Vår LOVE-helg

Vill ni veta lite om vår LOVE-helg i Helsingborg?
Jag skriver oavsett om ni vill eller inte...

Barnen lämnades hos farmor och farfar vid klockan nio och vår barnfria helg tog sin början. Eftersom jag är en något förvirrad person bitvis hade jag för mig att vi kunde checka in klockan 12. Det kunde vi inte. Klockan 3 var rummet vårt så det blev en tur på stan istället. Nu gjorde inte det något, solen sken och det var jätteskönt ute. Vi klättrade upp för en massa trappor och kom till Kärnan, ett högt torn. Tornet var vi inte uppe i, det räckte med trapporna vi redan gått i. Men det fanns en fin park som vi strosade runt i en stund.

Snart började hungern göra sig påmind och vi hittade ett hak som hette just Haket. Där åt vi grekisk middag med mängder av vitlök. Jättegott, som Mat-Tina säger!

Klockan började närma sig tre så vi gick tillbaka till hotellet och fick efter en stund vårt rum. Eller juniorsvit, om man ska vara noga.


Så här såg det ut när vi boat in oss lite. I den delen ni inte ser fanns en liten soffa, ett bord, en TV och en balkongdörr som ledde ut till en gemensam balkong. Rummet stämde inte riktigt med det vi sett på hemsidan men var ändå helt ok.

Efter skumbad tog vi på oss morgonrockarna som låg på sängen och började smaka av godsakerna på bordet. Det fanns uppskuren frukt och några bitar belgisk choklad plus en flaska champagne. Jag är ingen älskare av bubbel men då har jag inte smakat den här innan. Supergod! Såg att den kostade 569: - i broschyren om roomservice...



Sambon han somnade efter festandet och jag låg i soffan och njöt av lugnet. På kvällen gjorde vi oss lite extra snygga och begav oss ut i jakt på mat. Vid S.a. Maria kyrka hittade vi ett ställe som hette Hjalmars kök. Det såg mysigt ut och namnet var lite kul så vi gick in. Där åt vi gravad lax och dillstuvad potatis. Mmmmm... Till kaffet tog vi sjukt dyra chokladbitar. 18: - för en liten pralin!!

Vid hotellet finns puben Bishop Arms så vi styrde stegen dit. Jag är ingen nattklubbsmänniska. Jag trivs bättre på en pub med en öl framför mig. Man blir nog sådan när man växer upp med "Hem till gården" på TV...

Vi beställde varsin liten Guinness och sate oss för att kolla in lite folk. Tänk nu på att jag är en småbarnsförälder. Det är inte ofta jag ser nya ansikten så det är ganska underhållande att bara kolla in andra. Inga dyra nöjen precis, bara priset av lite Guinness.  

Det blev lite Irish Coffey också innan vi trötta och nöjda stupade i säng.



På hotell finns det mycket småförpackningar. Här ser ni några. Det är rakset, badmössa(!), nagelfil och tops, och syetui. Det fanns även schampo, balsam, lotion, tandborste med en liiiiten tub tandkräm och en skoputsargrej. Naturligtvis tog jag med lite hem. Det hör till när man ligger på hotell...

Hotellfrukosten var precis så god som jag hoppades på. Vi åt så det stod ut genom öronen och det blev den sedvanliga croissanten till kaffet.

Någon öresundsresa brydde vi oss inte om utan vi åkte till Höganäs istället. Där shoppade vi lite glas och ännu en muminmugg till min samling. Vi fortsatte mot Mölle, by the sea och vidare mot Kullens fyr. Har ni inte varit där tidigare så rekommenderar jag ett besök. Det är vacker natur och fyren ligger på en hög klippa med ett brusande hav nedanför. Spelar ni golf bör ni verkligen åga dit! Det var en helt sanslöst fin golfbana på vägen till fyren.



Nu började längtan efter barnen göra sig påmind så vi tog närmsta vägen hem. Det blev bara en avstickare till Hannabad utanför Markaryd för att kolla in min farmors gamla sommarstuga. Den nye ägaren har ändrat en del men det är fint och i ordning.

Det kändes väldigt skönt att sitta med barnen i knäet på kvällen. Men en sådan här tripp lite då och då är välbehövligt för oss med småbarn!


Kommentarer
Postat av: ejmis

Låter som en mysig helg =)

2008-10-01 @ 11:36:51
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Lotta

Men så mysigt, att vara iväg tillsammans ensamma utan barnen nå'ngång kan ju inte va fel =)

2008-10-01 @ 12:08:42
URL: http://lisenj.blogg.se/
Postat av: Mia

Det låter helt underbart, det får ni göra flera gånger! :-)

2008-10-02 @ 06:48:20
URL: http://matmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0