Ett smärtsamt farväl

För några år sedan flyttade en kompis med sin familj upp till Stockholm. VI höll kontakten ett tag men sen rann det ut i sanden. Blir lätt så när man inte har så mycket gemensamt längre. För ett tag sedan kom hela familjen tillbaka till Småland och köpte hus i en stad några mil ifrån mig. Vi har inte träffats utan bara sms:at lite då och då. För ett tag sedan skrev han att hans mor blivit sjuk i cancer. Det fanns inget att göra, den hade spridit sig för mycket.
Igår beslöt jag att hälsa på henne efter mitt tandläkarbesök. Mottagningen är i samma byggnad som sjukhemmet där hon ligger inlagd. Vi träffades ofta förr när jag var yngre i och med att hennes son och jag hängde ihop jämnt. På senare år pratade vi bara när vi råkade på varandra någonstans.
En vännina till mig som jobbar där visade mig hennes rum och följde även med in. När jag såg kvinnan i sängen trodde jag att jag kommit fel. Hon var helt oigenkännlig. Naturligtvis förstod jag innan att hon inte skulle se frisk ut, men synen av den magra stackars kvinnan i sängen chockade mig. Hon kände inte igen mig och var ganska frånvarande pga sjukdom och mängder med morfin.

Gråten har suttit som en klump i halsen efter besöket. Beskedet om någons död brukar vara ett sorgligt besked, men nu önskar jag bara att hon ska få somna in och slippa ligga med dessa smärtor längre.
Jag ångrar inte att jag gick dit. Även om jag var chockad så kunde jag ta farväl.

I mina minnen så kommer hon alltid vara den glada, rappkäftade kvinna jag en gång kände!


HJÄLP!

Var hos tandhyginisten idag. Har problem med tandfickor och har kämpat i många år för att det ska bli bättre. Fick med beröm godkänt och lättnaden spred sig i kroppen. Hatar tandläkaren men har en underbar tandhyginist som jag faktiskt känner mig riktigt trygg med.
Då kom repliken:
- Det är nog bäst vi tar en röntgenbild, det ser lite konstigt ut här......

Kallsvetten började växa fram i pannan och med en nervös min bet jag om den lilla plastbiten i munnen.
Resultatet var nedslående. Jag har ett hål!!
Har inte behövt borra på 20 år. Nästa torsdag ska det bli. *RYYYYS*!
För säkerhetsskull så talade jag redan idag om att jag vill vara så bedövad att jag över huvudtaget inte märker att de är i munnen på mig! Då får de några dagar på sig att ta hem ett antal hinkar av lämpligt medel......

Tre kärlekar

image23

JIPPIE!!!  Äntligen är de tillbaka!! Fredagarna är räddade!

Fina fisken?

image22
Min käre far brukar komma med en bunte tidningar till mig med jämna mellanrum. En mycket uppskattad bunt! Den brukar innehålla blanka magasin som jag själv är för snål för att köpa.
En av favoriterna i bunten är National Geographic som jag lusläser från pärm till pärm.
I nummer fem av ovan nämnda tidning skriver de om  utarmningen av fisken i världen. Världshaven dammsugs på fisk och bestånden krymper mer och mer. Torsken i Nordsjön är snart utfiskad och spättan är oockså illa ute.
Det fanns en förteckning över fiskar som man kunde äta med gott samvete, bl a:
ansjovis
sardiner
makrill
dolkfiskvildlax från Alaska och norra Stilla Havet
sill

Den här listan ställer till problem för mig. Jag är urdålig på fisk! I min värld är fisk = fruset torskblock.
Vad i hela världen ska jag göra nu? Köpa Omega3 kapslar? Vad är dolkfisk?? Finns det sardiner som inte  simmar i tomatsås i en burk?
Jag behöver en riktig utbildning i fisk-kunskap, om jag har tur så finns det en mattidning i nästa bunte från far!

Tråkiga nyheter

image20   Hörde på nyheterna idag att det inte ska bli lag på att hästar ska ha en hage att vistas i dagligen. Tänk, det trodde jag var givet! En häst har ett naturligt behov av att kunna strosa omkring och söka mat. De behöver äta lite och ofta och det får de naturligt i en hage. Instängda i en box eller ännu värre, en spilta får många hästar problem med vävning, krubbitning eller helt enkelt uselt humör.
Även om de rids eller körs varje dag så kan inte det ersätta utevistelsen. En häst som får vara ute större delen av dagen mår bättre än en som tillbringar den mesta tiden i en box. Så släpp hästarna fria!

image21En annan sak som togs upp var att det inte blir lag på att en häst måste ha sällskap av en andra hästar. Hur sorgligt är det inte att se en ensam häst i en hage. Eller ännu värre i ett stall mol allena!
De är flockdjur och hur mycket matte eller husse än älskar dem så kan de inte ersätta en annan häst.   
Blir så bedrövad när jag hörde detta. Trodde att lagar var till för att göra saker och ting bättre. I det här fallet är det ett rejält steg tillbaka för våra älskade hästar!                         

Ombytta roller

Idag var första dagen på mitt semestervik. Sambon ska vara hemma hos killarna när jag jobbar. Ska bli skönt att få ett schema att gå efter, istället för att hoppa in lite då och då när det finns arbete. Nu går det att planera flera veckor framåt!!
Det blir en omställning för oss båda. Störst för sambon tror jag. Att tillbringa dagarna med en tre-åring och en 1,5-åring kan sätta sina spår. Man ömsom skrattar så tårarna rinner och ömsom dunkar huvudet i väggen i frustration! Får vänja mig vid att barnen antagligen blir pappaberoende nu istället för tvärtom.
När man jobbat en hel dag är det är mysigt att komma hem och höra killarna ropa: "Mamma mamma!!!"
Man känner sig mest älskad i hela världen!

Mätt och belåten

Har varit och ätit en underbart god pizza. Det är bara färska ingredienser, ingen burksvamp eller färdig tomatsås här! Valde en med parmaskinka, cocktailtomater, mozzarella och ruccola. Så god att man var helt salig när man åt den. De kostar 90 :- men är värda vartenda öre!
Barnen fick dela en barnpizza och slukade varenda smula.
Det är Lammhults Värdshus som gör pizzorna, ligger ett par mil hemifrån och jag åker gärna den biten.
Så åker du längs med riksväg 30 och passerar Lammhult så stanna till och ät på värdshuset. Det är inte bara pizzorna som är utsökta utan även det övriga på menyn.
Läste dessert-menyn men orkade inte äta någon, men vad sägs om friterad nougat med vaniljglass eller daim -och baielysparfait med rårörda hallon.....
Smaklig måltid!

Sommar, sommar

image19Nu är det sommar på riktigt! Oavsett väder så börjar sommaren idag 13:00. Sommarpratarna börjar med Herr Sommar själv, Ulf Lundell. Så jag passar på att stryka och lyssna på radion i lugn och ro i min fina tvättstuga. Rymmer in hit ibland och är jätteupptagen!! :-)

Troll

Brukar vara ute på olika diskussionsforum här på nätet.I vanliga fall är det alltid kul att glida runt där, särskilt när barnen slänger en ur sängen i gryningen.
Det tråkiga är när det härjar troll som gör allt för att göra livet surt för andra.
Troll för er som inte vet det, är någon som registrerar sig på ett forum i syfte att ställa till elände och bråk.
Så här sitter jag nu och morrar över ännu en trollepedemi. Det går ett tag sedan är de utrensade igen så jag får bita ihop och vänta ut dem.
Trist bara att det finns så lågt stående varelser som har som mål i livet att förstöra för andra, oavsett om det är IRL eller på nätet.

Ett visset bär

Klockan är strax efter 06.00 och här sitter jag. Det är inte pga något sjukligt databeroende, även om jag misstänker att jag lider av det ibland.
Yngste sonen tyckte helt enkelt att det var dags att stiga upp. Yngste sonen somnade inte klockan 02.00 inatt. Det gjorde jag.
Han har inte druckit snaps och lite annat på midsommarafton. Det har jag och jag mår inte särskilt bra.
Men det är bara att bita i det sura äpplet och stiga upp. Sambon tog barnen igår morse så jag kan inte ens säga till honom att vackla ur sängen.
Svante Grundberg och hans Nattsuddspolare, som min trötta hjärna glömt namnet på, spelade in en singel för en evighet sedan. Första raden löd så här:
" Så sitter man här som ett visset bär och allting börjar likna misär"
Så känner jag mig.......

Uppdrag Granskning

Uppdrag Granskning skulle handla om mordet på den lille pojken Bobby ikväll. Tanken på pojken och hans grymma öde skär i hjärtat på mig. Trots det tänker jag inte se programmet.
Jag klarar inte av att se de grymmheter han blev utsatt för. Några kanske tycker att det tyder på ett fegt förnekande av hemskheter.Må så vara. Hör jag om människor eller djur som plågas stannar bilderna kvar i huvudet på mig.
Jag kan inte titta på mina barn utan att bli påmind om det senaste reportaget om barnpornografi. När som helst kommer bilder jag inte vill komma ihåg tillbaka och jag mår jättedåligt.
Så kalla mig gärna feg, men bara för att jag inte vill veta några detaljer betyder det inte att jag inte bryr mig. Snarare tvärt om, jag bryr mig för mycket.....

Tisdagstema: Röd

image18


Hade jag snuskigt mycket pengar hade jag nog köpt den här.  Eller en lika röd Corvette. Sportbilar ska vara röda, det blir inte riktigt sportbil annars. Nu har jag inte snuskigt mycket pengar. Det är därför jag kör en Volvo 940 från 1991. Det är nog tur gentligen. Kör gärna lite för fort och hade jag min röda sportbil så hade jag kört mycket för fort!

Kissnödigt

Det är inte lätt det här med att gå på toa. Inte om man är en liten kille på tre år och precis har slutat med blöja.  Var på väg till Växjö idag med familjen när ovan nämnda tre-åring började bli nödig. Det blev ett stopp vid vägkanten men pojken vägrade att försöka. Samma sak när toaletten besöktes på affärscentrat.
Det går inte att knipa hur länge som helst, mitt i Team Sportia bildades således en pöl runt den lille gossen.
Den unge mannen som jobbade denna helg visste inte riktigt hur han skulle bära sig åt. Jag försäkrade honom att det enda han behövde göra var att ordna fram lite papper så skötte vi resten. Pappersrullen kom men den stackars expediten vimsade runt en bra stund med ett förvirrat utryck.
Kan sägas till hans försvar att han nog inte var van vid att kunderna kissade på hans golv!

På tal om att knipa. Vi kvinnor har våra små egenheter. En av dem är att inte gå och kissa när vi behöver. Vi ska bara göra färdigt det vi håller på med först. När vi gjort färdigt har vi oftast något annat på gång som också är lika bra att fixa när man ändå har farten uppe. När vi så slutligen börjar gå till badrummet ser vi andra saker som behöver plockas undan eller vad det nu kan vara. Det slutar med att vi antingen håller på att kissa på oss eller att vi kommer på att vi knipit i flera timmar.
En man tar en paus, går och kissar och tar sedan vid och fortsätter där han slutade. Hur svårt kan det vara??

Allan Edvall

image17


Har tillbringat kvällen med att leta efter texterna till Allan Edvalls
" Stackars ramsor ". 
Det här är något som alla borde känna till så nu bjuder jag er på dem jag hittat!


Den söta lilla Saga,
hon skulle natta Stig
Men Saga börja klaga,
ty Stig han släppte sig
Du stackars barn som nattar Stig
Vid fisar får man vänja sig
Sa mor till lilla Saga som skulle natta Stig.


Den käcke lille Ottar
han skulle hugga ved
med Ottar plocka´ kottar
det var bekvämare.
Du stackars barn som hugger ved,
sån konstig ved du kommer med,
sa mor till lille Ottar
som skulle hugga ved.


Den lille snälle Algot
han ville hjälpa mor,
så Algot tog en tallkott
och mata lillebror.
Nu blir det smisk i alla fall,
din brorsa kunde blitt en tall,
sa mor till lille Algot
som ville hjälpa till.


Den raske lille Sixten
han skulle koka gröt,
med blixten träffa Sixten.
Han fick en väldig stöt.
Du stackars barn som kokar gröt,
sån tur du inte döden göt,
sa mor till lille Sixten
som skulle koka gröt


Den stackars lille Kenneth
blev liksom nödig han,
men Kenneth missa spännet
så allt i byxan rann.
Du stackars barn som är i nöd
av skammen färgas kinden röd,
sa mor till lille Kenneth
som blev liksom i nöd.


Så där. Det var vad jag fått ihop! Hittar jag mer så återkommer jag!

Norrland??

Som inbiten smålänning har jag inte mycket kunskap om de norrländska delarna av vårt land. Har varit i Hälsingland och kände mig då väldigt långt hemifrån.  Då har jag ändå bara nosat lite på Norrland och inte ens det enligt vissa.
Säg Norrland och jag tänker mörker, snö, fjäll och en väldans massa mygg. Stora som helikoptrar.  Invånarna är lika karga och hårda som naturen. Sågar de av sig benet tar de stumpen och kör själva till läkaren, 20 mil bort, efter det att de sågat ner skogen.
Så mina åsikter om Norrland och norrlänningar baseras enbart på fördomar.  För att råda bot på detta och få lite inblick i den norrländska själen har jag nu investerat i " De norrbottniska satansverserna" av Ronny och Lasse Eriksson. Ser nu fram emot en läsning som ska upplysa mig och kanske slå hål på en del av mina fördomar.
Kan hända att jag rent utav någon gång beger mig till denna avlägsna plats i vårt land.

Fullt ös...

Jösses vad flitig jag varit idag! Lileman väckte mig kl. 6.00 så kl. halv 7 stog jag och strök kläder.  Efter promenaden med barnen klippte jag gräset.  Sen var det dags att fixa middag, fiskgratäng stod det på menyn idag.
Mitt kusinsbarn tar studenten idag och jag hade lovat att hjälpa till med maten. Jag åkte till kusinen halv 4 och där var det fullt upp till klockan halv tio. Då lämnade jag dem med det sista av disken. Känner mig trött men nöjd med dagen. I morgon ska jag inte göra ett handtag!

Min kusin har lite roliga kaffe-idéer. När vi gjorde kaffe skulle jag hälla över en kanna nybryggt i en termos varvid kusinen säger:
- Du kan ju inte hälla bryggkaffe i den, där är ju redan kaffe från perkulatorn!

Enligt henne kan man inte blanda bryggt och perkulator kaffe i samma termos. Kan det verkligen märkas??

Aldrig får man vara glad

Ibland är det som förgjort! Skattepengarna kom som en skänk från ovan ( eller staten ) och skulle användas till lite olika semesterevenemang. Stugan är bokad och även resan till djurparken.
Vad händer då?? Naturligtvis går bilen sönder! Min rara svärmor lånade bilen och den var inte riktigt pigg när de kom tillbaka.
Den är lite egen vår gamla Volvo. Ibland när man startar låter den som en olycklig symaskin. Då är det bara att stänga av och starta igen. Det gjorde inte svärmor!
Bilen är nu i koma och antagligen är det startmotorn som har gått till de eviga jaktmarkerna.
Vår lokale bilmek får göra en undersökning och ge oss domen. Tills dess får vi cykla eller gå....

Dagens tema: Natur

image16


Som smålänning älskar jag barrskog och gransus. Efter två ordentliga stormar har dessvärre mycket av suset tystnat. Där det innan växte en vacker granskog finns det nu bara en öppen yta med några enstaka träd som klarat sig. Det ser ut som en skogskyrkogård med stubbar som gravstenar.
Det finns skogar som man har hittat i som i sin egen ficka där man nu villar bort sig direkt. De kända landmärkena är borta och det ser likadant ut överallt.
Som tur är så sköter skogsägarna sina marker och nya plantor har börjat växa till sig.
Jag vet inte om stormarna beror på vårt vårdslösa sätt att behandla vår jord, men nog fick man sig en tankeställare när Gudrun vrålade utanför köksfönstret.

Lika jobbigt som en.....

image15Det finns kombinationer som inte är så lyckade. En finne i baken på cykelsemester är nog en av de mest kända. Jag har en ny icke så bra kombination: Sjukt barn och 30 grader varmt!
Lillkillen är dunderförkyld med hosta snörvel och allt vad där tillhör. På hela dagen har han ätit fem smörgåsrån. Jodå, pojkens blodsocker hänger vid fotknölarna och humöret ännu längre ner. Hans oroliga mor har försökt med det mesta, men inte ens våfflor lockade.
Hans äldre bror är avundsjuk på uppmärksamheten sjukligen får och låter ilskan gå ut över det mesta i sin omgivning.  Vårt hem har periodvis haft en ljudnivå som skulle fått en decibelmätare att gå i bitar.

Men det finns knep! Fem myror, den gamla klassikern från 70-talet. Barnen älskar Brasse med jättepolisonger och Magnus i sina korta byxor. Båda är nog lite kära i Eva och sitter som ljus framför tvn.
Tvn som barnvakt? Nej då, inte alls! Det är ju jättepedagogiskt och snart kan båda läsa och räkna till tjugo!

Ordning och reda

Vaknade kl. 15:00 i eftermiddag. Har inte för vana att sova bort en hel dag, snarare tvärtom, barnen sparkar en ur sängen i gryningen. Nu gick jag istället och la mig i gryningen efter en natts jobb.
Tog en timme, sen var hjärnan vaken också. Vid femtiden kom en efterlängtad regnskur. Luften blev frisk och vi fick alla nya krafter.
Vårt hem har varit en skräphög i ett par veckor, ingen har orkat städa i värmen. Men nu åkte dammsugare och skurhink fram. Med gemensamma krafter förvandlades vårt hem från svinstia till att kunna platsa i reklamen för den senaste golvmoppsmodellen.

Jag är ganska tolerant vad gäller smutsiga golv. Jag kan leva med det några dagar innan jag far illa. Det är värre med saker som inte ligger där de ska! När jag plockar in barnens leksaker så bär jag inte bara in dem till deras rum.  Alla leksaker sorteras och läggs i rätt låda. Ajabaja, den som lägger en bil bland klossarna när det ska städas!
Yngste sonen har ärvt min sorterings och lägga rätt noja. Står det en kaffemugg på bordet bär han den till diskbänken. Fjärrkontrollen till tvn kan inte ligga slängd hur som helst. Han lägger den på bordet eller så ska vi hjälpa honom att lägga den på tvn.
Han kommer säkert också att ha sina kryddburkar i en strikt ordning och kläderna i garderoben sorterad enligt en invecklad plan.
Brukar inte psykopater i skräckfilmer ha såna nojor också???

Äta bör man....

image14


Dagens middag blev köttbullar och potatissallad till barnen och pizza till oss vuxna.  Inte det bästa valet sett ur näringssynpunkt men vem orkar laga mat när det är 1000 gradet varmt ute. Nåja, 30 grader iaf!
Vi går och hoppas på lite åska. Det har kommit in lite mörka moln, får se om det blir något av dem.

Ett första försök

Har för först gången gett mig in i bearnaisesåsens mystiska värld. Gick vilse ganska rejält! Alldeles för tunn och VÄLDIGT mycket smak av vinägern.
Men skam den som ger sig! Nästa gång så kokar jag vinägern lite längre och värmer smöret lite mer. Ska nog ta lite mer dragon också.

Stolt moster

image13   Imorgon ska jag få snusa på en liten bebis! Syrran fick barn fär lite drygt en vecka    sedan, en liten kille blev det. Så nu ska den stolta mostern dit och gosa!!

Cykelsport, varför då?

Lyssnade på sportnyheterna nyss. Finns det några tävlingscyklister som inte är dopade? Nu var det en dansk cyklist som erkänt doping. Nu vill de ta ifrån honom någon titel han vunnit. Och det är ju bra, bort med fuskarna. Problemet är att tvåan och trean också var dopade.
Hm, de kanske hittar någon ren på femtionde plats eller så som kan få titeln istället.  Känns som en av de mest ointressantaste sporterna just nu. Det är bara den ena dopingskandalen efter den andra.

De ska kanske släppa dopingen fri så kan de tävla om vem som har den effektivaste medlet istället.

Ge mig en plats i skogen

Om man skulle gå ut och sätta sig i skogen? Jag kunde ta med mig en filt och lite kaffe i en termos. Kanske en bok eller tidning att läsa. Eller så kunde jag sitta och bara tomglo. Lyssna på fåglarna och gransuset.
Tänk att ligga där på rygg och  titta på solljuset som som silas mellan grenarna.

Bara skogens ljud och inte ljud från barn som gråter, skriker eller tjatar. En sådan plats borde det finnas reserverad åt alla föräldrar. En egen frizon när vardagen tränger sig på lite för mycket.

Tror jag ska leta fram den där filten nu. Skyndar jag mig så hinner jag iväg utan att bli upptäckt.......


GRATTIS PÅ DIN DAG

image11Grattis Sverige!!!!

Har inte haft något egentligt firande idag. Gjorde en rabarberpaj innan. Det är onekligen väldigt svenskt tycker jag så det kan kanske räknas som lite firande i alla fall!!

Är inte så mycket påmpa och ståt på nationaldagen. Det har nog varit fred för länge, tack o lov! Man får uppskatta sitt land lite varje dag istället. Vara rädd om vår vackra natur även om det innebär att man får försaka en del. Det kan det faktiskt vara värt i längden!!


image12

Ni ser! Datorn hatar mig!!

Jag ville bara publicera ett inlägg. Vad gör den förbaskade lådan!! Alltså, bara motarbeta hela tiden!

Stackars tonåringar

Åh,min gud vad det är jobbigt med PMS!! Dagarna innan mens så läggs en grå, tung, blöt filt över huvudet på mig. Jag är helt övertygad om att alla medvetet gör allt för att jävlas. Barnens enda mål om dagarna är att vara så besvärliga som möjligt. Till råga på allt så hatar datorn mig också!

Jag har full förståelse för alla arga tonåringar. De lever ju för tusan med PMS-symptom i flera år! En arg tonåring skriker:
- NI FATTAR INGENTING! ALLA HATAR MIG!!

Precis som när man är inne i PMS-geggan! Tänk på det nästa gång en tonåring slår igen en dörr, och ha lite medlidande med dem.

Stackars tonåringar

Åh,min gud vad det är jobbigt med PMS!! Dagarna innan mens så läggs en grå, tung, blöt filt över huvudet på mig. Jag är helt övertygad om att alla medvetet gör allt för att jävlas. Barnens enda mål om dagarna är att vara så besvärliga som möjligt. Till råga på allt så hatar datorn mig också!

Jag har full förståelse för alla arga tonåringar. De lever ju för tusan med PMS-symptom i flera år! En arg tonåring skriker:
- NI FATTAR INGENTING! ALLA HATAR MIG!!

Precis som när man är inne i PMS-geggan! Tänk på det nästa gång en tonåring slår igen en dörr, och ha lite medlidande med dem.

Tisdagstema: Lycka

image5 

När jag sitter på hästryggen är jag lycklig. En runda i skogen i stilla skritt när man är trött ger nya krafter. En vild galopp tillsammans med några andra ridkompisar, särskilt om det inkluderar lite hinder, ger en
adrenalinkick som gör en hög i timmar.


                                                          
image6


Det blir inte så ofta numera, men desto lyckligare blir jag när jag väl kommer iväg!

Sommar, sommar, sommar.......

   
image2


Nu är sommaren här! Årets första liter av dessa delikatesser är slukade. Smakade som vanligt himmelskt!
Köpte färskpotatis också av bara farten. Jag får vänta med sill-middagen till midsommar. Sambon är stenhård, att äta det innan är belagt med spöstraff näst intill!!

Grannflytt

Min granne flyttar. Det är en man som är ett mysterium. På brevlådan står det K Olsson, så vi har alltid sagt Konstige Olsson. Han är möbelhandlare, precis som han i serien med samma namn.  Han är bortrest nästan jämnt. Han kommer alltid hem på kvällen och åker dagen efter. Då har man knappast sett honom, utom när han är ute och bär på sin lille hund. Den kan gå men behöver aldrig göra det.
Nu ska han flytta och kommer således alltid att vara ett mysterium!

Räkor eller inte räkor

Jag har förstått att jag är lite konstig, eller snarare lite annorlunda. Jag gillar inte räkor. Jag tycker att de smakar saltvatten och tång och är gladast om jag slipper beblanda mig med dem.
Om jag nu nödvändigtvis måste äta eländet så krävs det massor med majonäs och citron. Räkorna blir då inte själva huvudrätten, utan förvandlas till en utfyllnad som finns men inte smakar något.

Bjuds det på smörgåstårta är jag den perfekte att dela den med. Det vanligaste är att man försöker få så mycket räkor som möjligt. Helst utan att behöva skära för konstiga bitar för att komma åt dem. Då jag inte vill ha dem på min tallrik bereder jag oftast vägen fram till räkorna åt andra som uppskattar dem bättre. Min svåger ställer sig gärna nära för att kunna hugga in på de små otäckingarna som jag ratat.

För att underlötta för oss som inte gillar de små djuren har jag beslutat mig för att träda fram och ge räk-avskyn ett ansikte. Eller åtminstone en blogg....

"Kom som du är" , funkar inte alltid! För mycket tid vid datorn kan göra det svårt att avgöra när det passar!


RSS 2.0