att titta på Bolibompa. Lilleman leker som en liten ängel och katten har gått och lagt sig........
 

Nyårsmaten...

Lovade att recensera nyårsmenyn så här är bedömningen...

Skaldjurspannacottan var underbart god! Den kommer jag att göra fler gånger...
Rådjursfilén blev också bra, tom kusinen som inte gillar rådjur åt  med god aptit. Potatiskakan blev lite lös, ska använda mjölig potatis nästa gång. Den blev god iaf!
Tryffeltårtan var farligt god! Ska inte göra den för ofta, då lär jag nog rulla fram!!


Tisdagstema: Nytt

image61

Får jag presentera den senaste familje medlemmen, Kasper. En norsk skogskatt/main coon - korsning.  Inte världens bästa bild kanske.....

Veckans tisdags-tema är "Nytt", och han är ett bra exempel på det. I början så låg han gömd den mesta tiden. Den stackaren har aldrig bott ihop med barn innan så han fick nog en chock när han kom hem till oss! Men nu är han framme mer och leker lite med barnen till och med. Han är redan ganska stor med tanke på att han bara är 15 veckor. Eftersom jag gillar stora katter så ser det lovande ut, ser fram emot att ha en 6 kiloskatt lufsande omkring här!!


Klokskaper

Min salig mor hade passande små ordspråk för de flesta situationer. Uttryck som retade gallfeber på mig när jag var barn, men som jag nu med glädje delar med mig till mina små.
Var det så att man slarvat bort något så fick man höra: "Där Olle lagt vantarna finns de!" Mao, du hade det sist och borde själv veta var det finns.....
Ropade man på henne och ville ha hjälp så fick man till svar: " Hit och dit är lika långt..."
Gjorde jag något som mor visste skulle bli fel men vägrade ändra mig så sa hon: "Själv göra, själv ha"
Om man försökte bära mer än man nästan klarade så hördes från min kära mor: "Den late förtar sig hellre än går två gånger"
När jag flyttat hemifrån och var i färäldrahemmet på besök så passade jag alltid på att äta lite. Såklart, man är väl inte dum!! Oftast åt jag precis innan jag skulle hem, när jag reste mig och sa tack och hej svarade mamma: " När luffaren är mätt så går han"
Eftersom jag är uppvuxen på landet så var det ibland jakt i skogarna hemma. Var det då någon som sköt kommenterade mamma det med: : Jaha, nu sköt de en arbetslös....." Vet inte var utrycket kommer ifrån. Någon som har en teori?
Kommer inte på mer "klokskaper" just nu, men det finns säkert fler. I vilket fall som helst så ska jag se till att mina barn lär sig dem.......


RSS 2.0