Hur kan det komma sig.....

image51


Hur kommer det sig att det i modern tid, år 2007 fortfarande finns unga män som bär hem tvättkorgar till sina mödrar? Varför?! Dessa män är oftast hyfsat kunniga i teknik men kan inte förstå sig på en sådan enkel manick som tvättmaskinen. Ser de dåligt så de inte kan se skillnad på ljus och mörk tvätt?
Hinner de inte? Då kan man fråga sig hur småbarnsföräldrar med tvättberg hinner med att både tvätta och stryka.....
Det kan väl inte vara så, o hemska tanke, att de inte VILL TVÄTTA??
En sak till...
Hur kommer det sig att det i modern tid, år 2007 fortfarande finns mödrar som tvättar åt sina söner?

PS: Mannen på bilden har inget samband ( tror jag ) med texten.... DS

HEJA HV71!!

image50

Vill hylla mitt älskade hockeylag HV71! De går från klarhet till klarhet och tom den gamla fienden Frölunda åker på bäng numera. Fortsätt så här så har ni SM-guldet som i en liten ask, killar!!

GRRRR!!

image49

Nu får de ge sig på TV4! Igår slutade filmen innan den var slut. Inte nog med att de sänder nyheter mitt i filmen, nu slopar de slutet också!!

Jag och min mage

Det har varit mycket nu. Både att göra och kaffe. Jag är inte van att stiga upp i ottan, gå med barnen till dagis, jobba (praktisera), komma hem, fixa middag och allt annat som man hade gott om tid med innan. Det i samband med kopiösa mängder med kaffe har gjort att min mage har slagit bakut.
image48Magkatarren har blivit ett faktum. I vanliga fall bruka det räcka med lite mindre kaffe och några Novalucol men icke denna gång. Gårdagens kväll tillbringade jag dubbelvikt på akuten. En sköterska, en AT-läkare och en läkare knådade i tur och ordning min ömma mage. Jag fick en obeskrivligt äcklig medicin som faktiskt gjorde underverk och fick åka hem. Nu ska jag tillbaka nästa vecka för en gastrostopi, tror jag det heter. De ska peta ner en kamera i min strupe iaf för att kolla läget. Låter inte så mysigt men jag hart inte så lätt för att kräkas så det ska nog gå bra. Sambon ska ta ut lite mer medicin åt mig idag och jag är ensam hemma hela dagen. Känns riktigt lyxigt, bara inte magen protesterar igen!

Hur tänker de egentligen??

När jag tog in posten idag var det ett erbjudande från en bokklubb.  Kommer inte ihåg vilken det var, de är ju som ohyra i brevlådan.  Jag blir mer och mer förundrad över hur de på klubbarna tänker. Med de flesta erbjudanden är det nämligen en penna!
Varför?!  Tror de att jag ska tänka:
"Å detta måste vara en förstklassig bokklubb med bra priser eftersom jag får en penna. Jag måste bli medlem direkt!! "
Vem tusan blir imponerad av en sketen penna?? Vid det här laget har jag pennor som ligger och skräpar överallt. Kanske Kupan vil ha några..... men de kanske också är överösta av pennor från andra som tröttnat på dessa meningslösa "presenter".
Jag får lägga dem i pannrummet och använda dem som tändved istället!

En udda leksak

Det här med barns leksaker är onekligen väldigt intressant. Äldste sonen har alltid älskat traktorer och lastbilar. Vanliga bilar är ok, men det som är bäst är stora maskiner. När vi åker i bilen och kör förbi ett vägarbete är han i sjunde himlen! Han kan namnen på grävmaskiner, frontlastare och traktorer, numera ser även jag skillnad på en New Hollandtraktor och en Valmet.  Valmet traktorn är snyggare, enligt mig...

Eftersom jag är feminist av födsel och ohejdad vana har det alltid funnits dockor till barnen hemma. Till deras farbrors stora förskräckelse! Storebror lekte med dockorna en period när lillen var nyfödd, han ville också mata och pyssla med bebisen. Men den perioden gick snart över så numera är det som sagt maskiner som gäller.

Yngste sonens favoritleksak är varken maskiner, dockor eller pussel. Jag kan inte för mitt liv förstå varför just denna sak är det bästa han vet. Han kan leka med den i timmar! Gudnåde den som försöker ta den ifrån honom. På ett ögonblick förvandlas han från en änglalik två-åring till ett vrålande monster!
Vad är det då som han kan slåss till sista blodsdroppen för? Jo, det här:image47En dammsugare!! Eller icka som han säger. Som tur är så har vi två stycken, eftersom det inte går att städa här hemma utan att han ska "hjälpa" till. Med en gravallvarlig min följer han den som dammsuger och böjer sig ner så han kan komma åt under sängar odyl. När man för femtielfte gången har burit upp/ner dammsugaren och han är nöjd med dagens dammsugarlek är han väldigt noga med att ställa tillbaka den i tvättstugan. Det går inte an att bara ställa ifrån sig den lite hur som helst!
Jag vet inte hur det kommer sig att han fastnat för just dammsugaren, men han ska få en egen av farfar i present på söndag. Har vi tur så duger det med en leksaksdammsugare, vore skönt att slippa snubbla över den andre när han är igång och "ickar"!

Prao!!

Jag har börjat min praktik, ska vara 4 veckor på ett boende för dementa. Tack vare en vänlig gest från Fru Fortuna fick jag praktikplats här i samhället,  jag slipper långa resvägar som en del andra mindre lyckligt lottade i klassen.
Det är ett helt annat tempo än på en "vanlig" avdelning. Det går helt enkelt inte att stressa en dement person!De flesta av de boende är jätterara, men visst finns det de som kan ilskna till ordentligt ibland. Igår blev jag kallad både älskling och jävla köna. För er som inte begriper småländska kan jag tala om att köna betyder kärring.
Nu har jag helgen och tre veckor kvar så det ska bli intressant att se om jag har tillräckligt med tålamod för arbetet. Det krävs nämligen en ängels tålamod att svara på samma fråga tio gånger!

Ny kokbok

image46

Jag är en samlare av kokböcker, jag kan bara inte få för många! Nästa inköp kommer att bli
"Under valnötsträdet" av min favorit Anna Bergenström och hennes dotter Fanny.
Det är en härlig känsla att öppna en ny kokbok och bläddra runt bland godsakerna. Sen är det bara att greppa pennan  och börja skriva inköpslistor!

Tapetprov

image44

image45


Vi har rivit ner en vägg så tv-rummet blir större och i vinkel. Tre väggar ska ha den mönstrade tapeten och de andra den enfärgade. Just för tillfället är det de här tapeterna som gäller, men det kan ändra sig! Det finns så mycket snygga tapeter att jag hade behövt en hel drös rum att inreda!!

Häxan Surtant

image43

Som småbarnsmor blir det mer Bolibompa än Rapport. Med program som "Häxan Surtant" är det ett sant nöje!! Ett underbart barnprogram, som faktiskt  hela familjen kollar på. Så har ni inget för er på fredagskvällen klockan halv 7 så sätt er och kolla in häxan och hennes (o)vänner.

RSS 2.0