100% kycklingfilé? Nä, bara 87%...

Jag brukar köpa Kronfågelns kycklingsfiléer. I min enfald trodde jag att det var filéer jag köpte, bara filéer. Men vad jag bedrog mig! Det visar sig vid närmare granskning att det bara är 87% filéer. I kycklingen är det också vatten, salt, druvsocker, antioxidationsmedel (E331) och konserveringsmedel (E626).
Hur lurad känner man sig nu?! När jag stod där innan idag och lagade kyckling och pasta tänkte jag att det var lika bra att kolla in tagliatellen också. Vem vet vad som döljer sig i den...
Ok, durumvete stod det. Ja det är ju nyttigt... Sen finns det tydligen inget mer för innehållet tog slut efter mjölet. Jag har bakat en och annan limpa i mitt liv och även om jag aldrig gjort pasta så vet jag att det krävs lite mer än bara mjöl. Men icke att det gick att hitta. Nu började jag surna till. Inte nog med att jag hade köpt 87% kyckling, nu fick jag inte veta vad pastan innehåller.
Alltså kollade jag in Kungsörnens hemsida för att hitta svar. Nope, nada och inget. Så nu har jag mailat dem och frågat varför man inte får veta inehållet. Väntar spänt på svaret.
Tror banne mig att jag ska bli matens Sverker!!!

Kommentarer
Postat av: ejmis

Det behövs en matens Sverker, det är jag övertygad om!!!

2008-10-07 @ 18:54:57
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: Jannike

Ha ha, det är nog bra det!!!

2008-10-07 @ 20:26:03
URL: http://pyret07.blogg.se/
Postat av: Bea

När du får svar på vad det innehåller så vill jag gärna veta, kan vara intressant att veta vad man egentligen stoppar i sig. Du får ta dig en repa inne på Tempo & granska innehållet i all mat, en bra sak att göra när det är självstudier exempelvis ;) .

2008-10-07 @ 20:44:27
URL: http://eriiksson87.blogg.se/
Postat av: Mia

Duktigt!!! Blir spännande att se vad svaret blir! :-)

2008-10-08 @ 21:44:48
URL: http://matmia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0