Vattenpölsingenjörer

Barnen och jag var ute och gick en runda innan idag.  Eftersom det regnat och snöat innan i helgen fanns det gott om vattenpölar. Jag lärde dem då den ädla konsten att gräva kanaler mellan pölarna. För er som inte gjort det kan jag förklara det hela. Man tar således två pölar som finns nära varandra och gräver en liten kanal mellan så vattnet kan rinna från den ena till pussen till den andra.
Låter kanske som ett simpelt nöje, men jag tycker det är jättekul trots att jag nått den aktningsvärda åldern av 40 år (snart). Min mor var även hon en ivrig vattenpölskanalbyggare så våra promenader kunde ta väldigt lång tid en regnig söndag.
Så plocka fram barnet i er och börja gräv!



image113

Kommentarer
Postat av: Mia

Lotta, det är söndag kväll, alla ska in och blogga nu, därför är det överbelastning. Det var också därför dom skulle byta plattform, det som inte blev av...men jag funderar på att byta blogg, få se hur jag gör!
ALLA barn älskar att leka med vatten, eller hur? Hade jag barn i närheten av mig så skulle jag göra det, men inte när jag går ut ensam ;-)
Visst är det för jävligt med Engla? Man har ju hela tiden hoppats...stackars mamman...Usch!

2008-04-13 @ 20:33:05
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: ejmis

Sådana kanaler brukar jag göra på vår gård för att försöka hjälpa våren på traven och leda bort vattnet.

2008-04-13 @ 20:49:17
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Ulla

Vilken kul idé. Det måste jag pröva nästa gång jag är ute och det har regnat. Fast det är klart. Jag gräver kanaler med barnen på jobbet.

2008-04-14 @ 19:38:22
URL: http://www.ulla67.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0