Mospremiär!



De första färspotatisarna är en delikatess. Särskilt om de åtnjuts med sill och gräddfil. Sen njuter man av dem under sommaren antingen kokta, i potatissallad eller ugnsstekta.
Men så börjar blicken flacka runt bland grönsakerna i butiken. Var är de? Kanske de här? Man börjar leta efter GAMMLA potatisar!
Anledningen är en växande längtan efter POTATISMOS!! Vi köpte en förpackning pulvermos tidigare i sommar. Den blir nog aldrig uppäten, smaken var ingen hit precis.
Idag var det mospremiär efter sommaruppehållet. Gudomligt gott! Vi är riktiga potatismosfantaster i vår familj.
Jag pressar potatisen i en sådan där potatispressarmanick. Rör i smör och mjölk, kryddar med salt och peppar och sen kommer pricken över i: Lite torkad dill! Har ni inte provat det i potatismos så gör det!!
Vi kör aldrig med elvisp, vi gillar ett lite stabbigare mos istället för krämigt.
Om det nu blir lite över sparas det till dagen efter. Då rör jag i ägg och lite mjöl, klickar ut i stekpannan och plattar till. Resultatet blir frasiga goda potatisplättar som man äter med lingonsylt.

Kommentarer
Postat av: Anna

Bläääääää för sill!



hurves

Ja, visst vore det skönt med dragkärra till våra DD:sar! Men tänk ändå vad bökit att släpa på en kärra! :D



2008-08-11 @ 21:18:43
URL: http://annalundberg.wordpress.com
Postat av: ejmis

Vill du göra supergod mos så pressa ner vitlök =)

2008-08-11 @ 23:05:38
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Mia

Mmmmmmmos, det är gott, det! Och potatisplättar/bullar, mums!!!

2008-08-12 @ 19:37:00
URL: http://matmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0