GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!

image60


Nu är det bara timmar kvar av det gamla året och 2008 står och trampar otåligt i farstun. Vi ska ha en liten fest med min kusin med make, så året avslutas i hemmets lugna vrå. En gång om året lagar vi tre-rätters och det är vid nyår. Årets meny är som följer:

*Välkommsdrink med lite tilltugg*

*Skaldjurspannacotta*

*Rådjursfilé surprise och potatiskaka*

*Tryffeltårta på en spegel av hallonsås*

Låter gott va? Alltid kul att testa lite nytt OCH nervöst! Kommer det att bli lika bra som man tänkt sig, eller blir det en pinsam katastrof....

Lovar att återkomma med hur det gått! Ha nu ett underbart avslut på 2007, så ses vi nästa år igen!!

Obehagligt nära!

En mil från oss ligger det ett litet samhälle med ca 1000 invånare. För två år sedan, tror jag det blir, försvann en ung kvinna. Hon hittades senare död, enligt polisen var hon mördad. Annandagen hittades en äldre man död en bit från sin bostad. Han har blivit bragt om livet och slängd i sjön nedanför sitt hus.
Två mord på bara några år, en mil från mitt hem!! Det känns verkligen obehagligt. Mord är något man tror sker i storstäder och inte i små hålor i mörka småland!!
Har Midsommer flyttat från England och hit? Ikväll är det jag som låser dörren iaf!

Josef!!

Jag hittade inte din bloggsida. Skriv en kommentar så jag kan klicka mig dit!

FRÅN MIG TILL ER ALLA!

image59


GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ALLA  MINA VÄNNER!!

Lite funderingar.....

Det finns en del saker som jag brukar fundera på.
T.ex. har ni tänkt på varför man klappar händer när man uppskattar något? Vem kom på att: Ja, vi slår ihop händerna när vi gillar något.... Missförstå mig inte, jag har inget emot applåder. Men tänk om det kom in en utomjording på en teater och fick se flera hundra personer slå ihop sina händer....
Funderar man tillräckligt länge så ser det faktiskt lite konstig ut....
En annan sak är en klassiker. Rymden, universum. Det tar inte slut....hur i hela friden kan något bara fortsätta!? Och fortsätta!  Börjar jag prata om detta med min syster så får hon existensiell ångest och springer skrikande iväg! Men har man tråkigt någon gång så kan man fundera på det...
Bajspåsar. En sådan bra uppfinning, om man nu kan kalla det för en uppfinning. Hundens lilla hög plockas upp och man slipper få det under skon. Men hur funkar det i huvudet på dem som plockar upp bajset, knyter ihop påsen och SLÄNGER DEN PÅ MARKEN?!  Vad är det som gått fel i hjärnan på dessa personer? Varför bemöda sig att ta upp skiten om man ändå slänger påsen på marken??
Detta är en del saker som jag brukar tänka på i kön på ICA, t.ex. Så det bor nog en liten filosof i mig ändå....

Ny familjemedlem

image56


Vi är med katt!! Äntligen efter att ha varit utan katt i ett par år så har jag hittat en jag vill ha. Det är en blandning mellan Norsk skogskatt och Main Coon. Den lille parveln är gråspräcklig med vita fötter och är kanske en hane. Ägaren var inte 100 % säker. Spelar egentligen ingen roll, det blir kastrering oavsett vilket kön det är.
Jag har inte sett den ännu, ska åka dit efter jul, men det låter ljuvligt när ägaren beskriver den. Pälsen är halvlång, vilket jag tycker är bra. Gillar katter med lite mer päls, men efter att ha haft en halvperser tidigare så är jag inte så sugen på att ägna för mycket tid åt pälsvård.
Idag när vi var på Granngården var jag naturligtvis tvungen att köpa lite kattleksaker. Tur att vi sparat transportburen sen tidigare! Så nu är det bara att vänta tills annandagen, sen blir det kattköp. Chockade min svåger när jag talade om priset. 1000 :-, men det tycker jag det kan vara värt!

Rätt svar!

Ok, här kommer svaren på namn-pysslet.

Ulrika
Ester
Lillemor
Rosa
Lena
Frida

Jack
Alvar
Frans
Konrad
Enar eller Stig

Mia: 9 rätt! Inte illa, snarare VG, tycker jag!


Hjärngympa

Tänkte att ni kanske ville ha lite tankenötter så här innan jul.....Vi fick lite namnpyssel av magister Peter, sista datalektionen. Så vilka namn är jag ute efter?

Kvinnonamn:
Är fåren innan klippning?  6 bokstäver
Möter hon i Tallin?  5 bokstäver
Kort mamma? 8 bokstäver
Bara lite rött? 4 bokstäver
Är nyss smorda händer? 4 bokstäver
Har hon sin lediga fredag? 5 bokstäver


Mansnamn:
Måste man ha för att telefonera? 4 bokstäver
Tar han alltid pastorns ord på? 5 bokstäver
Kanske längst ner på gamla byxor? 5 bokstäver
Ser man ofta vid vägbyggen? 6 bokstäver
Ses med barr i skogen? 4 bokstäver


Så, nu har ni lite att "grunna" på! Och Bea, du kan svaren redan så du får bara läsa och inte skriva!!
Svaren kommer om ett par dagar.
Lycka till!!

Flitens lilla lampa

image55


Idag har flitens lampa lyst! Jag och äldste sonen har bakat pepparkakor. Eller rättare sagt, han var med i början sen "läste" han för mig ur sina böcker. Gjorde bara en halv sats, det skulle bli 150 stycken. Det blev lite drygt hälften.... Jag är inte människa till att kavla ut tunnare än så här!
Efter kakbak så blev det köttbullerullning. Stekte dem i ugnen så när de var rullade var det inte så mycket arbete kvar. Känner mig onekligen nöjd med dagen, imorgon kan jag förhoppningsvis börja sätta upp lite gardiner i tv-rummet. Sambon håller på att sätta golvlist, sen är det klart!!
En sak är klar, jag lär sova gott inatt!

Klappat och klart!

Julkorten ligger i lådan, klapparna är inslagna och snart är sista tapetvåden i tv-rummet uppsatt. Blir nog jul i år också!
På tisdag är sista skoldagen och sen väntar ett välbehövligt skollov. Har kämpat på med inlämningsuppgifen som vi får över julen. Våra lärare är helt främmande för tanken att man ska vara LEDIG över julen!! Iaf så har jag gjort G uppgiften, så nu är det bara VG delen kvar. Tycker det räcker, är inte tillräckligt ambitiös för att slå till med MVG. Ska försöka göra så mycket som möjligt av den nu i veckan.
Men jag känner mig lugn, ingen julstress här! Nu längtar jag mest tills tv-rummet blir färdigt så vi kan flytta in möblerna igen!

Utmanad av Mia!

Utmaningen går ut på att skriva en önskelista med 7 önskningar. Det behöver inte vara materiella ting eller realistiska önskningar.

1: Ett nytt kök! Gärna med ett rejält skafferi........

2: Ett jobb på demensboendet där jag praktiserade innan i höst, när jag är färdig USKa.

3: Att mamma fick träffa sina barnbarn. Men du ser oss nog från ditt moln, lilla mor!!

4: Mer tid, hinner inte med allt jag vill göra.

5: En vit jul!

6: Att jag hade tid och pengar till att få min trädgård som jag vill ha den.

7: Sist men inte minst. Att mina barn får leva friska och lyckliga!!


Tisdagstema: kök

image53

Inte för att jag vill knäskura precis eller bo i ett dockhus. Men jag vill ha ett stort skafferi! Ett sådant där gammeldags som man kan gå in i. På hyllorna kan man ställa syltburkar och andra godsaker, allt förpackat i fina gamla burkar. Men nu bor jag i ett hus från 70-talet. Köket är visserligen relativt stort, men har obefinligt med arbetsyta och bara ett miniskafferi.
Men man kan ju alltid drömma............

Vårdnadsbidraget

Läste i min morgontidning idag om en grupp föräldrar som gått samman för att vårdnadsbidraget ska genomföras i deras kommun. På bilden är det nio personer, av dessa nio är det åtta kvinnor och en man. En tydlig bild på hur det antagligen kommer att se ut när/om vårdnadsbidraget genomförs.
Kvinnorna kommer att vara  majoritet av dem som är hemma och männen kommer att jobba. Det är kvinnorna som tar ut den största delen av föräldrapenningen, så varför skulle det bli annorlunda med vårdnadsbidraget?

Gammal kärlek.........

image52

En gammal kärlek är på tv ikväll. När jag var omkring 6 år var jag hopplöst förälskad i Björn Skifs. En sommardag talade jag högtidligt om för min mor att vi skulle gifta oss när jag blev stor.
Min ömma moder avslöjade då det oerhörda: Han var ungefär lika gammal som min PAPPA!
Min pappa var ju JÄTTEGAMMAL!! I själva verket var han bara ca 30 år, men i mina ögon var det lastgammalt.....
Det var en tuff sommar det året. Inte nog med att mina kärleksdrömmar krossades jag fick även veta sanningen om moln.
Det gick inte att gå på dem! De var inte gjorda av bomull!
Någon ond person talade om att det bara var en massa vattendroppar..........hur kul är moln när man vet om det?!

Illa jag mår illa......

Tittar på Uppdrag Granskning och funderar på att bli vegetarian igen. ICA, "min" butik, packar om och maler ner dåligt kött. Mår lite illa just nu..... :-(

Tisdagstema: Horisont

Om någon känner sig hågad att räkna ut avståndet till horisonten görs det på detta vis:

För att få en ungefärlig uppfattning om avståndet till horisonten kan följande formel användas:

s_1 = \sqrt{13h}, där h är höjden som dina ögon befinner sig på i meter och s1 är sträckan från dina ögon till horisonten i kilometer.

Närmevärde, lätt att komma ihåg:   s_1 = 3.6 \sqrt{h}


s_2 = \sqrt{2Rh + h^2}, där R är jordradien. Observera att både h och R här måste anges med samma enhet, t.ex. kilometer.

Formeln ovan anger, som sagt, den raka sträckan mellan dina ögon och horisonten. Om du däremot vill veta den faktiska sträcka som du skulle behöva färdas för att nå den horisont som du ser vid ett speciellt tillfälle, alltså längden på den båge som går från dina fötter till horisonten, så måste du använda följande formel:

s_3 = R\cos^{-1}\frac{R}{R+h}

När höjden, h, är avsevärt mindre än jordradien, R, så ger s1 och s2 ungefär samma resultat som s3. En höjd på 100 kilometer ger en skillnad på cirka 1%.

Den här artikeln är hämtad från http://sv.wikipedia.org/wiki/Horisont

Så ser en tjuv ut

En kompis blev i helgen ombedd att visa sin väska i den lokala ICA-butiken. Eftersom ingen kund innan i kön behövt visa så frågade hon naturligtvis varför.
Till svar fick hon: "Därför att du ser sån ut..."
Behöver jag tillägga att hon lämnade varorna och gick ut?
Så nu vet vi alla det, att om man har långt hår, lite svart eyeliner och hoodtröja så är man en tjuv! Det är bara för polisen att ge sig ut och plocka in dem!!

Feminist = manshatare?

Läste i en blogg att man som feminist är manshatare. Jag är feminist och har således rannsakat mig själv. Hatar jag män? Hatar är ett väldigt starkt ord, det ska mycket till innan jag får sådana känslor.

Men jag är förbannad på män som slår sina partners, på män som har en "klappa på huvudet och kalla mig lilla gumman"-attityd, på män som ser sig som bättre och viktigare bara för att de är män.

Dessa män representerar inte alla män i samhället så, nej, jag hatar inte män. Jag är inte ens förbannad på alla män.


Jag vill ha ett jämnställt samhälle, där en persons kön inte avgör lön eller bemötande. Tänker jag då bara på kvinnans ojämnlika ställning? Nej, det är lika viktigt att en man ska ha samma rättighet till barnen vid en skilsmässa eller kunna vara föräldraledig utan att ses som en svikare av chefen.

Detta är feminism och jämnställdhet för mig, inte en kamp mellan könen utan ett samarbete.


RSS 2.0