Manlig omskärelse

På kanbal 6 går "Bullshit" på söndagskvällarna. Ett program som tar upp diverse olika ämnen på ett inte helt politiskt korrekt sätt. Kvällens ämne var manlig omskärelse.
I USA är nästan alla av manligt kön omskurna. Ett ingrepp som görs när barnet är nyfött. Det finns inga som helst medicinska belägg  att det skulle vara bättre att vara omskuren. Anledningen till att det görs är tradition och vana.
Anledningen till att kvinnor omskärs är också tradition och vana. Så hur kommer det sig att det är accepterat i USA och ett brutalt övergrepp i Afrika? Naturligt vis är det en stor skillnad i hur det går till. I USA görs det på en klinik och inte i en hydda med ett rostigt rakblad. Men den nyfödde pojken spänns fast och får en förhud med 20 000 nervändar bortskuren. Helt i onödan! Att utsätta ett barn för denna smärta bara för att det är en tradition får mig att gråta.
Är det ok bara för att det görs i västvärlden? Att anledningen i början var att unga pojkar inte skulle onanera har nog inte många koll på.
Kvinnor i USA säger att de tycker att en penis som inte är omskuren ser äcklig ut. Flickor blir omskurna för att männen inte ska tycka att de ser äckliga ut. Vad är skillnaden? Och hur i helvete kan det vara tillåtet i Sverige att pojkar blir omskurna?!
Är det inte dags att vakna upp och tänka lite på övergreppen som läkare utsätter alla dessa pojkar för?

Kommentarer
Postat av: Mia

Men Lotta! Det är ju så, att allt som görs i USA är bra, ja inte bara bra, utan bättre än allt annat... HORRIBELT!!!

2007-10-14 @ 21:34:39
URL: http://matmia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0