Höstpromenad

image37


När jag ska lämna barnen på dagis så brukar vi gå dit. Det finns en liten stig bakom villorna, precis vid skogskanten. Det är en genväg och lillebror som vägrar hålla handen slipper riskera livet vid den vanliga vägen.  När vi går så gäller det att vara ute i god tid, verkligen god tid! Varje liten kotte ska undersökas. De måste klättra upp på varje sten och hoppa ner, och springa lite fram och tillbaka i ystra språng. Skulle man mäta hur långt de gick så skulle nog resultatet bli att de tillryggalägger en dubbelt så lång sträcka.
Tänk om jag hade bara en liten uns av denna energi och en liten smula av deras nyfikenhet! Just denna nyfikenhet är underbar. Att hela tiden se livet som ett äventyr. Så nu ska jag gå ut och undersöka en sten och en kotte!

Lågt, IF Metall!!

image36

Idag fick sambon ett brev från IF Metall, vilket i sig inte är så konstigt då han varit medlem i flera år. Brevet var även från Folksam så det handlade alltså om försäkringar. Sambon ögnade bara igenom det lite snabbt, vi har bra försäkringar och är inte intresserade av att byta.
Precis när han var på väg att slänga det så föll hans blick på orden "Vill du avstå från de försäkringar som erbjuds ................. ber vi dig fylla i och skicka in svarskupongen....".
Så om man inte skickar in kupongen och tackar nej blir man automatiskt tecknad på försäkringarna! Ett sådant ruttet försäljningsknep trodde jag inte att ett fackförbund stog för. Frågan är om det ens är lagligt....

Fackföreningarna jobbar i motvind just nu och ett sånt här fult trick från IF Metall ökar knappast medlemssiffrorna.  Jag hade faktiskt högre tankar än så här om ett så stort fackförbund!

Bragdguld

Skoldagen började med att vi fick möta en riktig superkille. Killen vid namn Markus ger benämningen kämpe ett ansikte.
För snart 8 år sedan när han var 22 insjuknade han i hjärtsäcksinflammation och hade ett hjärtstopp på 26 minuter. När han vaknade var han halvsidesförlamad och hade förlorat sitt tal. Föräldrarna fick veta att han skulle sitta i rullstol som ett kolli resten av sitt liv med behov av ständig hjälp.
Det var innan läkaren visste hur envis denna fantastiska kille är. Idag har han återlämnat rullstolen till hjälpmedelscentralen. Genom att aldrig ge upp och med hård träning kan han numera gå utan stöd. Det är vingligt, men som han sa: "Vadå, det är ju nära till marken så det är ingen fara om man ramlar."
Att han varit tvungen att lära sig tala igen var inget som märktes. Han frågade om vi tyckte att han pratade otydligt, men så sa han att det kunde vara lite otydligt pga skånskan!
Hur ynklig kände man sig inte när man satt där och vet att man gnäller över ett trasigt nagelband! Om det skulle finnas ett alternivt Bragdguld vore denna förebild en given pristagare! 

Gå mot strömmen!!

image35

Att gå ut klädd så här är ett sätt att gå mot strömmen. Tidningen "Världen idag" Har en ungdomsbilaga som ger 20 andra tips på hur man kan göra för att sticka ut lite.  Kanske något att prova på om man har det lite trist!

1: Backa genom en Drive-Trough.

2: Envisas att räkna med romerska siffror på mattelektionen.

3: Pruta på allt i mataffären.

4: Vägra skaffa fler kanaler än ettan, tvåan och fyran.

5: Bojkotta MSN och e-post och kräv att få all korrespondens med brev eller möjligtvis fax.

6: Självklart bojkottar du även mobiltelefoner, kortvågsradio funkar fint.

7: Lyssna enbart på LP-skivor.

8: Betala alltid med kontanter.

9: Kör bara på vänster sida av vägen.OBS! Förenat med livsfara, förmodligen även olagligt.

10: Avböj varje invit till fredagsnöje, du spelar bingo då.

11: Sluta med deodorant.

12: Fråga alltid om du får gå före i kön. Helst med full kundvagn.

13: Handla dina kläder på COOP.

14: Flytta till Arktis....

15: .....eller bo hemma tills du är 37.

16: Drick standardmjölk.

17: Sätt dig alltid bredvid någon på bussen och småprata hela vägen.

18: Hälsa på dina grannar med en puss på vardera kinden.

19: Heja på AIK eller IFK Göteborg.

20. Tala i hexameter.

Så nu är det bara gå ut och vara udda!!

Mia och Klara

image34


Har ni inte sett dem innan så passa på! Klockan 21:30 på svt1 hittar ni Mia och Klara, bland det roligaste som finns att se på tv just nu!!

Älskade Alfons

image33

Mina två söner är olika som natt och dag. Den ene är ljus och den andre mörk.  Storebror är lång med en grov kroppsbyggnad, lilleman är spenslig och smidig. Även till humöret är de olika, vilket är tur. Jag hade inte överlevt två barn men lillebrors ilskna galna utbrott.
Men det finns en sak de har gemensamt. Båda älskar Alfons Åberg. Storebror har vuxit ifrån det lite nu, men när han var yngre så var det bara Alfons som dög.
Hans yngre bror är sådan nu. Godnattsagan ska vara Alfons, filmen på tv ska vara Alfons. Han kan tom en del repliker ur böckerna och filmerna nu! Själv kan jag de flesta böckerna utantill vid det här laget.
Särskilt "Aja, baja Alfons Åberg".  Den boken är favorit hos båda killarna, fast lillen tycker det är lite otäckt när Alfons är i djungeln. Då brukar han smyga iväg och kika på tvn i dörröppningen!

Väskinnehåll

Jag har av Mia blivit utmanad att redovisa vad jag har i min handväska. Sagt o gjort, jag hämtade väskan som för övrigt är inhandlad på GEKÅS för den svindlande summan 79:-!
Min väska innehåller:

Två paket tuggummi. Det ena paketet är inte så gott, men sparas för att ha i reserv. Är inte gärna utan nämligen
Näsdukar, två paket. Ett måste när man har barn  som med jämna mellanrum har rinnande näsor
En bläckpenna
En kundvagnsfemma

Ett cerat och ett läppglans

Alvedon

Två tamponger

Ett litet block med tillhörande penna
Plånbok och mobil

Ni som läst tidigare bloggar vet att min väska innehållit betydligt mer saker tidigare. Numera rensar jag ut lite onödigt ibland, men nog känns det lite tomt och utplockat!


I´m back!!

Jag är tillbaka!! Nu har vi ruinerat oss och köpt en ny dator. En lap-top, så nu kan jag sitta hos sambon och skriva. Har även börjat på datakurs! Det ingår i utbildningen annars hade jag aldrig valt det. Datakurs innebär excel, detta vidriga program. Har aldrig förstått mig på det och lär nog inte göra det denna gången heller....

Nu till något helt annat. Jag bakade lite småkakor igår. I receptet stog det att det skulle bli 50 kakor. Då undrar jag var de sista 20 kakorna tog vägen! Hur i hela friden bär de sig åt de som skriver recepten. Bakar de kakor till pysslingar, eller?
Kan dela med mig av receptet. Om ni bakar dem så får ni gärna berätta hur många ni fick ihop. Låt er inte skrämmas av att det innehåller grovt rågmjöl, de är jättegoda!!

TORPLYCKOR  50 stycken!

3dl vetemjöl
1dl grovt rågmjöl
150g margarin
1dl socker
1tsk vaniljsocker

Blanda allt. Rulla ut till fingertjocka längder. Skär dem i 5 cm långa bitar. Platta till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.

Lycka till!!


RSS 2.0