Hammarsbadets camping, troll och mycket mer....

Så har vi varit på semester i Gamleby. Finns bara ett ord att beskriva det hela med:UNDERBART!!
Stugan var bra, lite trångt i sovrummet bara men det kan jag överleva.


Utsikten från stugan var det verkligen inte fel på. Eller vad säger ni?

Det var ca 75 meter till badstranden. Barnen trivdes som fiskar i vattnet och inte blev det sämre av att det fanns en lekplats där också.
På vägen till Gamleby blev vi ruinerade på Astrid Lindgrens Värld. Entrén gick på över 700 för oss fyra men det är ett fantastiskt ställe. Tyvärr var det olidligt hett så vi orkade bara några timmar. Ett tips om man ska dit är att bo på campingen och lösa tvådagarsbiljetter. Varken barn eller vuxna orkar med att ta in allt på en dag.
Första kvällen i stugan var spännande för barnen. De skulle sova i samma rum och just sova var de inte så intresserade av. Mycket fnitter och bus blev det innan de små liven slocknade.
På måndagen åkte vi in till Västervik. Är man i Västervik är det ett måste att åtminstone gå en liten bit vid hamnen. Heregud vad båtar det fanns i denna stad! Och vilka båtar sen!! Sambon gissade att ett vrålåk var värt ungefär 30 miljoner. Det är lika mycket som vårt hus gånger 100! Tanken svindlar.....
Som de tvättäkta turister vi är så blev det även ett kyrkobesök. Västerviks kyrka ser urgammal ut men är byggd i början på 1900-talet. Den är byggd i nygotisk stil fick jag lära mig, därav det uråldriga utseendet. En makalöst vacker kyrka är det iaf.


I Gamleby finns det en legend om jätten Garp och uppe på berget Garpedans har konstnären Jan Pol skapat troll som alla är bjudna till jätten på fest. Garp själv är nere vid den lokala butiken för att köpa förtäring till kalaset.

Vi skulle således försöka komma med på jättens fest vi också. Vi satte barnen på varsin cykel och började trampa. Efter att ha virrat runt lite var vi till slut vid bergets fot. Jag var redan då ordentligt trött. Dålig kondis, barn bakpå och backar är en ingen bra kombination....
Det fanns två vägar att välja mellan och naturligtvis tog vi fel. Men vi kom upp till en usiktsplats ocjh fick se samhället och havsviken från ovan så det var värt den svettiga vandringen uppåt. Vi strövade omkring ett bra tag men inga troll behagade att visa sig. Först trodde vi att trollen höll sig undan från den stekande solen men vi insåg till slut att vi helt enkelt inte visste vart vi skulle gå. Vi visste inte så noga vart vi var heller för den delen, men efter ett tag hittade vi cyklarna igen.
Yngste sonen fick syn på en liten grävmaskin som han var tvungen att titta närmare på. Han är galen i maskiner och vi hade redan cyklat omkring på Lantmännen och tittat på "traktatorer".....
Nåväl, maskinens ägare förklarade för oss hur vi skulle gå så på kvällen återvände vi. Dänna gång tog vi bilen, min kropp klarade inte en cykeltur och bergsvandring till. Nu tog vi andra vägen där det faktiskt fanns en liiiiten skylt som visade vägen till trollen. 
Det var som att kliva in i en saga! Helt fantastiskt, överallt fanns det sagoväsen i varierande form och storlek. 
            
Bilderna är tagna av Per Malmborg . Klicka på namnet så kan ni se mer bilder.
 
Sista kvällen på vår resa åkte vi till Västervik igen och åt en makalöst god middag på "Tre rum & kök" som ligger nere vid hamnen. Barnen åt köttbullar och potatis och vi vuxna åt varmrökt lax med potatis och romsås. MUMS!!
Det var en ljuvlig kväll som var som gjord att sitta vid en hamn och äta god mat!


När allt var nerpackat på onsdagen och stugan städad bar det av hemåt. Vi fortsatte på Astrid Lindgren-temat som vi började med på vägen till Gamleby med ett besök i Bullerbyn. Det var väl kanske inte så jättekul, vi har inte tittat så mycket på filmerna här hemma. Men besöket på Katthult var desto roligare! Innan jag träffade sambon, som är ett stort Emil-fan och innan barnen kom hade jag inte sett så mycket Emil heller. Numera kan jag nästan filmerna utantill och passande Emil-citat används flitigt i vårt hem. Barnen och sambon sken ikapp när vi kom fram till huset och Snickerboa. Och naturligtvis åkte barnen hem med varsin bysse i ett stadigt grepp!

Väl hemma igen gick vi igenom brevskörden (mest reklam), fjäskade för katten och tvättade. Det är skönt att vara hemma igen, men det lutar åt att det blir en resa till Gamleby nästa år också. Då stannar vi antagligen lite längre, tre nätter kändes lite kort.

Kommentarer
Postat av: ejmis

Härlig mini-semester =)

2008-07-31 @ 11:41:12
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Mia

Men hur i allsindar har ni hunnit sååå mycket på bara några dagar??????????

2008-07-31 @ 23:16:19
URL: http://matmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0