Tycker du att jag är snål....

när jag berättar att barnen har väldigt mycket ärvda kläder? När äldste sonen föddes fick vi kläder från en kompis som rensade ut sin sons garderob.
Det var jättefina kläder och en del var knappt använt. Vi har inte bara fått tröjor och byxor utan även jackor, overaller och regnjackor. Kläder värda mycket pengar!!

Yngste sonen har även han använt de kläderna. Dessutom har vi fått kläder från en kompis till min syster. Så lillkillen har en välfylld garderob.

Jag ser inget fel i att återanvända kläder. De första åren slits de knappt och ofta har man mer kläder till barnen än vad de hinner använda. Vi sparar pengar och det känns rätt att dra ner lite på den onödiga konsumtionen.

Med jämna mellanrum rensar jag ut i barnens garderober. Jag skickar vidare om det är någon annan som behöver eller så går det till Röda Korset. En del som är slitet går i soporna.
Och ja, mina barn HAR nya kläder också. De får vid jul och när de fyller. Hittar jag något jag gillar så köper jag det.


Kommentarer
Postat av: Evelina

Kolla in buyorsell.blogg.se, där kan du sälja gamla kläder, skor etc. Helt GRATIS är det att lägga ut annonsen! Samtidigt som du kan leta efter något som passar just dig:)

2008-08-12 @ 12:42:02
URL: http://buyorsell.blogg.se/
Postat av: isolde

Nej, jag tycker inte du är snål. Det är väl jättebra att återanvända kläder, det är ju bra för naturen om du nu inte köper nya kläder hela tiden.

2008-08-12 @ 12:44:37
Postat av: Mia

jag tycker du tänker helt rätt, varför köpa en massa nytt när det finns fina nästa obegagnat???

2008-08-12 @ 19:34:20
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: ejmis

Helt rätt tänkt! Ofta är ju begagnade barnkläder som nya.

Jag ska berätta om Mystery Shopping i min blogg sen =)

2008-08-12 @ 21:08:48
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Jessica

Och sen kommer kläderna till mig :o)

Igår hittade jag en overall till L som legat i en garderob i 1,5 år. Nu passade den! Och L2 kunde ha kusinens gamla. Många hundralappar som sparades in där.

2008-08-14 @ 10:21:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0