En dag på zoo

image25

Idag har jag, sambo och barn varit på Borås Djurpark. Vädret var inte det bästa, grått och stundtals lite regn. Men humöret var på topp så ingen brydde sig om nederbörden.
Yngste sonen, som har en besatthet av vatten, var mer intresserad av vattenpölar än djur. Han var väldigt oförstående när hans mor inte ville att han skulle hoppa i dem. Iklädd tygskor. Vid en inhägnad började han dock klättra ivrigt på staketet. Han pekade och hade en lång utläggning om något vi inte förstod. Ja!! Han hade hittat ett djur han gillade! När vi kom närmare så visade det sig att en jättevattenpöl på andra sidan staketet  hade fångat hans intresse. Tur att de går in gratis när de är under fem år!
När vi hade kommit till savannen började regnet öka på så vi tyckte att det var lägligt att äta middag på serveringen som låg där. Det tyckte alla andra barnfamiljer också. Eftersom det regnade satt alla inne då det inte är tak över ute delen. Ni som sett "Fem myror...."  på tv, vet hur det låter när Brasse öppnar lattjo lajban-väskan. Så lät det när jag öppnade dörren till serveringen! Vi beslöt att trotsa regnet och istället dämpa den värsta hungern med en korv och bröd.
Innan vi lämnade Borås tog vi en runda på Tropikhuset också. Barnen tittade med skräckblandad förtjusning på alla djuren och Lilleman hittade ett djur han gillade! Hade han bara kommit åt den så hade han burit med sig leguanen hem. Kärlek vid första ögonkastet!
När vi kom hem var både vuxna och barn ganska trötta. Det är efter sådana här dagar det är ljuvligt att få sätta sig vid köksbordet med en kopp kaffe och bara njuta av att vara hemma igen!

Kommentarer
Postat av: ejmis

Låter som en bra dag!

2007-07-09 @ 22:42:53
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Pia

den djurparken har jag varit på flera gånger när mina barn var små, det är en fin park (om jag minns rätt, det känns som hundra år sen)

2007-07-09 @ 22:49:46
URL: http://mammipiha.blogg.se
Postat av: Lotta

Pia: Jo, där är jättefint! Vi kommer att fortsätta att åka en gång om året tror jag! Nästa år tar vi nog med fika!

2007-07-09 @ 23:13:00
URL: http://ischa01
Postat av: Mia

Ja, där har vi också varit många ggr när barnen var små, men då var det nog mest vi vuxna som var imponerade... :-)

2007-07-10 @ 10:10:26
URL: http://matmia.blogg.se
Postat av: Anna risberg

Hej

Jag jobbar på en förskola och undrar om det är okej att få använda denna fina bild i ett anslag om en utflykt till Borås djurpark vi ska göra.
bilden kommer att användas i ett okommersiellt syfte.

Tacksam för svar

Med vänlig hälsning
Anna Risberg

2008-03-25 @ 20:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0