Rädd för elden


MIn äldste son är livrädd för eld. Inte bara stora brasor utan även små brinnande ljus. Han blir orolig när vi pratar om att tända ljus här hemma. När det var dags att tända det andra ljuset i adventsljusstaken igår tyckte han att vi skulle tända det andra ljuset och strunta i det första. Det var iof en kul tolkning....
Nu tänder vi ljus ändå men är noga med att förklara att det inte är någon fara så länge vi vuxna är med. Han brukar slappna av efter en stund men det är ingen risk att vi glömmer ljuset. Han är VÄLDIGT noga med att det ska blåsas ut.
Nu kan man tro att brandmän är det bästa han vet. Men icke... Eller, han gillar brandbilar men inte gubbarna i dem. Förmodligen därför att där det är brandmän är det eld.
Jag har pratat med dem på dagis om de haft ämnet brand och levande ljus uppe. Men de har inte pratat något särskilt om det, däremot skulle de försöka prata lite positivt om eld. Att det är mysigt med en brasa och levande ljus osv.
Han är en liten tänkare min äldste son och kan bli lite nervös och orolig över många saker. Med tanke på att han redan är över 120 cm lång och väger 30 kilo kan det vara svårt att tro det. Men den store starke killen är egentligen inte så tuff som han kan ge sken av.

Kommentarer
Postat av: linnea

svar: Det är ju så fult har jag kommit på efter 18 år. Även om det blivit lite "vardagsmat" så stannar man upp ibland och tänker "men gud så hemskt det låter" även om det bara är "ord"!

2008-12-08 @ 10:31:26
URL: http://linneah.devote.se
Postat av: Mia

Om det kommer så mycket snö, så att taket rasar in...då ligger jag verkligen risigt till, med tanke på att jag bor högst upp... L

2008-12-08 @ 15:15:33
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Jannike

Stackarn den här tiden då; kan nog vara rätt kämpigt för en "stor liten" kille..Kram!

2008-12-08 @ 22:15:20
URL: http://pyret07.blogg.se/
Postat av: Lotta

Det är ju ganska bra att de är noga med att inte lämna ljus brinnande, men rädd ska han ju inte behöva vara lilla gubben !

Här är det Theo som släcker, han är oxå noga med det ! Vi har pratat mycket om bränder io.m. att gubben är med i brandvärnet.

Kram på dig =)

2008-12-08 @ 23:38:55
URL: http://lisenj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0