En stolt mor


Sonen har kommit in i en period av tusen frågor. Frågorna handlar om allt på himmel och jord. På kvällarna ska det inte läsas vanliga berättelser utan istället faktaböcker. Det skiftar mellan två böcker och båda handlar om djur. Han suger i sig kunskap och kan numera förklara för sin mor att hjorten på tavlan i hallen är en kronhjort.
Han vet att man kan se på den gula fläcken om det är en snok eller en huggorm. Att putsarfiskarna gör rent hajens tänder utan att bli uppätna och att krokodilmamman kan bära sina ungar i munnen trots att hon har en massa vassa tänder.
Hans naturintresserade mammas hjärta sväller av moderskärlek och stolthet. Nästa bok vi ska köpa blir en bok om träd. Jag kan namnet på de flesta blommorna men är totalt värdelös på träd så det tänkte jag att vi skulle lära oss lite bättre.

Kommentarer
Postat av: Jannike

Ja, var stolt!!! Jag har en dotetr som oxå är väldigt intresserad av djur, hon läser hellre faktaböcker!! Snart ska det forskas om ekorren, som tillhör hennes favvo-djur, så hon har lånat en bok om dem!!



Kram!!

2008-10-29 @ 21:19:19
URL: http://pyret07.blogg.se/
Postat av: Helena

Svar: jo om du går in i dina publicerade inlägg under: Arkiv - inlägg, så har jag gått in på alla inlägg som behövde byta kategori och gjort det och sedan "spara & publicera" återigen.. tar tid och jag vet inte om det finns något annat enklare sätt.. lycka till!

2008-10-29 @ 21:39:07
URL: http://mesamou.blogg.se/
Postat av: Anonym

Faktaböcker är riktigt bra, tro´t eller ej men de är min typ av böcker. Man kan aldrig lära sig för mycket (:



2008-10-29 @ 22:04:40
URL: http://eriiksson87.blogg.se/
Postat av: soffie

å va rolig den åldern är,min Nellie är 4år och här ställs det frågor om allt.

ha det gott

2008-10-29 @ 22:16:28
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Lotta

Nämen vilken duktig kille =) Lika bra att smida medan järnet är varmt snart kanske det är nå't annat som är mer intressant !!

Ha de så gott =)

2008-10-29 @ 22:19:20
URL: http://lisenj.blogg.se/
Postat av: Mia

Men du, vad roligt! Jag tycker det är underbart när barnen visar sånt intresse, det bådar gott..men han har ju att brås på också! L

Om du ska ordna upp i kategorier, så tror jag du måste gå in på respektive inlägg och lägga in det på den nya kategorin

2008-10-30 @ 06:35:13
URL: http://matmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0