För säkerhets skull!

Imorgon, söndag bär det av till den väntande stugan på Haverdals camping utanför Halmstad. För att vara förberedd har jag skrivit meterlånga listor på allt som vi måste ta med. Och det är mycket! Man kan aldrig veta vad som kan behövas när man är på resande fot. Vi ska ju faktiskt vara iväg i hela TRE DAGAR!
Sambon frågade om han skulle hyra en släp så att vi fick med allt jag planerat. Riktigt så illa är det inte. Vi får låna svärfars v70 och den har ett rejält bagage. 
Jag lever efter måttot, för säkerhets skull. Därför har barnen med sig flera tröjor, både lång och kort ärm, två par jeans och två par kortbyxor. Man kan aldrig veta som sagt var. La i några jogging byxor också, och tunna byxor att ha under regnkläderna....

Som tonåring var jag liksom många andra ute på tågluff. Kan ni tänka er kombinationen tågluff och mitt försäkerhetsskull-packande?! Med tanke på det begränsade utrymmet i ryggsäcken så var jag tvungen att ta bort jättemycket. Jag var orolig hela resan att det skulle behövas något av det jag lämnat kvar hemma!

Jag har dock blivit lite bättre vad det gäller min hand- ( egentligen hänger den på axeln ) väska. I den finns nuförtiden följande förutom plånbok och mobil:
ett cerat och ett läppglans
ett paket tuggummi
värktabletter
tamponger
ett block med tillhörande penna
ett syetui i miniformat ( när tusan kommer jag att använda det?! )
en plasttandpetare

Det har varit mycket värre! Ett tag hade jag så mycket i väskan att jag hade kunnat starta en egen bosättning på första bästa ödetomt!
Det ska bli intressant att se om allt får rum i bilen imorgon. Kanske bäst att sätta barnen på plats först så inte de blir kvar hemma pga utrymmesbrist!

En liten morgonblogg

Jaha, så sitter man här i ottan igen. Barnen vaknar som vanligt innan alla andra. Ibland hjälper det att sätta på en Emil-film, men inte idag. Jag skulle sitta hos dem så det var bara att lämna den goa sängen. De var hyggliga nog att låta mig sitta vid datorn iaf!
Här bara regnar och regnar det. Vi fick en avfuktare av min far för några år sedan och den går varm numera. Vi åker till Haverdal på söndag och jag hoppas vädret blir bättre tills dess. Vi får göra upp en aktivitetsplan för säkerhetskull, en stuga på 15 kvm är inget man vill sitta och häcka i precis! 

Grannen har hittat en liten mager kattstackare. Eller den hittade dem rättare sagt. Det är nog det magraste jag sett i kattväg. De har gjort i ordning en korg i garaget och ger den en massa mat. Hoppas den klarar sig! Känner jag mig själv rätt så har jag nog en katt snart om inte det dykert upp någon ägare. Hon är så kelig så hon inte vet var hon ska ta vägen den lilla stackaren.
 
Nu ska jag gå upp och göra frukost till de små. Havregrynsgröt till den store och yoggi till lilleman. Yoggi som han äter själv numera. Tur att det finns haklappar!

Skördetid

image28                                                       image29


Mina händer har börjat skiftat färg. De pryds numera av blå och röda fläckar. Jag har kommit in i en hysterisk bärplockar period.  I frysen ligger svarta vinbär och väntar på att bli gelé, 16 liter allt som allt. Min snälle granne vill inte ha sina bär så jag har fritt fram!
Idag har jag plockat hallon och tillsammans med röda vinbär kokat saft. Att plocka hallon har gett mig en ny erfarenhet. Har man nässlat sig tillräckligt många gånger så svider det inte så mycket längre! För nässlor fanns där, de står som vakter runt varje hallonbuske.
När jag gick hem så stannade jag till vid ett stort träd med svarta körsbär. Där hade jag nytta av mina 180 cm!  Av någon anledning så växer de största bären ett par meter upp.
Körsbären ska inte kokas vare sig till saft eller sylt. De ligger i en snygg glasskål och ska ätas alldeles naturella!

Borglig begravning

Igår var jag på min första borgliga begravning. Min kompis mor avled efter att varit sjuk en tid. När hon fick veta att cancern inte gick att bota förklarade hon för barnen att hon ville ha en begravning utan präst.
Minnesstunden skulle äga rum på ett värdshus bredvid kyrkan. De hade ställt kistan i ett av rummen och placerat blommor på och runt den precis som på en vanlig begravning. Runt kistan fanns stolar placerade. Det fanns inga speciella platser för t ex familjemedlemmar, utan man kunde sitta var man ville.


När vi satt oss hälsade min kompis alla välkommna och förklarade att hans mor hade valt musiken som skulle spelas. Han berättade lite om sin mor och delade med sig av sina minnen. Det var bara att resa sig och berätta om man ville bidra med något. Nu var det ingen annan som gjorde det, men det kändes bra att sitta och minnas samtidigt som man lyssnade på musik som hon själv valt.  Vi la på blommorna och tog ett sista farväl innan de bar ut kistan till den väntande bilen.
Efter maten gick vi gemensamt upp till minneslunden där hennes aska kommer att spridas. 
 
Det var en väldigt vacker, intim begravning . Jag är säker på att *L* tittade ner från ett moln med ett nöjt leende på läpparna!

Tisdagstema:Favorit

image27

Det är inte lätt att välja en favorit. Naturligtvis är min familj en stor favorit. Konstigt vore det annars!! Favoritmat finns det också men det varierar från dag till dag. Likadant med favoritmusik eller film.
Ok, jag måste välja en favorit av något slag.
Jorden är min favoritplanet!! Kolla bara in vad fin den är!
Tänk på det och var lite rädd om den också. Lite trist att behöva flytta till månen.....

Återanvändning

image26

På sommaren blir det som vanligt repriser. Har man tur så blir det något man längtat efter. "Tre kärlekar" är just en sådan serie.  Ett underbart manus och suveräna skådespelare.
Sen finns det TV4. De satsar på ännu en omgång med Beck- filmer. Känns som om den sista gick förra veckan och nu är det dags igen. Det är inte fel på filmerna. Tvärtom, de är spännande och sevärda, åtminstone de flesta. Men inte jämnt!! Det finns så många filmer så jag förstår inte varför de snöat in på Beck!
För några år sedan var det Batman-filmerna som fastnat på fyrans tablå, kanske är programplanerarna lite lätt dementa?!
Nu är inte ovan nämnda filmer sommarens lågvattenmärke från Fyran. Det är serien "Talismanen".  Herregud vilken dret! Den var inte ens bra första gången den visades. Serien är skapad av Henning Mankell och Jan Guillou och jag trodde att det skulle vara tidernas bästa serie. Båda har skrivit spännande böcker och ett samarbete dem emellan måste bli något utöver det vanliga. Och det kan man ju lugnt säga att det blev!
Vilken besvikelse!! Det blir kanppast bättre av att de båda manusförfattarna gör en sanslöst pinsam skådespelardebut också.

Nej, tackar vet jag kvällens bidrag från kanal 6. Ace Ventura med den sjukt undebare Jim Carrey!  Har ni inte redan sett den så hyr den! Eller köp den, och titta på den när regnet öser ner utanför!

Snart semester!!

En vecka kvar att jobba sen är det semester! Har iof bara jobbat tre veckor men jag längtar ändå efter semester. Hur ska jag klara av att börja jobba vanligt igen om jag  längtar efter semester efter några veckor!?
Vi har två veckor ihop innan barnen ska skolas in på dagis och verkligheten tar vid. Ska njuta av varje minut den här sista tiden som hemmamamma.
Vi har inte några särskilda planer för semestern förutom en resa till Haverdal, utanför Halmstad. Vi har pratat om en resa till Skånes djurpark, vi är ju en djurglad familj!
Lillkillen har blivit en riktig pappagris sen jag började jobba så jag får nog fjäska lite extra för honom!!

En dag på zoo

image25

Idag har jag, sambo och barn varit på Borås Djurpark. Vädret var inte det bästa, grått och stundtals lite regn. Men humöret var på topp så ingen brydde sig om nederbörden.
Yngste sonen, som har en besatthet av vatten, var mer intresserad av vattenpölar än djur. Han var väldigt oförstående när hans mor inte ville att han skulle hoppa i dem. Iklädd tygskor. Vid en inhägnad började han dock klättra ivrigt på staketet. Han pekade och hade en lång utläggning om något vi inte förstod. Ja!! Han hade hittat ett djur han gillade! När vi kom närmare så visade det sig att en jättevattenpöl på andra sidan staketet  hade fångat hans intresse. Tur att de går in gratis när de är under fem år!
När vi hade kommit till savannen började regnet öka på så vi tyckte att det var lägligt att äta middag på serveringen som låg där. Det tyckte alla andra barnfamiljer också. Eftersom det regnade satt alla inne då det inte är tak över ute delen. Ni som sett "Fem myror...."  på tv, vet hur det låter när Brasse öppnar lattjo lajban-väskan. Så lät det när jag öppnade dörren till serveringen! Vi beslöt att trotsa regnet och istället dämpa den värsta hungern med en korv och bröd.
Innan vi lämnade Borås tog vi en runda på Tropikhuset också. Barnen tittade med skräckblandad förtjusning på alla djuren och Lilleman hittade ett djur han gillade! Hade han bara kommit åt den så hade han burit med sig leguanen hem. Kärlek vid första ögonkastet!
När vi kom hem var både vuxna och barn ganska trötta. Det är efter sådana här dagar det är ljuvligt att få sätta sig vid köksbordet med en kopp kaffe och bara njuta av att vara hemma igen!

En halv cykel

image24 


Till min stora sorg var min cykel inte riktigt frisk när jag skulle använda den igår. Den stog i garaget och såg deppig ut med ett platt bakdäck.  Eftersom jag var på väg till jobbet fick min gamle trotjänare stå på tillfriskning och jag fick istället låna sambons vidunder.
Han har en modern variant av cykel, en sådan där som man kan cykla rakt ut i skogen med om man vill. Vad nu det ska vara bra för. Det finns ju vägar.
Sambons är inte ens komplett. Han har betalat en förmögenhet för en halv cykel!
Kedjeskyddet saknas så det gäller att hålla koll på fladdriga byxben. Eller så kan man köra gubbvarianten med gummiband om benet.
Det finns ingen pakethållare och det går inte att sätta dit en cykelkorg. Helt hopplöst! Man får hålla allt i handen om man inte lägger det i en ryggsäck. Varför ska det vara en mittstång på herrcyklar? Med tanke på hur män är skapta så är det konstigt att det ska vara något så hårt just där de riskerar att hamna om de kommer lite fel. Dessutom försvårar det själva uppstigningen på cykeln.
Det värsta av allt är sadeln! Nej, jag vill inte ens kalla det en sadel. Det är en pinne som man ska sitta på och som förvandlar ens skrev till något väldigt rött och skavt. Hur tänkte man när den designades?
Tacka vet jag min gamla cykel Den är rostig ochh lite skraltig men är helt ljuvlig att cykla på. Ärvt den av mormor och byter inte bort den mot allt smör i Småland!!

Hppsan!

Glömde skriva vilka jag "tagit"!  Yrhätta som sagt var.....
Nåväl, här är listan på tagna bloggare:
 

Matmia
Andnor
lisses
cyberspunken
Qristall
kafferasten

Nu hoppas jag att ordningen är återställd!!!!

Yrhätta

Jag är en väldigt förvirrad människa som inte borde ha mer än en kategori på min blogg! Glömmer alltid att kolla så jag skriver rät,t så bli inte förvirrade om tisdagstemat hamnar på en onsdag......

Jag har blivit tagen!!

Jag har blivit tagen av Pia och ska skriva 6 saker som är underliga med mig!

1: Jag är ett ordningsfreak! Kan stå ut med skitiga golv men inte oreda.

2:  Kan inte komma ihåg siffror! Älskar telefonboken i min mobil.

3:  Lämnar diskbänken skinande ren när jag diskat. Även diskon ska vara klinisk ren.

4:  Kan stå ut med spindlar inomhus, även tvestjärtar. Men flugor är det äckligaste som finns!!

5: Var feminist redan som barn. Mina föräldrar fick minsann höra hur fel det var att jag skulle hjälpa till med
    disken när brorsan slapp!

6: Hatar Foppa-toffeln! Det fulaste som man kan ha på fötterna.Nu till reglerna. Skriv din lista på underligheter.  välj 6 nya bloggare och skriv vilka du valt. Förklara även reglerna på din sida.
Lycka till!!

Tisdagstema:Rent

Tror de flesta gillar när det är rent, men det är få som gillar att göra  rent. Kan tycka att det är ok att städa om jag bara slipper bli avbruten hela tiden. Brukar skicka ut man och barn så jag kan husera själv.
Allra bäst är det när jag kommer hem till ett rent hem! Sambon är en jäkel på att städa!

Rent samvete är inte heller fel. Försöker skaffa ett renare miljösamvete. Vi är långt ifrån miljövänliga. Gjorde ett test som visade att vi levde som om det fanns ett par jordklot! Men vi gör framsteg. Handlar KRAV-märkt mer och mer, kör mindre bil och sopsorterar.
Fick ett utbrott på jobbet förra veckan. Jag jobbar på ett äldreboende,där finns porslin och diskamaskin. Lik förbaskat envisas de flesta att använda PLASTMUGGAR! Är det motbjudande att använda samma rena porslin som de boende eller?!

Sist ett visdomsord från min kusin. Hon har en skylt på golvet i sitt sovrum där det står:
Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete!

Sjuka ideér från höger

Folkpartiet har lagt ett förslag som går ut på att vårdföretag ska ta hand om barnen när de är sjuka så att föräldrarna inte ska behöva ta ut vård av barn. Jamen herregud! Är mina barn sjuka så vill inte jag lämna iväg dem! De har det bäst hemma hos sin mor eller far, eller med en nära släkting. Det måste kännas bättre att ligga hemma i sin egen säng än tillbringa dagen på ett vårdföretag.

Vad blir nästa steg? Att barnen är bortlämnade jämnt och tas hem någon gång ibland när det passar?! Är alliansen så rädda för att produktionen ska gå ner om någon vabar eller är det alla dessa fuskare som ska sättas åt?

Några mer av alliansens sjuka ideér så tänker jag starta ett vårdföretag för förvirrade politiker....

Evig ungdom.....

Jag har tänkt lite på det här med skönhets - och åldersfixering.  Läste för ett tag sen omn en kvinna som inte vågade skaffa barn därför att hon var rädd för att få bristningar. Att hon inte kunde visa sig i bikini sen eller vara attraktiv för sin man.
Det är så sorgligt! Kravet på en evigt ung och vacker kropp hindrar någon från att skaffa barn, ett barn som hon längtar efter varje dag.
Jag vill inte gå upp i vikt ( har varit överviktig och vill inte dit igen ), vill ha snygg frisyr och se snygg och fräsch ut. Jag smörjer in mig med ansiktskräm och sminkar mig gärna. Är jag fixerad då?
Jag tycker inte det. Min kropp har hängt med i 39 år, jag har fött två barn tätt och vägt lite för mycket  ibland. Det har satt sina spår! Visst, det vore kul att vara som en snygg vältränad 19-åring i kroppen men jag gråter inte när jag ser mig i spegeln.

Bilderna från Hollywood som visar botoxstela ansikten skrämmer mig. I jakten på evig ungdom sprutas nervgifter in i minsta lilla rynka. I filmerna är det ok för en smårund De Niro att kyssa den 20 åriga hjältinnan, men man ser aldrig motsatsen.

Ska det sluta med att kvinnor över 40 antingen måste operera sig unga eller kastas nerför ättestupan? Nej, fram för kvinnor som älskar sig själva oavsett om de är vältränade, rynkiga eller randiga av bristningar!!

RSS 2.0