Tillbaka från de döda

Har vandrat i dödsskuggans dal.... Åtminstone känns det så.
Jag har varit utslgen av magsjuka! Finns det en vidrigare åkomma på denna jord?
Det finns det naturligtvis, HIV och cancer för att nämna ett par. Men när man ligger där och vrider sig i magont och vet att man snart måste upp för att KRÄKAS då är man rätt ynklig!
Nåja, jag överlevde den här gången också. Nu är det bara att vänta och se om resten av familjen åkrer på det också....

Kan motstå allt utom frestelser

 
 
 

Har varit på Antik och samlarmarknad idag. Som vanligt fanns det mängder av saker ( mest skålar och andra porslinpryttlar) som jag ville ha. Dessvärre var det priser som inte var på samma våglängd som min plånbok så det blev inget handlat. Förutom lite godis, 30 kr fudge kostade jag på mig.

Nu har jag ätit upp nästan allt och därtill en drös med choklad som min snälle sambo gav mig igår. En förtidig morsdag present var det. Jag tror dock inte att det är barnen som handlat den då de bara är 3 och 1,5 år.

När jag nu sitter här vid datorn känner jag hur magen spänner och tenderar att falla över byxlinningen.  Eftertanken har en krank blekhet, men vem tusan kan motstå en massa choklad och fudge??

Hade jag inte varit så förkyld och hängig hade jag gett mig ut på en motionsrunda. Men jag är så gräsligt eländig så det är nog bäst att jag stannar hemma. *host* *host*

 
PDF Utskrift E-post
 
 

 

Allting går att sälja.....

Så var det äntligen dags. Höjdpunkten för oss i Stockaryd med omnejd. Med omnejd innebär i det här fallet nejderna i Norge, Danmark och Tyskland också. Ganska stora omnejder är det alltså som gäller idag.

Vad det är som är på gång? Stockaryds årliga Antik och samlarmarknad! En av de tre största i Sverige, därav de stora omnejderna. Sitter och väntar  på min pryltokige far så att vi med plånboken i högsta hugg kan ge oss ut och spendera.
Sin vana trogen är han sen, han har lite flytande tider min käre far. Ska bli spännande att se vad han hittar idag. Det brukar bli de mest besynnerliga "fynd". En cittra, han kan inte spela men ser inget hinder i det, eller kanske en bilhjälm från 30-talet.
Den dagen vi måste tömma hans hem kommer att bli som en resa in i "the twilight zone"!
Förlåt käre far om du läser det här, men du har faktiskt lite konstig smak vad gäller "fynd"!

Nu knackar det på dörren! Greppar pengarna och ger mig ut till komerssen!!

Några ord på kvällskvisten

Förnekade förkylningen och jobbade ikväll. Gick riktigt bra med tanke på att jag har gått som i dimma innan idag!
Nu är det bara att vila upp sig så jag är redo för,morgondagen. Delad tur, dvs : 7-13.30  och 16.30-21.  Jippie vad kul!! NOT!  Den som kom på det här med delade turer var antingen helt flängd eller väldigt ondsint. Tror på det sista.

Nåja, jag tror att jag jobbat bort det värsta av förkylningen iaf. Alltid en ljuspunkt!

Belägrad

Ett krig har brutit ut i min kropp! En massa förkylningsbaciller/ virus eller vad det nu är har belägrat hjärnan. Därifrån skickas trupper iväg till näsa, hals och värmecentral.
Jag nyser konstant, halsen svider och jag måste gå omkring insvept i en filt för att inte frysa ihjäl.

Anfallarnas lednigscentral i hjärnan påverkar balansen så jag är mer eller mindre yr i huvudet hela tiden. Antagligen en krigslist för att få ner mitt försvar. Har inte formaterat mina trupper än av den enkla anledningen att jag inte har några! The med honung känns lite lamt mot deras supervapen....

Nåja, får hoppas att mina legosoldater, de små vita blodkropparna sköter sig och gör det de får betalt för och går till anfall. Tills dess får jag vimsa runt och nysa, insvept i min yllefilt!


Öppet brev till The Ark

Kära Ola, Jepson och ni andra!

Ända sen ni var med i melodifestivalen har mitt liv inte varit sig likt! Min vardag och mina nätter har blivit förvandlade till en manisk noja.


Så fort jag inte koncentrerar mig börjar mantrat. Spridda fragment av er festivallåt börjar cirkulera i min hjärna. Jag nynnar helt plötsligt på refrängen för 1000:e gången den dagen. Ibland vaknar jag upp på natten och i min hjärna snurrar Ola på hypnosplattan sjungandes: Worrying Kind.....


Ja, jag börjar också bli en orolig stackare. Tänk om jag aldrig får min hjärna tillbaka! Är det här min framtid? Ett evigt nynnande på samma slagdänga med ögon som snurrar som ovan nämnda platta?


Det enda botemedlet jag kan tänka mig är att intensiv- titta på Barnkanalen.Hellre signaturmelodin till ett barnprogram än ytterligare några veckor med denna fördömda låt!!

 

Man ska aldrig säga aldrig

Känner att jag måste krypa till korset och lätta mitt hjärta. Jag har gjort och sagt saker jag aldrig trodde att jag skulle göra! * suckar* Lika bra att börja.....

När jag var gravid lovade jag mig själv att aldrig låta tvn bli barnvakt. Gud vad " Lilla röda traktorn " är bra när man ska laga middag!

Förr kunde jag inte fatta hur någon kunde lyssna på country, töntar med fransar på kläderna! Är numera ägare till två CD med Gretchen Wilsson och funderar på att köpa en samling med Dolly parton.

Jag lovade som barn att aldrig bli lika tjatig som mina föräldrar. Senast idag hörde jag mig själv nästan ordagrant upprepa något min mor brukade säga till mig...

Jag var vegetarian i många år och kunde inte tänka mig att äta kött igen och absolut inte läbbigt fläskkött. Numera sätter jag gärna tänderna i en grillad fläskkotlett!

Listan kan bli hur lång som helst! Har jag blivit helt principlös eller?? Vem i hela världen kan man lita på när man knappt kan lita på sig själv längre.......

Ännu en dag i mitt liv

Så har ännu en dag förflutit i ett rasande tempo. Man kan säga att den småstartade klockan halv fem i morse. En förtvivlad son ropade att det var en fluga i hans rum. Om jag avskyr flugor så är han tio gånger värre!
Så där står man då med ögon som förtvivlat försöker hitta en fluga som inte är still en sekund. Sonen somnade om så jag smög ut och lät den vimsiga flugan vara.

Barnen hade den goda smaken att sova till halv 8 iaf, så lite sömn blev det. Resten av dagen flög på med besök hos kompis och traktorkörning. Jag hittade en groda som Storebror iaktog med enorma ögon.

Nu har jag jobbat några timmar så vad som återstår av dagen är dusch och lite soffslappning. En bra dag i det stora hela.

Underbara barn

Barn är onekligen otroliga! Storebror hade kompisen på besök innan. Ute är allt frid och fröjd, lite bråk om vem som ska köra traktorn bara.
Det blir alltid hetsigare när vi kommer in av någon konstig anledning. Även så idag, strax efter fikat var det dags.

Idag gällde det en tågbana.  Jag och kompisens mamma satt i köket när vi fick höra ett illvrål. Jag anade oråd och stack in huvudet i storebrors rum. Mycket riktigt, min bitglade son hade lämnat ett perfekt tandavtryck i kompisens arm. Ovett följde naturligtvis och kompisen fick följdaktligen tågbanan.
 
Nu kan man tro att det skulle vara lite surt. En blev biten och den andre utan tåg. Men icke. Två minuter efter attacken leker de som om inget hänt! Så är det ofta, de ryker ihop så man kan tro att blodvite ska uppstå och sekunden senare är de dödspolare igen.

Tänk om man kunde det,  bara lämna ilska och besvikelse bakom sig. Undrar när den förmågan försvinner, vi har ju alla haft den en gång i tiden.

Mitt nya liv

Så har mitt nya liv börjat. Jag har blivit BLOGGARE!
Från och med nu kan alla som vill läsa det jag skrivit, och förhoppningsvis uppskatta det också.

Eftertankens kranka blekhet kommer smygande... Tänk om de hatar det och fullkommligt sågar mig längs med fotknölarna!

Med risk för nedsågning så fortsätter jag, får åtminstone ge det ett försök.

Så, då var första inlägget klart, inget ljud av någon såg än iaf!

Tar en paus och återkommer vid lämpligt tillfälle!

RSS 2.0