Ny adress

Jag gör som många andra. Vänder sega blogg.se ryggen och har flyttat hit istället!


Hemmaförlossning

På tv i kväll, kanal 5 tror jag det var, ska det visas ett program om kvinnor som föder hemma. Det har visst blivit vanligare och vanligare i Storbritannien. En del vill inte ens ha en barnmorska närvarande utan vill föda helt ensamma.
För min del skulle jag aldrig våga det. Hade jag fött hemma skulle förmodligen inte lille M finnas idag. Hans förlossning slutade med ett urakut snitt då hans fosterljud helt plötsligt försvann.
Ärligt talat förstår jag inte varför de väljer att föda ensamma hemma. Möjligheten till en förlossning utan smärtlindring och annan medicinsk utrustning borde gå att få på BB.
Mern skulle något hända finns hjälpen nära. Vid ett urakut snitt ska barnet vara förlöst inom 15 minuter för att minimera risken för skador. Då hinner man inte vänta på en ambulans.

Udda litteraturval

Vi läser alltid för barnen innan vi säger godnatt. Det fanns en period när det var vanliga böcker. Lite Pettson, Mamma Mu och liknande. Det var då det.
Numera ska äldste sonen alltid läsa djurböcker, igårkväll var det en akvariebok.
Lille M har en väldigt speciell litteratursmak. Ikväll har jag läst om Miele dammsugare och Elektro Helios tvättmaskiner. Det är nog inte många föräldrar som bläddrar i reklambroschyrer och berättar om filter och dammsugarmunstycken vid godnattsagan.

It´s good to know Jesus

Den här sjöng vi ikväll i gospellkören. Ledaren Maggan spelade en cd med Carola när hon sjöng den och så sjöng vi med också. Jättekul! Och ja, jag skulle gärna sjunga solosången...... ;-D


Alla hjärtans dag


Jag och sambon firar egentligen inte alla hjärtans dag. Vi förlovade oss den 15e, så det är den dagen vi bruka satsa på. I år hade vi tänkt fira redan idag med god mat och biobesök. Men det har inte varit meningen att det skulle bli något. Vi fick inte bord på restaurangen vi ville äta på och hittade ingen film vi ville se. Svärmor, som skulle vara barnvakt, måste kanske jobba och äldste sonen är antagligen på väg att bli sjuk.
Så det blir god mat hemma och en film från Telias digitala utbud istället. Men det känns helt ok, vi får ta bio och restaurang en annan gång.

Blomsterprakt

Jag köpte en billig amaryllislök på Netto innan jul. Den har varit lite seg i starten men nu blommar den i all sin prakt.Visar upp lite orkidéer också....


Vintersaga

Det har varit en strålande vacker vinterdag idag. När sambon kommit hem gick vi ut en runda i skogen. Det var som att gå i en sagovärld. Kolla själva.....Det blir nog kallt inatt, men vi har gott om ved.....


Skrämmande....

 Det måste finnas körkort i en del Cornflakespaket. Hur har annars deltagarna i fyrans Värsta bilförare fått sina lappar.
Skrämmande att det finns så usla förare ute i trafiken! *ryser*

Hoppla!


Drömmer du om att galoppera över en grön äng men är livrädd för hästar? Sätt då på en DVD med naturbilder,  hoppa upp på din Horseriding simulator och tryck på startknappen. Hoppla!!!!

Ledig!!!


Efter denna jobbiga kväll känns det skönt att veta att jag har ledigt i morgon!

Primalskri!!!!!

AAAAGGGGGGGHHHHHH!!!!!! Var bara tvungen att skrika av mig lite.....
Jag har jobbat från halv 2 till 9 ikväll med nackspärr. Det har gått bra till klockan 19 ungefär, då brakade det lös.
En boende har lika kort minne som en gråsten och larmar var femte minut. Samtidigt ska jag hjälpa en dam i säng som är extra omständig ikväll. På toaletten i entrén finns en man som jag inte får glömma, han hittar inte så bra och jag vill inte att han går ut. En dam har fått en misstänkt magsjuka så där är min kollega.
Hela tiden tokvärker nacken......

Beware.....Snart är det sommar och mördarsniglarna kommer!!! Whohahahaha!!!!

Slit och släp.....Jobb,  jobb,  jobb....... Jobbar några dagar till innan jag äntligen är ledig igen. Att jobba 6 dagar i rad är mer än jag är van vid. Men det gäller att passa på när det finns timmar.....

Caroline af Ugglas

 Jag gillade inte festivalen igår som ni kanske förstått om ni läste förra inlägget. Men den absoluta höjdpunkten var Caroline af Ugglas, en kvinna som sjöng med så mycket känsla och äkthet att det gav mig gåshud!
Utan tvekan bäst av alla!!!!

Nedröstat


Nu har jag sett en deltävling av Melodifestivalen och det lär nog inte bli några fler. Maken till seg röra har jag aldrig skådat. Nollställda siffror och programledare och ett röstande i det oändliga.
Men jag måste gratulera SVT, de lyckades få reglerna i melodifestivalen så krångliga att EU-parlamentets uppbyggnad ter sig glasklar i jämförelse.

Kom inte till Holmgrens

 Holmgrens bil i Nässjö har nog för många kunder. I en annons idag gick det att läsa följande:
"Vi har redan haft många företagare inne som tycker att nya Insignia är ett intressant alternativ. Kom inte och se efter du också. Varm välkommen!"

Hm, "Kom INTE och se......"

Cool kille

Storebror har en liten cd-spelare på sitt rum. Lille M brukar gå in, stänga dörren och rocka loss där inne. Favoritskivan är en gammal cd med Trazan och Banarne (eller Bananen som barnen säger).
Vi får absolut inte öppna dörren föratt kolla på honom. När han sjunger och dansar ska han vara ensam, jag får bara kika lite i nyckelhålet.
Igår morse knackade jag på för att fråga vad han ville ha till frukost. Han satt med spelaren framför sig på golvet. När jag öppnade dörren sträckte han på foten och pausade musiken med stortån! Snacka om cool kille.....

Huvudrapport

Hjärnan klarade sig från omskakning. Jag mår bra förutom lite skallavärk. Men jag tänker ta det VÄLDIGT försiktigt hädanefter....

Vinterfara

Vintern har återkommit. Snön har fallit lite stilla sen igår kväll. Men det är inte lika idylliskt som det ser ut. Under snön finns fortfarande isfläckar kvar, men nu ser man dem inte. Så varje steg man tar kan sluta på ändan, något jag fick erfara innan idag. Utan för min kompis dörr försvann fötterna och jag föll som en fura i backen. Desvärre slog jag i bakhuvudet också så nu hoppas jag att jag inte börjar må illa. Än så länge är det bara lite dunkande huvudvärk och av någon konstig anledning värk i käkarna.

Kenny Starfighter

 Jag och sambon är noga med att inte missa "Kenny Starfighter" när det visas på Bolibompa. Ett helt sanslöst kul och spännande barnprogram med en tvålfager(?) hjälte och en massa konstiga typer. Kenny, en inte helt lyckad superhjälte,  spelas av en helgalen Johan Rheborg. Men det finns stunder då man tror att det är en viss Runar som har klätt sig i rymddräkt. Likheten är slående....


Tisdagstema: MjukFinns det något mjukare och gosigare än bebisar?!

GRRRRR!

 Har noterat att jag inte får upp alla kommentarer på arkivet!!! Helt plötsligt är det kommentarer från december och någon enstaka ny. Något irriterande!!!

Tillägg: Kollade på blogg.se hemsida och det är visst uppdateringar på gång. Då kan jag behärska mig lite... ;-D

KryddlandDet finns ett stort cementrör i skogen bakom vårt hus. Jag tänkte gräva ner det i trädgården och plantera kryddor inuti. Vore kul med egna kryddor, men vilka ska jag köpa? De ska vara mer till nytta än lyst om ni förstår vad jag menar. De som inte går åt på sommaren tänkte jag att jag skulle torka, så jag får tänka ut en bra torkplats. Att göra lite egna kryddblandningar, t.ex. persilade vore kul. Någon som hat bra recept?
Märks det att jag börjar längta till våren? Det börjar klia i trädgårdsfingrarna redan och ändå är det bara februari. Suck!!

Bildutmaning

Jag har fåt en utmaning av Mia.  Jag ska kolla i arkivet och leta upp bildmapp nummer sex och sedan bild nummer sex i mappen.
Hos mig är det den här bilden:


En bild från i sommras och blommorna på altanen. Trätunnorna har jag fått av min käre far och blommorna stortrivdes i dem.
Jag skickar vidare till den som käner sig hågad!


RSS 2.0